مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مصرف ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش خطر سکته مغزی

صفحات

 صفحه شروع 34 | صفحه پایان 34

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 حیوانات دریایی بخصوص ماهیها منبع سرشاری از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند که بسته به منبع آن، میزان، درصد و نوع این اسیدهای چرب نیز تغییر می کنند. بنظر می رسد افزایش دریافت غذایی امگا 3 بر میزان سلامتی می افزاید.کاهش ریسک سکته مغزی یکی از اثرات مفید امگا 3 می باشد که از طریق مکانیسم های متعددی این اثر اعمال می شود از جمله:کاهش تولید ترومبوکسانA2  در حالیکه تولید پروستاگلاندینI2  را در اندوتلیوم عروق کاهش نمی دهد و باعث کاهش تجمع پلاکتی بدون اثر منفی روی وازودیلاتاسیون می شود.همچنین EPA به ترومبوکسان A3 تبدیل می شود که یک عاملnonaggregatory  برای پلاکتها است و باعث افزایش سنتز پروستاگلاندینI3  که وازو دیلاتور بوده می شود. این تغییرات متابولیسم پروستاگلاندین، 3 تا 4 روز بعد از مصرف غذایی بروز کرده و اثر آن 8 تا 10 هفته باقی می ماند. مصرف با دوز بالای 3 ω باعث کاهش فشار خون در افراد هیپرتانسیو می شود و غلظت فیبرینوژن پلاسمایی را کاهش می دهد که این اثر از بروز آترواسکلروز و پدیده ترومبوز جلوگیری می کند.ώ3 محصولات مسیر5-lipooxygenase  از جمله لکو ترین B4 را کاهش داده و اثرات کموناکسی لکوترینها برای نوتروفیل و منوسیت برای سلولهای اندوتلیال را کم می کند همچنین باعث کاهش تولید factor like protein platelet-drived growth از سلولهای اندوتلیال شده و تکثیر سلولهای اندوتلیال اتفاق نیفتاده و از پدیده آترواسکلروز جلوگیری می شود. ω3 ویسکوسیته خون را کاهش داده و باعث افزایش جریان خون کاپیلری می شود که می تواند نقشی در پیشگیری از انفارکت لاکونر داشته باشد و با کاهش مقاومت به انسولین از بروز انفارکتهای لاکونر جلوگیری می کند.در مطالعات متعدد نشان داده شده که با مصرف ماهی به عنوان منبعی برای ω3 با مکانیسمهای فوق در پیشگیری از انفارکتهای ایسکمیک از نوع ترومبوتیک و بخصوص لاکونر موثر می باشد.در مردان با مصرف20gr  ماهی در مقایسه با افرادی که ماهی مصرف نمی کنند ریسک سکته مغزی به نصف می رسد و آنهایی که ماهی را هفته ای 5 بار یا بیشتر مصرف می کنند در مقایسه با مصرف ماهی کمتر از یک بار ریسک سکته به 6.1 می رسد.خانمهایی که هفته ای یک بار ماهی مصرف می کنند ریسک سکته مغزی 23-22% کاهش می یابد و آنهایی که هفته ای 4-2 بار مصرف ماهی دارند ریسک سکته 48 % کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمی پور، هومان. (1380). مصرف ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش خطر سکته مغزی. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 34-34. SID. https://sid.ir/paper/426825/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمی پور هومان. مصرف ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش خطر سکته مغزی. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):34-34. Available from: https://sid.ir/paper/426825/fa

    IEEE: کپی

    هومان سلیمی پور، “مصرف ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 و کاهش خطر سکته مغزی،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 34–34، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426825/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button