مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

20,100
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پایداری و میزان ویتامین C در آبلیمو و برخی میوه ها در درجه حرارت های متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 47

چکیده

 سابقه و هدف: ویتامین C ویتامین حساس به حرارت است در طول مدت نگهداری و نیز حضور در اکسیژن هوا میزان این ویتامین در مواد غذایی کاهش می یابد. میوه ها و سبزیهای تازه از این ویتامین غنی بوده و نیاز ویتامینی بدن را برطرف می سازند. هدف از این بررسی در اندازه گیری میزان و پایداری ویتامین آنتی C طول مدت نگهداری در درجه حرارتهای مختلف در حضور اکسیژن هوا, گاز نیتروژن و ماده اکسیدان بود.روش کار: در این مطالعه میزان ویتامین در C تعدادی از میوه ها, گوجه فرنگی و آبلیمو در زمانهای مختلف اندازه گیری شد. با استفاده از روشهای تیتراسیون با 2 و 6 دی کلروفنل آندوفنل, یدومتری واسپکتروفتومتری میزان ویتامین اندازه گیری C میوه ها, گوجه فرنگی و آبلیمو شد. نتایج به دست آمده با استفاده ازبرنامه های آماری آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: این مطالعه نشان داد که میزان ویتامین C در طول مدت نگهداری در میوه ها, گوجه فرنگی و آبلیمو در حضور اکسیژن هوا, گاز نیتروژن و ماده آنتی اکسیدان در درجه حرارتهای مختلف کاهش می یابد (P>0.001). ولی تخریب ویتامین C حضور گاز نیتروژن و نیز در حضور ماده آنتی اکسیدان در هر درجه حرارتی کمتر بوده با اینکه تخریب ویتامین45 C° از نقطه اماری معنی دار بود (P<0.001) گاز نیتروژن در جلوگیری از تخریب ویتامین 60 C° در حرارتهای 25 C° و C° موثرتر از ماده آنتی اکسیدان در غلظت مصرف شده بود. ولی در درجه حرارت °C اختلافی بین کاهش سرعت تخریب در حضور گاز نیتروژن و ماده آنتی اکسیدان مشاهده نشد مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده جهت جلوگیری از تخریب بیشتر ویتامین C در آبلیمو پیشنهاد می شود متابی سولفیت سدیم به آبلیمو اضافه شود و گاز نیتروژن بجای اکسیژن هوا در محیط آبلیمو استفاده شود و یا اینکه شیشه ها با آبلیمو کاملا پر شود همراه اینها در آبلیمو تا موقع مصرف در درجه حرارت پایین نگهداری شود. همچنین جهت جلوگیری از کاهش بیشتر میزان ویتامین سبزیها تا C میوه ها و حد امکان تا موقع مصرف این نوع مواد غذایی در درجه حرارت پایین نگهداری شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی کرکرق، علی، شکاری، حمایت، و اثنی عشری اصفهانی، الهام. (1380). بررسی پایداری و میزان ویتامین C در آبلیمو و برخی میوه ها در درجه حرارت های متفاوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 1(2 (پیاپی 2))، 40-47. SID. https://sid.ir/paper/433276/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی کرکرق علی، شکاری حمایت، اثنی عشری اصفهانی الهام. بررسی پایداری و میزان ویتامین C در آبلیمو و برخی میوه ها در درجه حرارت های متفاوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1380؛1(2 (پیاپی 2)):40-47. Available from: https://sid.ir/paper/433276/fa

    IEEE: کپی

    علی نعمتی کرکرق، حمایت شکاری، و الهام اثنی عشری اصفهانی، “بررسی پایداری و میزان ویتامین C در آبلیمو و برخی میوه ها در درجه حرارت های متفاوت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 40–47، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button