مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی مصرف برخی غذاهای دریایی شامل ماهی، تن ماهی و میگو در معلمان 4 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (1379)

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 ماهی و سایر غذاهای دریایی تامین کننده مقادیر مناسبی پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا، اسیدهای آمینه گوگرددار، اسیدهای چرب غیر اشباع(PUFA) ، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامینA  و D، ید، آهن و کلسیم در رژیم غذایی می باشند. با توجه به نقش مهم این مواد غذایی در سلامت انسان، در مقابل سهم ناچیز آنها درالگوی غذای مصرفی جامعه ایرانی، این مطالعه با هدف تعیین تکررو میزان مصرف ماهی و میگو در معلمان مدارس راهنمایی و دبیرستان شهر تهران در سال 1379 انجام شد.روش کار: در این مطالعه مقطعی - توصیفی 297 معلم (از مناطق 3، 6، 8، 13 در شهر تهران) به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه ای خود ایفا (administered self) شامل سه بخش اصلی 1- وضعیت سلامت فردی 2- بسامد خوراک نیمه کمی(شامل 85 نوع ماده غذایی برای تعیین تکرر مصرف در روز، هفته یا ماه گذشته و مقدار معمول مصرف در هر بار) و 3- عادات غذایی، از طریق مراجعه به مدارس به معلمان تحویل داده شد. از تعداد فوق 169نفر (حدود 57%) با متوسط سنی 40 سال پرسشنامه ها را تا 2 ماه پس از تحویل از طریق پست به گروه تحقیقات تغذیه انستیتو بازگرداندند. پردازش آماری داده ها با نرم افزارSPSS 10.4  انجام شد. نتایج: در این مطالعه مصرف ماهی، تن ماهی و میگو به ترتیب توسط56،50 و 1 درصد از کل نمونه های مورد بررسی گزارش شده است. میانه تکرر (دامنه تکرر) مصرف ماهی، تن ماهی ومیگو به ترتیب 3(13-1)، 2(13-1) و 1(4-1) بار در ماه گذشته می باشد. نمونه ها بطور متوسط در هر وعده (بار) 61±137 گرم ماهی، 78±127 گرم تن ماهی، 10±25 گرم میگو مصرف میکنند. در مقایسه نمونه ها بطور متوسط در هفته دو بار و هر بار 156 گرم مرغ می خورند. بحث: بر اساس یافته ها، غذاهای دریایی سهم کوچکی در برنامه غذایی معلمان مورد بررسی دارند. بنابر نتایج مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار در شهر تهران نیز، غذاهای دریایی (ماهی و میگو) یک درصد از کل دریافت روزانه انواع گوشت و تخم مرغ را به خود اختصاص می دهند. متوسط دریافت روزانه انواع غذاهای دریایی در ایالات متحده آمریکا حدود 6 برابر نمونه های مورد بررسی است و این تفاوت بیشتر ناشی از تفاوت در تکرر مصرف این اقلام می باشد. در مجموع، تلاش در جهت افزایش مصرف غذاهای دریایی توسط همه اقشار جامعه، از آنجا که منجر به افزایش دریافت اسیدهای چربN3  و N6 و بالا رفتن نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع(P/S)  و در نتیجه پیشگیری از خطر بیماری قلبی عروقی می شود، امری ضروری و حائز اهمیت فراوان است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانفر، هایده، عبدالهی، مرتضی، هوشیارراد، آناهیتا، امینی، مریم، دادخواه پیرآغاج، منیره، و ذوقی، تلما. (1380). الگوی مصرف برخی غذاهای دریایی شامل ماهی, تن ماهی و میگو در معلمان 4 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (1379). طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 44-44. SID. https://sid.ir/paper/434229/fa

    Vancouver: کپی

    کیانفر هایده، عبدالهی مرتضی، هوشیارراد آناهیتا، امینی مریم، دادخواه پیرآغاج منیره، ذوقی تلما. الگوی مصرف برخی غذاهای دریایی شامل ماهی, تن ماهی و میگو در معلمان 4 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (1379). طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):44-44. Available from: https://sid.ir/paper/434229/fa

    IEEE: کپی

    هایده کیانفر، مرتضی عبدالهی، آناهیتا هوشیارراد، مریم امینی، منیره دادخواه پیرآغاج، و تلما ذوقی، “الگوی مصرف برخی غذاهای دریایی شامل ماهی, تن ماهی و میگو در معلمان 4 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (1379)،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 44–44، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/434229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button