مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

13,936
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سرکه سفید بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی سالم و دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 75

چکیده

 مقدمه: باتوجه به وجود شواهدی مبنی بر اثر سرکه در کاهش قند خون پس از غذا, این مطالعه با هدف بررسی اثر سرکه سفید بر قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و پروفایل لیپید موش های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.مواد و روش ها: موش های صحرایی نر به چهار گروه شاهد سالم, سالم با مصرف سرکه سفید, شاهد دیابتی و دیابتی با مصرف سرکه تقسیم بندی شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوسین استفاده شد. گروه های شاهد غذای استاندارد موش و گروه های مداخله مخلوط غذای استاندارد و سرکه سفید (6%) را به مدت چهار هفته دریافت نمودند. قند خون ناشتا و HbA1c و پروفایل لیپید قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند.یافته ها: قند خون ناشتا و HbA1c در گروه های سالم و دیابتی با مصرف سرکه تغییر معنی داری نشان نداد. در گروه سالم با مصرف سرکه کاهش معنی دار LDL-C نسبت به قبل از مداخله و همچنین افزایش معنی دار HDL-C, نسبت به قبل از مداخله و نسبت به گروه شاهد سالم مشاهده شد. با مصرف سرکه نسبت های TG/HDL-C و LDL-C/HDL-C نیز به ترتیب %44.5 و %25.8 در گروه سالم کاهش یافتند. در گروه شاهد دیابتی افزایش معنی دار TG و کاهش معنی دار HDL-C مشاهده شد در حالی که سطح TG در گروه دیابتی که سرکه مصرف کرده بودند کاهش معنی داری را نشان داد. نسبت های TG/HDL-C و LDL-C/HDL-C در گروه دیابتی شاهد افزایش یافت اما این نسبت ها در گروه دیابتی که سرکه مصرف کرده بودند افزایش نشان نداد.نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان دادند که مصرف سرکه سفید به مدت چهار هفته در موش های صحرایی سالم و دیابتی موجب بهبود پروفایل لیپید می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، منصوری، آناهیتا، سرکاکی، علیرضا، جلالی، محمدطه، و لطیفی، سیدمحمود. (1386). بررسی اثر سرکه سفید بر قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی سالم و دیابتی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 9(1 (مسلسل 33))، 69-75. SID. https://sid.ir/paper/439374/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، منصوری آناهیتا، سرکاکی علیرضا، جلالی محمدطه، لطیفی سیدمحمود. بررسی اثر سرکه سفید بر قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی سالم و دیابتی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1386؛9(1 (مسلسل 33)):69-75. Available from: https://sid.ir/paper/439374/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، آناهیتا منصوری، علیرضا سرکاکی، محمدطه جلالی، و سیدمحمود لطیفی، “بررسی اثر سرکه سفید بر قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی سالم و دیابتی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 9، no. 1 (مسلسل 33)، pp. 69–75، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439374/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button