Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,701
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

780
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس های آویشن، مرزنجوش، مرزه و اکالیپتوس بر باکتری های اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم و قارچ های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 144

چکیده

 مقدمه: حضور پاتوژن های بیماری زا در مرغداری, سلامت طیور و انسان را تهدید می نماید. گیاهان آویشن, مرزنجوش, مرزه و اکالیپتوس از گیاهان دارویی با اثرات درمانی فراوان هستند.هدف: بررسی اثرات ضدمیکروبی هر یک از این اسانس ها به صورت جداگانه و یا به صورت ترکیبی بر سوش های مختلف اشیریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم, آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاه می باشد.روش بررسی: در ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس های گیاهی بر سوش های میکروبی از دو روش انتشار در آگار و رقیق سازی لوله ای استفاده شد.نتایج: نشان داد اسانس های آویشن, مرزنجوش و مرزه از اسانس اکالیپتوس اثر ضد میکروبی بیشتری دارد. استفاده از اتانول به عنوان پایه حلال در مقایسه با دی متیل سولفوکساید اثر ضد میکروبی اسانس را افزایش می دهد. نوع حلال, تفاوت معنی داری در اثر بخشی اسانس ایجاد می نماید (p<0.001) و در روش انتشار در آگار, قارچ ها در مقایسه با باکتری ها و آسپرژیلوس نایجر از آسپرژیلوس فلاووس نسبت به اسانس های گیاهی حساس تر بودند. حساسیت باکتری ها نسبت به اسانس ها به نوع باکتری و نوع اسانس بستگی دارد. اسانس ها بر قارچ ها اثر مهاری دارند و اثر قارچ کشی اسانس های گیاهی از اثر باکتری کشی آن ها ضعیف تر است.نتیجه گیری: اثر ضدمیکروبی اسانس های مرزنجوش, آویشن و مرزه مربوط به جز تیمول و کارواکرول به ویژه تیمول آن است. با توجه به نتایج به دست آمده و محدودیت استفاده از ترکیبات شیمیایی در مرغداری ها, ضرورت جایگزینی مواد شیمیایی با اسانس ها می تواند زمینه ساز مطالعات آتی, به منظور ساخت ضدعفونی کننده ها و مکمل های غذایی جهت کنترل بیماری های انسانی و حیوانی باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

محبوبی، محدثه، و فیض آبادی، محمدمهدی. (1388). بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس های آویشن, مرزنجوش, مرزه و اکالیپتوس بر باکتری های اشریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم و قارچ های آسپرژیلوس نایجر, آسپرژیلوس فلاووس. گیاهان دارویی، 9(30)، 127-144. SID. https://sid.ir/paper/448459/fa

Vancouver: کپی

محبوبی محدثه، فیض آبادی محمدمهدی. بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس های آویشن, مرزنجوش, مرزه و اکالیپتوس بر باکتری های اشریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم و قارچ های آسپرژیلوس نایجر, آسپرژیلوس فلاووس. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):127-144. Available from: https://sid.ir/paper/448459/fa

IEEE: کپی

محدثه محبوبی، و محمدمهدی فیض آبادی، “بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس های آویشن, مرزنجوش, مرزه و اکالیپتوس بر باکتری های اشریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم و قارچ های آسپرژیلوس نایجر, آسپرژیلوس فلاووس،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 127–144، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/448459/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا