مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 107

چکیده

 مقدمه: مداخله های تغذیه ای, یکی از روش های مهم برای کاهش چربی های خون می باشند. در این مطالعه, اثر مصرف آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط مورد بررسی قرار گرفت.روش ها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع, 2 مرد و 18 زن 60-45 سال با کلسترول سرمmg/dl300-200  شرکت کردندکه بطور تصادفی به دو گروه  Aو B, رژیم گام 1 کلسترول و یا رژیم گام 1 کلسترول همراه با دریافت روزانه 250 میلی لیتر آب مرکبات (مخلوط آب پرتقال و آب گریپ فروت به نسبت مساوی) تقسیم شدند. 6 هفته بعد از رعایت رژیم ها, دوره استراحت به مدت 2 هفته برقرار شد و سپس گروه ها با هم جا به جا شدند و مطالعه 6 هفته دیگر ادامه یافت. در شروع و پایان هر مرحله از مطالعه اندازه گیری های تن سنجی, یادآمد غذایی 24 ساعته, فشارخون و چربی های خون انجام گرفت.یافته ها: مقادیر نمایه توده بدن, فشارخون سیستولیک و دیاستولیک, سطوح LDL-C , HDL-C , TG  و نسبت TC/HDL-C  تحت تاثیر نوع مداخله قرار نگرفتند. در حالی که تحت تاثیر نوع مداخله در سطح کلسترول تام (TC) سرم کاهش معنی دار (P=0.024) و در نسبت HDL-C/LDL-C  افزایش معنی داری دیده شد (P=0.04).نتیجه گیری: رژیم غذایی گام 1 به اضافه آب مرکبات, موجب کاهش کلسترول تام و افزایش نسبت HDL-C/LDL-C در افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی شد, لذا می تواند به عنوان مداخله ای موثر در بیماران مبتلا به این اختلال در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، راحیل، حقیقیان رودسری، آرزو، گلستان، بنفشه، و طاهباز، فریده. (1388). بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32))، 99-107. SID. https://sid.ir/paper/450112/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی راحیل، حقیقیان رودسری آرزو، گلستان بنفشه، طاهباز فریده. بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32)):99-107. Available from: https://sid.ir/paper/450112/fa

    IEEE: کپی

    راحیل رستمی، آرزو حقیقیان رودسری، بنفشه گلستان، و فریده طاهباز، “بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32)، pp. 99–107، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button