مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,369
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی شیر پاستوریزه و فراورده های آن در شهر زاهدان

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 169

چکیده

 سابقه و هدف: شیر نقش اساسی در سلامتی انسان دارد و مصرف مناسب آن یکی ازشاخص های توسعه فرهنگ تغذیه ای می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه مصرفی به انواع میکروب های بیماری زا در شهر زاهدان طراحی شده است.مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی, مقطعی 551 نمونه شامل 244 نمونه شیر پاستوریزه, 165 نمونه ماست و 142 نمونه دوغ پاستوریزه از واحدهای تولیدی شیر و فراورده های لبنی شهر زاهدان به شکل تصادفی در یک دوره 10 ماهه انتخاب و جهت آزمایشات میکروبی به روش استاندارد ملی به کاربرده شد.یافته ها: نتایج نشان داد از نمونه های شیرپاستوریزه به ترتیب 86.9 درصد قابل مصرف و 13.1 درصد آن ها غیر قابل مصرف بودند. هم چنین از نمونه های ماست و دوغ پاستوریزه به ترتیب 81.8 و 95.1 درصد قابل مصرف و 18.2 و 4.9 درصد غیرقابل مصرف بود. بیشترین آلودگی میکروبی در مربوط به استافیلوکوکوس ارئوس (45.5 درصد بود. بیش ترین و کم ترین درصد نمونه های غیر قابل مصرف شیر پاستوریزه به ترتیب در فصول تابستان (23 درصد) و بهار (13.3 درصد) مشاهده شد.استنتاج: عمده محصولات لبنی مورد مطالعه دارای کیفیت مطلوب بودند ولی مشکل آلودگی در ارتباط با عوامل مستعد کننده آلودگی میکروبی هنوز در منطقه وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرجی بانی، منصور، میرکازهی، آزیتا، منتظری فر، فرزانه، گمرکی، مریم، و غلامی، احمد. (1395). بررسی آلودگی میکروبی شیر پاستوریزه و فراورده های آن در شهر زاهدان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(141)، 165-169. SID. https://sid.ir/paper/45612/fa

    Vancouver: کپی

    کرجی بانی منصور، میرکازهی آزیتا، منتظری فر فرزانه، گمرکی مریم، غلامی احمد. بررسی آلودگی میکروبی شیر پاستوریزه و فراورده های آن در شهر زاهدان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(141):165-169. Available from: https://sid.ir/paper/45612/fa

    IEEE: کپی

    منصور کرجی بانی، آزیتا میرکازهی، فرزانه منتظری فر، مریم گمرکی، و احمد غلامی، “بررسی آلودگی میکروبی شیر پاستوریزه و فراورده های آن در شهر زاهدان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 141، pp. 165–169، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45612/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا