مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی شیر و فرآورده های آن در استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به افزایش جمعیت جهان نه فقط به تولید مواد غذایی زیادتری نیاز می باشد بلکه توجه ویژه به مفید بودن و بهداشت آن نیز ضرورت دارد. منظور از این مطالعه بررسی میزان آلودگی شیر و فرآورده های لبنی تولید شده در واحدهای صنعتی استان یزد به میکروب های زنده, هوازی مزوفیل (Total bacteria) کلی فرم, استافیلوکوک اورئوس, کپک و مخمر بوده است. روش کار: در این مطالعه مجموعا 198 نمونه مختلف شامل شیر (%24.2), ماست (%21.2), خامه (%12.1), پنیر (%18.2), بستنی (%12.1) و پودرهای لبنی (%12.1) از کارخانجات استان یزد گردآوری و از نظر میکروب های کلی فرم, استافیلوکوک اورئوس, کپک و مخمر به روش کشت و انجام تست های بیوشیمیایی مورد شناسایی و شمارش قرار گرفته اند. سپس ضمن مقایسه نتایج با حد مجاز استاندارد با استفاده از برنامه SPSS و آزمون آماری χ2 اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل شده است. نتایج: بر اساس نتایج این مطالعه از مجموع نمونه ها, 136 مورد (%68.7) مطلوب, 48 مورد (%24.2) قابل قبول و 14 مورد (%7.1) غیر قابل قبول بودند. حداکثر و حداقل سطح پذیرش مطلوب به ترتیب مربوط به شیر (%81.3) و پنیر (%36.1) می باشد. ضمنا نتایج تست آماری χ2 اختلاف معنی داری را بین میزان آلودگی و نوع فرآورده لبنی نشان داد p<0.005), (df=5, χ2 =17.75.نتیجه گیری: به نظر می رسد علی رغم کوشش هایی که در مورد پیشگیری از آلودگی مواد غذایی به عمل می آید هنوز این موضوع به عنوان تهدیدی برای سلامت مردم مطرح است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سالاری، محمدحسین، شریفی، محمدرضا، گلزاری، سیدمحمد، صدرآبادی، سیدعلی اصغر، و کفیلیان، محمدحسن. (1385). بررسی آلودگی میکروبی شیر و فرآورده های آن در استان یزد . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 4(1 (پی آیند 13))، 37-43. SID. https://sid.ir/paper/429621/fa

Vancouver: کپی

سالاری محمدحسین، شریفی محمدرضا، گلزاری سیدمحمد، صدرآبادی سیدعلی اصغر، کفیلیان محمدحسن. بررسی آلودگی میکروبی شیر و فرآورده های آن در استان یزد . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1385؛4(1 (پی آیند 13)):37-43. Available from: https://sid.ir/paper/429621/fa

IEEE: کپی

محمدحسین سالاری، محمدرضا شریفی، سیدمحمد گلزاری، سیدعلی اصغر صدرآبادی، و محمدحسن کفیلیان، “بررسی آلودگی میکروبی شیر و فرآورده های آن در استان یزد ،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 4، no. 1 (پی آیند 13)، pp. 37–43، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429621/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button