Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

128
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملکرد و برخی صفات تخم مرغ و پارامترهای خونی در مرغان تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 59

چکیده

 این آزمایش جهت مطالعه اثر استفاده از اوره در جیره های غذایی مرغ های تخم گذار بر عملکرد و برخی از صفات تخم مرغ و پارامترهای خونی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با تعداد 256 قطعه مرغ تخم گذار سویه های - لاین W-36 از سن 37 تا 47 هفتگی در 4 تیمار و 4 تکرار (با 16 قطعه مرغ در هر تکرار) انجام گردید. جیره های آزمایشی شامل: جیره (1) بدون استفاده از اوره (شاهد), جیره (2) حاوی 0.25 درصد اوره, جیره (3) حاوی 0.5 درصد اوره و جیره (4) حاوی 0.75 درصد اوره بودند. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از اوره موجب بروز اختلاف معنی دار در بیشتر صفات عملکردی می گردد (P<0.05). بالاترین درصد تولید تخم مرغ در حیره آزمایشی (1) و حیره آزمایشی (3) به ترتیب 69.58 و 68.91 و کمترین آن (60.87) در حیره آزمایشی ‍(4) مشاهده گردید. بیشترین وزن تخم مرغ در حیره های آزمایشی حاوی (3) و (4) به ترتیب 57.81 و 58.18 گرم و کمترین آن 54.89) گرم) مربوط به حیره آزمایشی (1) بود. بیشترین مقدار تولید توده ای 39.80) گرم) در حیره آزمایشی (3) و کمترین آن 35.45) گرم) در حیره آزمایشی (4) مشاهده شد. بیشترین مقدار خوراک مصرفی 105.04) گرم) مربوط به حیره آزمایشی (4) و کمترین آن 102.05) گرم) مربوط به حیره آزمایشی (2) بود. بهترین ضریب تبدیل غذایی (2.64) متعلق به حیره آزمایشی (3) بود. بیشترین مقدار وزن پوسته در جیره های آزمایشی (2) و (3) به ترتیب 6.08 و 6 گرم و کمترین آن 5.31) گرم) در حیره آزمایشی (1) مشاهده گردید. بیشترین مقدار عددها و (89.48) در حیره آزمایشی (1) و کمترین آن (81.86) در حیره آزمایشی (2) مشاهده شد. در رابطه با پارامترهای خونی سطح آنزیم آلانین آمینوترانسفراز به صورت معنی داری در حیره های آزمایشی مختلف متفاوت بود (P<0.05), به طوری که با افزایش سطح اوره جیره ها, میزان این آنزیم کاهش پیدا کرد. نتیجه گیری می شود که استفاده از 0.5 درصد اوره در جیره های غذایی مرغ های تخم گذار نه تنها اثرات سویی بر عملکرد آنها ندارد, بلکه ضمن کاهش میزان استفاده از کنجاله سویا, از طریق بهبود صفات تولیدی و نیز صفات تخم مرغ و کاهش هزینه های غذایی, بازده اقتصادی گله را بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوبخت، علی، تقی زاده، اکبر، و پیرانی، نصراله. (1388). اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملکرد و برخی صفات تخم مرغ و پارامترهای خونی در مرغان تخم گذار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 19(1)، 51-59. SID. https://sid.ir/paper/456580/fa

    Vancouver: کپی

    نوبخت علی، تقی زاده اکبر، پیرانی نصراله. اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملکرد و برخی صفات تخم مرغ و پارامترهای خونی در مرغان تخم گذار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1388؛19(1):51-59. Available from: https://sid.ir/paper/456580/fa

    IEEE: کپی

    علی نوبخت، اکبر تقی زاده، و نصراله پیرانی، “اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملکرد و برخی صفات تخم مرغ و پارامترهای خونی در مرغان تخم گذار،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 19، no. 1، pp. 51–59، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456580/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا