Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

558
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه رفتار تغذیه ای میگوی دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) در محیط انتشار اسید آمینه آزاد

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 برای بسیاری از آبزیان بویایی نقش مهمی در جستجو و مصرف غذا دارد. اسیدهای آمینه از جمله محرکهای بویایی هستند که رفتار تغذیه را در آبزیان ایجاد می کنند. در این مطالعه با هدف بیان ترجیح بویایی, میگوی دراز آب شیرین Astacus leptodactylus با طول متوسط 8-6 سانتی متر در شرایط آزمایشگاهی, در معرض 20 نوع اسید آمینه آزاد و دو شاهد مثبت (عصاره غذای کارگاهی ss2) و منفی (آب بدون اسید آمینه) قرار گرفتند. آزمایش در 6 تکرار انجام شد. در بخش استفاده از معیار کیفی, از میان 20 اسید آمینه, واکنش هایی نسبتا قوی نسبت به اسیدهای آمینه آسپارژین و سیستئین مشاهده گردید. داده های کمی اثر ضعیفی را برای سیستئین نشان دادند, اما تاثیر مثبت قوی را برای آسپارژین تایید کردند. اسیدهای آمینه فنیل آلانین, ترئونین, تیروزین, متیونین و لیزین رفتار ترجیحی مثبت را با درجه کمتری نسبت به آسپارژین و سیستئین نشان دادند. ارزیابی کمی در مورد ترئونین, متیونین و لیزین اثر مثبتی را نشان داد, اما در دو اسید آمینه دیگر همخوانی بین نتایج کمی و کیفی دیده نشد. اسیدهای آمینه گلوتامین و آلانین واکنشی خنثی و کمی بازدارنده را ایجاد کردند, که ارزیابی کمی نیز داده هایی در تایید آن داشت. دیگر اسیدهای آمینه رفتار ترجیحی بسیار ضعیفی را نشان دادند. نتایج ارزیابی کمی این نتیجه را تایید کرد به استثنای اسیدهای آمینه گلیسین و تریپتوفان که واکنش مثبت قوی و اسیدهای آمینه آسپارتیک اسید, سرین, اسید گلوتامیک و پرولین که واکنشی مثبت را ایجاد کردند (P<0.01). طبق نتایج بدست آمده, اسید آمینه آسپارژین عامل جاذب دستگاه بویایی میگوی دراز آب شیرین نشان داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غنی زاده کازرونی، انسیه، و ابطحی، بهروز. (1390). مطالعه رفتار تغذیه ای میگوی دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) در محیط انتشار اسید آمینه آزاد. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 10(1)، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/462115/fa

    Vancouver: کپی

    غنی زاده کازرونی انسیه، ابطحی بهروز. مطالعه رفتار تغذیه ای میگوی دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) در محیط انتشار اسید آمینه آزاد. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1390؛10(1):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/462115/fa

    IEEE: کپی

    انسیه غنی زاده کازرونی، و بهروز ابطحی، “مطالعه رفتار تغذیه ای میگوی دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) در محیط انتشار اسید آمینه آزاد،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 10، no. 1، pp. 23–32، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا