مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 213

چکیده

 مقدمه: در زمینه ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک اطلاعات بسیار کمی در دسترس است و نتایج موجود بسیار متناقض اند. اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه مربوط به جوامع غربی است و اطلاعات در این زمینه در ناحیه خاورمیانه وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی انجام گردید.روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی 1752 فرد (782 مرد و 970 زن) مبتلا به سندرم متابولیک انجام گردید. نمونه ها به روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای از سه شهر اصفهان, نجف آباد و اراک انتخاب شدند. جهت بررسی دریافت های معمول غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی به صورت مجموع میزان مصرف نوشیدنی های غیرالکلی و آب میوه های صنعتی بدست آمد. افراد از نظر میزان مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی به سه دسته تقسیم شدند؛ مصرف کمتر از 1 بار در هفته, مصرف 1 تا 3 بار در هفته و مصرف بیش از 3 بار در هفته. ارزیابی های بیوشیمیایی بر روی نمونه خون ناشتا انجام گردید. سندرم متابولیک بر طبق راهنمای Adult Treatment Panel III تعریف گردید.یافته ها: افرادی که مصرف بالای نوشیدنی های شیرین شده قندی را داشتند (بیش از 3 بار در هفته) جوان تر از افرادی بودند که مصرف پایین (کمتر از 1 بار در هفته) داشتند. میانگین شاخص نمایه توده بدنی (BMI) تفاوت معنی داری در بین گروه ها نداشت. مصرف بالای نوشیدنی های شیرین شده قندی با دریافت بالاتر انرژی و مصرف بیشتر اکثر گروه های غذایی همراه بود. تفاوت معنی داری بین سطح سرمی تری گلیسرید در مردانی که 1- 3 بار در هفته نوشیدنی شیرین مصرف می کردند و آنهایی که کمتر از 1 بار در هفته استفاده می کردند مشاهده گردید. اما پس از تعدیل عوامل مخدوش گر این ارتباط از بین رفت. در مدل خام ارتباط معنی داری بین میزان مصرف نوشیدنی های شیرین و شیوع سندرم متابولیک در هر دو جنس مشاهده نشد. پس از تعدیل BMI, احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در مردان موجود در بالاترین دسته مصرف نوشیدنی های شیرین در مقایسه با مردان موجود در پایین ترین دسته مصرف 17% بیشتر بود (CI: 2.46 -0.56؛%95 ,OR: 1.17 ) در حالی که این احتمال در زنان 20% کمتر بود (CI: 1.42 -0.46؛%95 ,OR: 0.80 ) این ارتباط در مردان و زنان معنی دار نبود.نتیجه گیری: مطالعه حاضر, از یافته های قبلی مبنی بر وجود ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک حمایت نمی کند. انجام مطالعات آینده نگر جهت بررسی این ارتباط لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابش، مرجان، خسروی بروجنی، حسین، صراف زادگان، نضال، محمدی فرد، نوشین، علی خاصی، حسن، سجادی، فیروزه، عسگری، صدیقه، تابش، مریم، کریمیان، جهانگیر، و اسماعیل زاده، احمد. (1390). بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 11(2 (پیاپی 42))، 203-213. SID. https://sid.ir/paper/474367/fa

    Vancouver: کپی

    تابش مرجان، خسروی بروجنی حسین، صراف زادگان نضال، محمدی فرد نوشین، علی خاصی حسن، سجادی فیروزه، عسگری صدیقه، تابش مریم، کریمیان جهانگیر، اسماعیل زاده احمد. بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛11(2 (پیاپی 42)):203-213. Available from: https://sid.ir/paper/474367/fa

    IEEE: کپی

    مرجان تابش، حسین خسروی بروجنی، نضال صراف زادگان، نوشین محمدی فرد، حسن علی خاصی، فیروزه سجادی، صدیقه عسگری، مریم تابش، جهانگیر کریمیان، و احمد اسماعیل زاده، “بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 203–213، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/474367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button