مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سوش، مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیک ها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 249

کلیدواژه

آفلاتوکسین M1Q3

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از مهمترین آلودگی های دوغ در ایران, آفلاتوکسین M1 است. در این پژوهش, در طراحی یکی در هر زمان, اثر متغیرهای نوع گونه (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتوباسیلوس رامنوسوس, لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم), مقدار تلقیح (7 و 9 log cfu/ml) و زنده یا مرده بودن باکتری های پروبیوتیک و همچنین pH نهایی تخمیر (4.2 و 4.5) روی کاهش 0.500 ppb آفلاتوکسین M1 آزاد طی تخمیر و نگهداری یخچالی (5oC) در دوغ بررسی شد.مواد و روش ها: شیر مورد استفاده برای تولید دوغ از راه بازسازی پودر شیر بی چربی با ماده خشک 4% ساخته شد و پس از افزودن نمک کلرید سدیم (%0.7) و آلوده سازی با 0.500 ppb آفلاتوکسین M1 تحت فرآیند گرمایی قرار گرفت. بعد از تلقیح کشت استارترهای مختلف, نمونه ها در گرمخانه تا رسیدن به pH نهایی مورد نظر قرار گرفتند. برای استخراج و اندازه گیری مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد, به ترتیب از ستون ایمونوافینیتی و دستگاه HPLC با دتکتور فلورسانس استفاده شد. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد.یافته ها: تیمار حاوی ل. اسیدوفیلوس (AY-7-A-4.2) نسبت به سوش های پروبیوتیک دیگر بیشترین کاهش آفلاتوکسین M1 آزاد را طی تخمیر و نگهداری یخچالی داشت. کاهش آفلاتوکسین M1 به وسیله تیمار ل. اسیدوفیلوس با مقدار تلقیح 9 log cfu/ml نسبت به 7 log cfu/ml به طور معنی داری بیشتر بود ولی این مقدار کاهش نسبت به مقدار تلقیح صرفه اقتصادی نداشت. تیمار حاوی 7 log cfu/ml باکتری ل. اسیدوفیلوس کشته شده, در روز اول نگهداری, به طور معنی داری آفلاتوکسین M1 آزاد بیشتری را باند کرد. با این وجود, پروبیوتیک های زنده در تیمار AY-7-A-4.2 در روز های 14 و 28 نگهداری, آفلاتوکسین M1 آزاد را بیشتر کاهش دادند. همچنین تیمار با pH نهایی تخمیر بالاتر (4.5) نسبت به تیمار با pH نهایی 4.2 در روزهای 14 و 28 نگهداری, به طور معنی داری آفلاتوکسین M1 آزاد بیشتری را کاهش داد.نتیجه گیری: ل. اسیدوفیلوس بصورت زنده, در مقدار تلقیح 7 log cfu/ml و در pH نهایی تخمیر 4.5 بهترین شرایط را برای کاهش آفلاتوکسین M1 آزاد طی نگهداری یخچالی داشت و از نظر اقتصادی, مقرون به صرفه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرلک، زهرا، روحی لنگرودی، میلاد، محمدی، رضا، مرتضویان، سیدامیرمحمد، و خاکسار، رامین. (1392). اثر سوش, مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیک ها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد در دوغ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 241-249. SID. https://sid.ir/paper/479296/fa

    Vancouver: کپی

    سرلک زهرا، روحی لنگرودی میلاد، محمدی رضا، مرتضویان سیدامیرمحمد، خاکسار رامین. اثر سوش, مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیک ها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد در دوغ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):241-249. Available from: https://sid.ir/paper/479296/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سرلک، میلاد روحی لنگرودی، رضا محمدی، سیدامیرمحمد مرتضویان، و رامین خاکسار، “اثر سوش, مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیک ها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد در دوغ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 241–249، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/479296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button