Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,604
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Smyrnium cordifolium Boiss بر روی برخی از باکتری های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 19

چکیده

 زمینه و هدف: Smyrnium cordifolium گیاهی است از خانواده جعفری که در نواحی غرب و جنوب غرب ایران بصورت وحشی می روید و در این مناطق دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است. روش ها: گیاه مذکور در مرحله پس از گلدهی از ارتفاعات غرب خرم آباد جمع آوری شد. اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های آبی, متانولی واتری بخش های مختلف گیاه بر روی هفت باکتری بیماری زا با روش حفر چاهک و اندازه گیری قطر هاله بازدارندگی رشد مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش از حلالهای متانول, اتانول و دی اتیل اتر به عنوان شاهد و از آنتی بیوتیک جنتامایسین برای برای مقایسه اثرات آنتی باکتریال استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که اسانس این گیاه بر علیه باکتری های گرم مثبت مورد مطالعه دارای اثرات ضد میکروبی قابل توجهی است. از بین عصاره های مورد استفاده اثرات آنتی باکتریال عصاره های آتانولی و اتری بیش از بقیه است. عصاره های آبی بخش های مختلف گیاه در اغلب موارد فاقد اثرات ضد میکروبی است در این مورد عصاره آبی برگ گیاه که بر علیه باکتری شیگلا دارای اثرات باکتری کشی مشخصی است یک استثنا محسوب می شود. نتیجه گیری: در اغلب موارد اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف این گیاه بر علیه باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی است. مقاومت بالاتر باکتری های گرم منفی می تواند به حضور غشای فسفولیپیدی خارجی تقریبا غیر قابل نفوذ به ترکیبات چربی دوست نسبت داده شود. اثرات ضد میکروبی اسانس این گیاه احتمالا بدلیل وجود مقادیر بالای سزکوئی ترپنهای اکسیژنه بویژه Curzerene و Curzerenone می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1385). بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Smyrnium cordifolium Boiss بر روی برخی از باکتری های بیماری زا. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 12(4)، 15-19. SID. https://sid.ir/paper/48619/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Smyrnium cordifolium Boiss بر روی برخی از باکتری های بیماری زا. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1385؛12(4):15-19. Available from: https://sid.ir/paper/48619/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Smyrnium cordifolium Boiss بر روی برخی از باکتری های بیماری زا،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 12، no. 4، pp. 15–19، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48619/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا