مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر پودر سبوس گندم و سبزیجات تازه بر کیفیات استراتژیک فیزیکوشیمیائی مواد دفعی در کولون

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 53

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: عارضه یبوست حاد یا مزمن همراه با عوارض گوناگون دژنراتیو که ناشی از یبوست و عدم مصرف فیبرهای غذائی است در مرکز توجه قرار دارد. اما خصوصیات فیزیکی (بافت، حجم، نرمی) و شیمیائی (رنگ و بو) مواد دفعی در کولون در رابطه با نوع فیبر غذائی بطور کامل مطالعه نشده است. در این مطالعه اثر دو نوع فیبر غذائی کم مصرف و پر مصرف بر کیفیات استراتژیک فیزیکوشیمیایی مدفوع مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: 200 نفر مراجعین زن به کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1378 و مبتلا به یبوست از سن 30 تا 65 و طیف BMI برابر با 30 تا 40 (چاقی مرضی اندروید) پس از کسب موافقت به روش RCT مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به صورت تصادفی و یک در میان به دو گروه یکصد نفری تقسیم شدند. به یک گروه پدور سبوس گندم و به دیگری سبزیجات تازه داده شد. رژیم غذایی یکسان دارای 1500 کیلو کالری و تدوین کیفی توسط هر دو گروه مصرف شد. دو قاشق مرباخوری پودر سبوس گندم و 40 گرم سبزیجات تازه، روزانه به مدت 3 ماه، همراه با رژیم غذایی جداگانه، برای دو گروه منظور گردید. تغییرات حادث در مدفوع 3 ماه و 9 ماه پس از شروع مطالعه پیگیری شد.یافته ها: مقدار نرمی و پوکی مدفوع، حرکات روده ای منجر به دفع، زمان عبور از کولون، تعداد دفعات روزانه دفع و تقلیل فشار بادکنکی (باد و نفخ عصبی) در لوله گوارش با مصرف سبوس گندم ازدیاد یافت. مدفوع نرم و آبکی و حجیم، و زمان دفع به دو بار در روز (صبح و غروب) افزایش یافت. این اثربخشی با مصرف سبزیجات تازه کمتر مشاهده شد (در مقایسه با اثر بخشی پودر سبوس گندم) و تفاوت معنی دار داشت P=0.0001 افزایش مواد دفعی و حجم آن با مصرف سبزیجات دیده نشد P=0.0001 مصرف سبوس گندم باعث بهبود رنگ و بوی نامطبوع مدفوع (خصوصیات شیمیایی) گردید. سبزیجات تازه تاثیری روی بوی نامطبوع نداشت ولی بهبود رنگ مدفوع را طی 9 ماه پس از مصرف سبب گردید. اما تفاوت همچنان معنی دار بود P=0.0001 تغییرات فوق 6 ماه پس از توقف مصرف سبوس گندم همچنان ادامه داشت.نتیجه گیری: مصرف سبوس گندم (روزانه دو قاشق مرباخوری، زمان صرف سحری) با توجه به کاهش حرکات روده ای در طول ماه مبارک رمضان توصیه می گردد. اثرات آلرژیک رفلکتیو (IBS، گاستریت، کولیت) با مصرف سبوس گندم و سبزیجات تازه مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشور، کیومرث، و عزیزی، علی. (1380). مقایسه اثر پودر سبوس گندم و سبزیجات تازه بر کیفیات استراتژیک فیزیکوشیمیائی مواد دفعی در کولون. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت))، 53-53. SID. https://sid.ir/paper/488586/fa

    Vancouver: کپی

    دانشور کیومرث، عزیزی علی. مقایسه اثر پودر سبوس گندم و سبزیجات تازه بر کیفیات استراتژیک فیزیکوشیمیائی مواد دفعی در کولون. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)):53-53. Available from: https://sid.ir/paper/488586/fa

    IEEE: کپی

    کیومرث دانشور، و علی عزیزی، “مقایسه اثر پودر سبوس گندم و سبزیجات تازه بر کیفیات استراتژیک فیزیکوشیمیائی مواد دفعی در کولون،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. (ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)، pp. 53–53، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button