مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نانوانکپسولاسیون اسیدهای چرب امگا 3 توسط حامل های پکتین - کازئینات: بررسی تشکیل کمپلکس، اندازه ذرات و کارایی انکپسولاسیون

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 سابقه و هدف: کمپلکس های پروتئین - پلی ساکارید می توانند برای تولید نانوانکپسول های حاوی ترکیبات مغذی و فعال به کار روند. هدف از این پژوهش, تعیین شرایط بهینه برای تولید نانوکمپلکس های کازئینات - پکتین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 با کوچکترین اندازه و توزیع اندازه ذرات و بررسی پایداری و کارایی انکپسولاسیون آن می باشد.مواد و روش ها: نانوکپسول ها با افزودن نمک های الکترولیت به محلول های کازئیناتی (0.5, 1 و %w/v 1.5) حاوی محلول امگا 3 و افزودن محلول پکتینی (0.2, 0.45 و %w/v 0.7) به سیستم و سپس تنظیم pH به زیر نقطه ایزوالکتریک کازئینات (4.6) تولید شدند. تعیین اندازه و توزیع ذرات, با روش پراکنش نور لیزری و تشخیص تشکیل کمپلکس و نوع برهمکنش های ایجاد شده بین بیوپلیمرها و اسید چرب امگا 3 با آزمون های طیف سنجی فروسرخ (FTIR) و گرماسنجی افتراقی (DSC) بررسی شدند. از کروماتوگرافی گازی (GC) برای تعیین مقدار امگا 3 کپسوله شده استفاده شد. در این تحقیق از آنالیز آماری فاکتوریل سطح پاسخ Box-bhenken و نرم افزار minitab 15 برای آنالیز اندازه ذرات استفاده شد.یافته ها: کمپلکس حاوی کازئینات سدیم 1%, پکتین %0.45 در pH=4.1, دارای کوچکترین اندازه ذره (86 نانومتر) و کمترین کدورت بود و با کپسولاسیون امگا 3, اندازه ذرات تا 118 نانومتر افزایش یافت. نتایج FTIR, تشکیل کمپلکس و ایجاد برهمکنش (الکتروستاتیک و آبگریز) بین بیوپلیمرها و امگا 3 و نتایج DSC, تشکیل ساختارهای جدید را نشان دادند. کروماتوگرافی گازی, کارایی کپسولاسیون را برای فرمولاسیون های مختلف بین 12-76% نشان داد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که pH و غلظت بیوپلیمرهای پکتین و کازئینات نقش مهمی در اندازه ذرات کمپلکس و نهایتا پایداری و کارایی انکپسولاسیون دارند و این سیستم می تواند بطور موثری برای درون پوشانی (انکپسولاسیون) امگا 3 در نوشیدنی های با pH نسبتا اسیدی به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرانی، ساجده، قنبرزاده، بابک، همیشه کار، حامد، و صوتی خیابانی، محمود. (1392). نانوانکپسولاسیون اسیدهای چرب امگا 3 توسط حامل های پکتین - کازئینات: بررسی تشکیل کمپلکس, اندازه ذرات و کارایی انکپسولاسیون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/492702/fa

    Vancouver: کپی

    بحرانی ساجده، قنبرزاده بابک، همیشه کار حامد، صوتی خیابانی محمود. نانوانکپسولاسیون اسیدهای چرب امگا 3 توسط حامل های پکتین - کازئینات: بررسی تشکیل کمپلکس, اندازه ذرات و کارایی انکپسولاسیون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/492702/fa

    IEEE: کپی

    ساجده بحرانی، بابک قنبرزاده، حامد همیشه کار، و محمود صوتی خیابانی، “نانوانکپسولاسیون اسیدهای چرب امگا 3 توسط حامل های پکتین - کازئینات: بررسی تشکیل کمپلکس, اندازه ذرات و کارایی انکپسولاسیون،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 1–15، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button