مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر ریزپوشانی دو لایه با آلژینات کلسیم بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی دوره نگهداری آب گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 یکی از شیوه های نوین در جهت افزایش ماندگاریباکتری های پروبیوتیک در فرآورده های غذاییو هم چنینزنده مانی این باکتری ها در حین عبور از دستگاه گوارش به منظور انتقال ایمن آن ها به روده بزرگ, ریزپوشانی سلول های پروبیوتیکی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La- 5) در طی دوره نگهداری آب گوجه فرنگی انجام گرفت. ریزپوشانی تک لایه و دو لایه با استفاده از آلژینات کلسیم انجام گرفت و دانک هایی با قطر کمتر از 100 میکرومتر تولید گردید.برای تعیین اندازه دانک ها از روش پراکنش لیزر و برای مطالعه شکل ظاهری آن ها از تکنیک SEM استفاده شد. سپس لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به سه روش 1) آزاد, 2) ریزپوشانی تک لایه و 3) ریزپوشانی دو لایه به آب گوجه فرنگی (pH ~3.9) تلقیح گردید و نمونه های حاصل در دمای 4درجه سانتیگراد نگهداری شد. سپس تعداد باکتری های پروبیوتیک و ویژگی های فیزیکو شیمیایی نمونه ها بررسی شد. نتایج نشان داد که زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسبه صورت آزاد در حد استاندارد (حداقل 106 cfuml-1) سه هفته بوده و این میزان در حالت ریز پوشانی به صورت دو لایه بهشش هفته افزایش یافته است. اختلاف معنی داری میان pH و اسیدیته فرآورده پروبیوتیک و نمونه شاهد مشاهده نشد. گروه ارزیابان حسی, طعم و بوی آب میوه پروبیوتیک را تایید نمودند. ریزپوشانی موجب افزایش زنده مانی باکتری پروبیوتیک در طول دوره نگهداری شده و این زمان را نسبت به حالت آزاد سه هفته افزایش داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قبادی دانا، مریم، و رشنوادی، طاهره. (1395). ارزیابی اثر ریزپوشانی دو لایه با آلژینات کلسیم بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی دوره نگهداری آب گوجه فرنگی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 4(14)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/494452/fa

    Vancouver: کپی

    قبادی دانا مریم، رشنوادی طاهره. ارزیابی اثر ریزپوشانی دو لایه با آلژینات کلسیم بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی دوره نگهداری آب گوجه فرنگی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1395؛4(14):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/494452/fa

    IEEE: کپی

    مریم قبادی دانا، و طاهره رشنوادی، “ارزیابی اثر ریزپوشانی دو لایه با آلژینات کلسیم بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی دوره نگهداری آب گوجه فرنگی،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 4، no. 14، pp. 151–160، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/494452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button