مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 17

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضدمیکروبی دو معضل جهانی بوده که روز به روز در حال گسترش در دنیا می باشد. همچنین مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت باکتری ها به خصوص نسبت به کارباپنم ها شده است. سیتروباکتر یک باکتری فرصت طلب است که مقاومت به آنتی بیوتیک ها در این باکتری در حال ظهور بوده و درمان را دچار چالش کرده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی بوده است. روش بررسی: از بین 704 نمونه طغیان غذایی, 84 جدایه سیتروباکتر با استفاده از روش های میکروب شناسی, تست های افتراقی و کیت API-20E جدا سازی و شناسایی شد. حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با آنتی بیوتیک های (Mast, UK) آمپی سیلین, جنتامایسین, سیپروفلوکساسین, کلرامفنیکل, کوتریموکسازول, آزترونام, ایمی پنم, مروپنم بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد. یافته ها: حدود 12% از موارد اسهال ناشی از سیتروباکتر با گونه غالب فروندی بود. (9/42%) 36 جدایه از مردان و (1/57%) 48 جدایه از زنان جدا شد. بیشترین و کمترین حساسیت آنتی بیوتیکی به ترتیب به مروپنم (100%) و آمپی سیلین (57%) تعلق داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که نظارت بر مقاومت ضدمیکروبی در سیتروباکتر امری ضروری است. با توجه به حضور 12% سیتروباکتر در طغیان های غذایی, باید نسبت به تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها اقدام مؤثری انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نمکی، فاطمه، رجبی، زهرا، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1398). بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 26(5 )، 9-17. SID. https://sid.ir/paper/524640/fa

    Vancouver: کپی

    نمکی فاطمه، رجبی زهرا، سلطان دلال محمدمهدی. بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1398؛26(5 ):9-17. Available from: https://sid.ir/paper/524640/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نمکی، زهرا رجبی، و محمدمهدی سلطان دلال، “بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 26، no. 5 ، pp. 9–17، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/524640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button