مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر بهبود زخم حاصل از سوختگی در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 67

کلیدواژه

اسیدهای چرب امگا- 3 (ω3)Q4

چکیده

 مطالعات انجام شده در مورد اسیدهای چرب امگا-3 (ω3) موجود در روغن ماهی, بیانگر اثرات سودمند قلبی- عروقی و ضد التهابی آن است. بر این اساس مطالعه اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر بهبود زخم حاصل از سوختگی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه مداخله ای تجربی, روی دو گروه از موشهای سفید بزرگ آزمایشگاهی نر از نژاد Wistar با وزن330-270 گرم انجام شد. سوختگی تجربی, روی پوست پشت بدون موی موشهای سفید بزرگ آزمایشگاهی بیهوش, با استفاده از یک قالب صورت گرفت. بوسیله تماس پوست حیوان با آب جوش 100ºc , به مدت 8 ثانیه سوختگی درجه 2 عمقی در 20% کل سطح بدن حیوان (در حالت بیهوشی) ایجاد شد. پس از اولین روز سوختگی, به حیوانات گروه تحت درمان با روغن ماهی, با استفاده از لوله دهانی حلقی (Ora-gastric tube), به میزان 5% وزن رژیم غذایی روزانه, روغن ماهی منهادن خورانده شد. گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکرد. از روز سوم پس از سوختگی, درصد بهبود زخم از طریق محاسبه سطح زخم در گروههای مورد نظر اندازه گیری شد و این عمل تا بهبودی کامل زخم ادامه داشت. نتایج نشان می دهد که مدت لازم برای بهبودی کامل زخم سوختگی در گروه کنترل 61 روز است و تفاوت معنی داری بین گروه تحت درمان با روغن ماهی و گروه کنترل وجود ندارد. علاوه بر این, خوراندن روغن ماهی منهادن به میزان 5% وزن رژیم غذایی روزانه, در کوتاه مدت, هیچ گونه تاثیری بر بهبود زخم حاصل از سوختگی ندارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جراحی، مرتضی. (1379). بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر بهبود زخم حاصل از سوختگی در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی. مجله علوم پایه پزشکی ایران، 3(2 (پیاپی 7))، 61-67. SID. https://sid.ir/paper/52518/fa

Vancouver: کپی

جراحی مرتضی. بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر بهبود زخم حاصل از سوختگی در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی. مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1379؛3(2 (پیاپی 7)):61-67. Available from: https://sid.ir/paper/52518/fa

IEEE: کپی

مرتضی جراحی، “بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر بهبود زخم حاصل از سوختگی در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 3، no. 2 (پیاپی 7)، pp. 61–67، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52518/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button