Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر مهارکنندگی و ضدمیکروبی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر پاتوژن های بیماری های پریودنتال

صفحات

 صفحه شروع 172 | صفحه پایان 183

چکیده

 زمینه و هدف اگرچه راه هایی ازجمله استفاده از دهان شویه برای جلوگیری از بیماری های پریودنتال وجود دارد, اما این بیماری ها همچنان از شایع ترین بیماری های دهان و دندان هستند. با توجه به عوارض روش های شیمیایی, مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر احتمالی ضدباکتریال گیاه نعناع فلفلی علیه پاتوژن های پریودنتال انجام شد. مواد و روش ها بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع فلفلی با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن و میکروپلیت دایلوشن بر چهار باکتری انتروکوکوس فکالیس, استرپتوکوکوس سانگوییس, ایکنلا کورودنس و اکتیتومایسس ویسکوز انجام شد؛ همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز برای هر چهار باکتری تعیین شد. میزان بیوفیلم از طریق محاسبه میانگین بیوفیلم تشکیل شده سه چاهک و مقایسه آن با جذب نوری کنترل منفی و با استفاده از دستگاه الایزاریدر به دست آمد. ملاحظات اخلاقی این مطالعه با کد اخلاق1397. 15 IR. ARAKMU. REC. به تصویب کمیته اخلاق معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک رسید. یافته ها نتایج تست دیسک دیفیوژن بیان داشت که اسانس با غلظت 0/1 گرم بر میلی لیتر از گیاه, اثر مهاری بر رشد انتروکوک فکالیس و استرپتوکوک سانگوییس دارد. اسانس خالص گیاه به ترتیب از قوی ترین اثر به ضعیف ترین روی استرپتوکوک سانگوییس, انتروکوک فکالیس, اکتینومایسس ویسکوز و ایکنلا کورودنس اثر مهاری نشان داد. نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد که گیاه نعناع فلفلی دارای خاصیت آنتی باکتریال بر باکتری های ایکنلا کورودنس, اکتینومایسس ویسکوز, استرپتوکوک سانگوییس و انتروکوک فکالیس است. اثر مهاری اسانس این گیاه نیز نشان داده شد؛ لذا می توان گفت که گیاه نعناع فلفلی به عنوان یک آنتی باکتریال طبیعی و موثر, کاربرد احتمالی در پیشگیری از بیماری های پریودنتال دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، الهه، بیانی، مجتبی، و ارجمندزادگان، محمد. (1399). ارزیابی اثر مهارکنندگی و ضدمیکروبی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر پاتوژن های بیماری های پریودنتال. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 23(2 (پیاپی 144) )، 172-183. SID. https://sid.ir/paper/525491/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی الهه، بیانی مجتبی، ارجمندزادگان محمد. ارزیابی اثر مهارکنندگی و ضدمیکروبی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر پاتوژن های بیماری های پریودنتال. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1399؛23(2 (پیاپی 144) ):172-183. Available from: https://sid.ir/paper/525491/fa

    IEEE: کپی

    الهه رضایی، مجتبی بیانی، و محمد ارجمندزادگان، “ارزیابی اثر مهارکنندگی و ضدمیکروبی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر پاتوژن های بیماری های پریودنتال،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 23، no. 2 (پیاپی 144) ، pp. 172–183، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا