مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

874
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی

صفحات

 صفحه شروع 186 | صفحه پایان 190

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف بالای نوشیدنیهای گازدار و رژیمی, شایعترین عامل اتیولوژیک اروژن دندانی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی در پیشگیری از کاهش میکروهاردنس مینای دندان دائمی در مقایسه با نوشابه های گازدار رژیمی معمول می باشد. روش بررسی: این مطالعه به روش تجربی - آزمایشگاهی بر روی چهل دندان مولر سوم دائمی نهفته نه که به روش جراحی خارج شده و فاقد پوسیدگی, سایش, ترک و هیپوکلسیفیکاسیون انجام گرفت. برای ارزیابی صحیح میکروهاردنس, سطح نمونه ها با سمباده پنج هزار پالیش شد و با دستگاه سنجش میکروهاردنس ویکرز اندازه گیری گردید, سپس دندانها در چهار گروه در چهل میلی لیتر از چهار نوع محلول مختلف به مدت پنج دقیقه قرار داده شدند (کوکاکولای معمول به عنوان شاهد اول, کوکاکولای زیرو, کوکاکولای زیرو به اضافه ده گرم زایلیتول, آب شهری به عنوان شاهد دوم). سطح مورد بررسی مربعی به ابعاد 5X5 میلی متر از مینای دیستال دندانها بود. در پایان زمان آزمایش, مجددا میکروهاردنس دندانها مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات میکروهاردنس در هر گروه با آزمون Paired t- test و بین گروه ها با آزمون ANOVA مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده, میزان میکروهاردنس پس از غوطه وری در کوکاکولای نرمال, کوکاکولا زیرو به اضافه 25% زایلیتول کاهش یافته و این کاهش به ترتیب 24.87±38.66-, 16.65±26.1-, 23.52±19.5- بود. این میزان کاهش از نظر آماری معنی دار می باشد, (P3=0.005), (P2=0.001), (P1=0.001) اما در گروه غوطه ور در آب شهری میزان تغییر در میکروهاردنس 9.17±7.4- بود که این از نظر آماری معنی دار نمی باشد (0.5= P4). علاوه بر این کاهش میکروهاردنس مینای دندان در مجاورت با زایلیتول به طور معنی داری کمتر از دو گروه مشابه بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی باعث کاهش میزان اروژن دندانی می شود اما از بروز آن پیشگیری نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقگو، رزا، مهران، مجید، و بقایی پور، سیداحمد. (1392). بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 25(2 (مسلسل 87))، 186-190. SID. https://sid.ir/paper/54892/fa

    Vancouver: کپی

    حقگو رزا، مهران مجید، بقایی پور سیداحمد. بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1392؛25(2 (مسلسل 87)):186-190. Available from: https://sid.ir/paper/54892/fa

    IEEE: کپی

    رزا حقگو، مجید مهران، و سیداحمد بقایی پور، “بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 25، no. 2 (مسلسل 87)، pp. 186–190، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button