مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی در استان کرمان

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 280

کلیدواژه

Q3
sans-serif"> M1Q3

چکیده

 مقدمه: آفلاتوکسین M1 یکی از متابولیت های اصلی آفلاتوکسین B1 است و در شیر پستاندارانی یافت می شود که غذاهای آلوده به آفلاتوکسین را مصرف کرده باشند. آفلاتوکسین ها یک گروه از متابولیت های سمی قارچی هستند که توسط قارچ های آسپرژیلوس تولید شده سمیت بالایی داشته و یکی از قوی ترین مواد سرطان زای موجود در غذا می باشند. با توجه به خطراتی که آفلاتوکسین ها برای انسان دارند و همچنین با توجه به مصرف بالای شیر و محصولات لبنی, مطالعه حاضر به منظور تعیین سطح آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه  استان کرمان برای اولین بار انجام گردید.روش: در این مطالعه مقطعی – کاربردی در فصل زمستان به طور تصادفی تعداد هفتادوشش نمونه شیر پاستوریزه از هشت کارخانه تولید این فرآورده جمع آوری و آفلاتوکسین M1 موجود در نمونه ها با استفاده از ستون ایمونوافینیتی استخراج و میزان آن با روش کروماتوگرافی با کارکرد بالا (HPLC) همراه با شناساگر فلورسنت اندازه گیری شد. یافته ها: حداقل مقدار قابل اندازه گیری 0/002ppb به دست آمد. میزان آفلاتوکسین Ml موجود در نمونه های مورد بررسی بین 0/002-0/14ppb  قرار داشت که از حد مجاز توصیه شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (0/05ppb) بیشتر نبود. گرچه در مقایسه با حد مجاز توصیه شده توسط اتحادیه اروپا (0/05ppb) تعداد 34 نمونه (7/44%) حاوی آفلاتوکسین M1 بیشتر بودند. از میان کارخانه های تولید کننده شیر در استان کرمان, میانگین AFM1 شیرهای پاستوریزه تولید شده در کارخانه پگاه جیرفت در زمان مورد مطالعه کمترین مقدار بود .(0/019±0/010ppb)نتیجه گیری: هر چند با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که در حال حاضر خطر جدی سلامت عمومی مردم را تهدید نمی کند ولی با توجه به مصرف بالای شیر و فرآورده های آن به ویژه در کودکان بهتر است این مسئله به عنوان یک خطر در نظرگرفته شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورنورمحمدی، شیرین، انصاری، مهدی ، نزاکتی الفتی، لیلی، کاظمی پور، مریم، و حسیبی، محمد. (1388). تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی در استان کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 16(3)، 271-280. SID. https://sid.ir/paper/572/fa

    Vancouver: کپی

    پورنورمحمدی شیرین، انصاری مهدی ، نزاکتی الفتی لیلی، کاظمی پور مریم، حسیبی محمد. تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی در استان کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1388؛16(3):271-280. Available from: https://sid.ir/paper/572/fa

    IEEE: کپی

    شیرین پورنورمحمدی، مهدی انصاری، لیلی نزاکتی الفتی، مریم کاظمی پور، و محمد حسیبی، “تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی در استان کرمان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 16، no. 3، pp. 271–280، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/572/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button