مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,034
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه توزیع شده در شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 زمینه و هدف: آفلاتوکسین های M1 و M2 متابولیت های ثانویه سمی از کپک ها هستند که هنگام مصرف غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 و B2 توسط دام, در شیر و محصولات لبنی ظاهر می گردد. با توجه به اهمیت مصرف محصولات لبنی در تغذیه انسان, مطالعه حاضر به منظور بررسی آفلاتوکسین (AFM1) M1 در کشک های پاستوریزه (مایع صنعتی) شهر تهران انجام پذیرفت.روش بررسی: 32 نمونه کشک مایع صنعتی (8 برند و از هر کدام 4 تاریخ تولید متفاوت) از سوپر مارکت های شهر تهران خریداری شدند و به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و با استفاده از ستون های ایمونوافینیتی مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: در این مطالعه %90.62 کشک ها با میانگین 60.17±75.48 ppt آلوده به AFM1 بودند. در %20.68 نمونه ها آلودگی بالاتر از حد مجاز استاندارد ایران (100ppt) بوده است. مقایسه برندهای مختلف نشان داد که برند B با میانگین آلودگی 99.09±158.47 ppt, و برندG با میانگین آلودگی 21.27±16.91 ppt, به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی را داشتند. اختلاف میان میزان آلودگی برندها معنی دار نبوده است (P>0.05).نتیجه گیری: با توجه به وجود آلودگی در بیش از نیمی از نمونه ها و با توجه به اینکه آلودگی به آفلاتوکسین ها حتی در مقادیر کم نیز می تواند یک مشکل جدی برای سلامت انسان محسوب گردد لذا کنترل مداوم محصولات لبنی و اقدامات پیشگیرانه از جمله عدم استفاده علوفه کپک زده جهت دام, پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیرپور، منصوره، امینی، محسن، و خادمی شورمستی، داریوش. (1394). بررسی آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه توزیع شده در شهر تهران. سلامت و محیط زیست، 8(1)، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/146157/fa

    Vancouver: کپی

    امیرپور منصوره، امینی محسن، خادمی شورمستی داریوش. بررسی آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه توزیع شده در شهر تهران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1394؛8(1):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/146157/fa

    IEEE: کپی

    منصوره امیرپور، محسن امینی، و داریوش خادمی شورمستی، “بررسی آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه توزیع شده در شهر تهران،” سلامت و محیط زیست، vol. 8، no. 1، pp. 109–116، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button