مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی صبحانه دریافتی و وضعیت حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی شهر شیراز،1386

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: یادگیری, حافظه و پیشرفت تحصیلی کودکان در مدرسه تحت تاثیر عوامل مختلف تغذیه ای و از جمله صبحانه قرار دارند. مواد مغذی اعم از ویتامین های نیاسین (B3), فولیک اسید (B9), کوبالامین (B12), آهن, ید و غیره بر حافظه کوتاه مدت موثرند. از آنجا که صبحانه از عادات مطلوبی است که بر حافظه کودکان موثراست. لذا این مطالعه با هدف بررسی الگوی صبحانه دریافتی و وضعیت حافظه کوتاه مدت دختران دانش آموزان مدارس راهنمایی شهر شیراز صورت گرفت.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 150 نفر از دختران دانش آموز مدارس راهنمایی شیراز به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک اجتماعی - اقتصادی با پرسشنامه و الگوی صبحانه با پرسشنامه بسامد و یادآمد صبحانه 3 روزه جمع آوری و از هر فرد یک تست حافظه وکسلر به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و ANOVA تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: بین شغل و تحصیلات والدین, وضعیت تحصیلی, سن و حافظه رابطه معنی داری وجود نداشت. طی بررسی تغذیه ای بین مصرف پیریدوکسین (ویتامینB6 ), B12, ید, کالری, پروتیین, چربی یا کلسترول و نمره حافظه رابطه معنی داری وجود نداشت (P>0.05), اما بین مصرف ویتامین B3, کربوهیدرات و آهن در صبحانه و نمره حافظه رابطه معنی دار و همبستگی از نوع مستقیم وجود داشت (P<0.05). بین مصرف ویتامین B12 و میانگین نمرات دانش آموزان در سال نیز رابطه معنی دار و مستقیمی وجود داشت (P<0.05).نتیجه گیری: صبحانه مناسب با چربی و گوشت کمتر, کربو هیدرات و آهن و ویتامین B3 بیشتر می تواند نقش مهمی در بهبود حافظه کوتاه مدت داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهرابی، زهرا، محمدی، افسانه، افتخاری، محمدحسن، و قائم، هاله. (1388). بررسی الگوی صبحانه دریافتی و وضعیت حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی شهر شیراز,1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 11(4)، 35-41. SID. https://sid.ir/paper/58355/fa

    Vancouver: کپی

    سهرابی زهرا، محمدی افسانه، افتخاری محمدحسن، قائم هاله. بررسی الگوی صبحانه دریافتی و وضعیت حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی شهر شیراز,1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1388؛11(4):35-41. Available from: https://sid.ir/paper/58355/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سهرابی، افسانه محمدی، محمدحسن افتخاری، و هاله قائم، “بررسی الگوی صبحانه دریافتی و وضعیت حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی شهر شیراز,1386،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 11، no. 4، pp. 35–41، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button