مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,817
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

975
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ترکیب صبحانه بر حافظه کودکان دبستانی شهر اهواز

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 256

چکیده

 مقدمه: حذف صبحانه موجب افت عملکرد شناختی می شود اما همه مطالعه ها اثر مثبت مصرف صبحانه را بر عملکرد شناختی نشان نداده اند. تفاوت در نوع صبحانه می تواند دلیل یافته های متناقض در مطالعه ها باشد. با این وجود, مطالعه ای که اثر نوع صبحانه را بر عملکرد شناختی در ایران بررسی کرده باشد, وجود ندارد. بنابراین این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دو نوع صبحانه معمول ایرانی (پرکربوهیدرات و پر پروتئین) بر عملکرد شناختی کودکان دبستانی طراحی شده است. مواد و روش ها: 51 کودک خوب تغذیه شده 11-9 ساله (24 پسر و 27 دختر) در مطالعه حاضر شرکت کردند. کودکان در این طرح کارآزمایی کنترل شده تصادفی- متقاطع, سه روز به فاصله یک هفته یکی از دو نوع صبحانه را مصرف کرده یا به عنوان شاهد, ناشتا باقی ماندند. دو نوع صبحانه عبارت بودند از صبحانه پر کربوهیدرات (60%) و صبحانه پر پروتئین (25%) که انرژی و چربی یکسان داشتند اما از نظر محتوای کربوهیدرات و پروتئین متفاوت بودند. عملکرد شناختی آن ها قبل از صبحانه و 30 و 120 دقیقه بعد از صرف صبحانه به وسیله آزمون های استاندارد شده موسسه CDR بریتانیا با استفاده از رایانه ارزیابی شد. همه یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 15 پردازش شدند و با قبول سطح معنی داری P<0.05 مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها: در پی هر سه الگو (مصرف صبحانه پر کربوهیدرات, مصرف صبحانه پر پروتئین و عدم مصرف صبحانه) تغییر بارزی در عملکرد شناختی هر دو جنس مشاهده نشد و تفاوت معنی داری بین سه گروه در بیشتر آزمون های شناختی وجود نداشت. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه اثر نوع صبحانه را بر حافظه کودکان خوب تغذیه شده نشان نداد و تحقیقات بیشتری لازم است تا تفاوت انواع مختلف صبحانه را بر حیطه های مختلف عملکرد شناختی نشان دهد. هم چنین کمیت و کیفیت صبحانه به دلیل تاثیر بر خلق, دو عامل مهمی هستند که روی ارتباط صبحانه و عملکرد شناختی اثر می گذارند و باید در کنار آن مورد سنجش قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، فاطمه، امانی، رضا، رشیدخانی، بهرام، و خواجه موگهی، ناهید. (1387). تاثیر ترکیب صبحانه بر حافظه کودکان دبستانی شهر اهواز. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 10(3 (مسلسل 39))، 247-256. SID. https://sid.ir/paper/27413/fa

    Vancouver: کپی

    امیری فاطمه، امانی رضا، رشیدخانی بهرام، خواجه موگهی ناهید. تاثیر ترکیب صبحانه بر حافظه کودکان دبستانی شهر اهواز. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1387؛10(3 (مسلسل 39)):247-256. Available from: https://sid.ir/paper/27413/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه امیری، رضا امانی، بهرام رشیدخانی، و ناهید خواجه موگهی، “تاثیر ترکیب صبحانه بر حافظه کودکان دبستانی شهر اهواز،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 10، no. 3 (مسلسل 39)، pp. 247–256، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27413/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا