Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,224
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,008
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات صبحانه بر قدرت تمرکز و حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دبستانی

صفحات

 صفحه شروع 535 | صفحه پایان 540

چکیده

 این مطالعه تحقیقی است که بشکل کارآزمایی کنترل شده تصادفی و متقاطع جهت ارزیابی اثرات مصرف صبحانه بر میزان تمرکز و حافظه کوتاه مدت انجام شد. در این مطالعه 2 گروه 19 نفری از دانش آموزان دبستانی پایه دوم (8 ساله) مورد بررسی قرار گرفتند. تستهای استاندارد تمرکز (آزمون اعداد) و حافظه (بیاد آوردن کلمات و تداعی معانی), در 2 مرحله قبل و بعد از صبحانه و در هر دو گروه بطور همزمان انجام شدند. در مرحله دوم (پس از 1 روز فاصله) گروهها جابجا و آزمونهای جدید ارائه شدند. صبحانه بر اساس 20% میزان انرژی توصیه شده (RDA= Recommended Dietary Allowances) و توسط غذاهای محلی و قابل دسترس تهیه و راس ساعت 8 صبح داده شد و پس از 1 ساعت آزمون دوم انجام گردید. متغیرهای بررسی شده شامل اطلاعات مربوط به قد و وزن دانش آموزان, داده های اجتماعی- اقتصادی خانواده (سطح سواد, شغل والدین و نوع منزل مسکونی), تعداد اتاقهای منزل, ساعتهای خواب و بیداری نمونه ها, تعداد فرزندان و کل افراد خانواده, نظر والدین و معلم در مورد وضعیت تحصیلی و فعالیتهای جسمی و اجتماعی کودک, معدل ثلث و سال گذشته, امکانات رفاهی منزل نظیر تلویزیون و کامپیوتر, عادت به مصرف صبحانه و اشتهای کودک و نیز شام وی بودند. نتایج بدست آمده, بهبود امتیازات تست تمرکز و حافظه را در گروهی که صبحانه مصرف کرده بودند نشان داد بطوریکه در هر دو گروه بیش از 2 نمره بر امتیازات آنها افزوده شد (P<0.05). در گروهی که صبحانه دریافت نکرده بودند, امتیاز تست حافظه اندکی افت نشان داد که از نظر آماری معنی دار نبود اما قابل توجیه بود. از آنجائیکه 2 گروه, شباهت زیادی با یکدیگر داشتند و هیچیک از متغیرهای اولیه بین آنها تفاوت معنی داری را نشان نداده بود, می توان نتایج حاصل را بخوبی و با اطمینان بیشتر به مصرف صبحانه ربط داد.با توجه به اهمیت تامین تغذیه سالم برای کودکان بویژه به کمک منابع محلی و قابل دسترس و نیز امکان تعمیم این گونه نتایج در سطح وسیعتر در داخل کشور, به عقیده نویسندگان مقاله, این پژوهش می تواند بعنوان یک Pilot Study مد نظر قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بغدادچی، جلیل، امانی، رضا، و خواجه موگهی، ناهید. (1380). بررسی اثرات صبحانه بر قدرت تمرکز و حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دبستانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 8(27)، 535-540. SID. https://sid.ir/paper/10785/fa

    Vancouver: کپی

    بغدادچی جلیل، امانی رضا، خواجه موگهی ناهید. بررسی اثرات صبحانه بر قدرت تمرکز و حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دبستانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1380؛8(27):535-540. Available from: https://sid.ir/paper/10785/fa

    IEEE: کپی

    جلیل بغدادچی، رضا امانی، و ناهید خواجه موگهی، “بررسی اثرات صبحانه بر قدرت تمرکز و حافظه کوتاه مدت دانش آموزان دبستانی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 8، no. 27، pp. 535–540، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا