مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت مصرف صبحانه در دانش آموزان مقطع ابتدایی

صفحات

 صفحه شروع 327 | صفحه پایان 336

چکیده

صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی روزانه شناخته شد. نقش بسزایی در رشد و ارتقای آموزشی دانش آموزان دارد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت مصرف صبحانه و برخی عوامل مرتبط با آن در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی استان گلستان در سال 1388 به اجرا در آمده است. مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی است که بر روی 7426 دانش آموز (3786 =پسر و 3640 =دختر) که از 112 مدرسه در مناطق شهری و روستایی که به طریقه نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند به اجرا در آمده است. داده ها به کمک پرسشنامه جمع آوری گردید. روائی و پایائی پرسشنامه قبل از اجرا مورد تائید قرار گرفت. نتایج نشان داد 91.7 درصد دانش آموزان (پسر= 93.3 درصد و دختر= 90.1) درصد قبل از رفتن به مدرسه صبحانه مصرف می کنند. میزان مصرف صبحانه به اندازه 8.7 درصد در مدارس دولتی بیشتر از مدارس غیرانتفاعی بود. میزان مصرف صبحانه در قومیت ترکمن (94.0 درصد) به طور معنی داری بیشتر از گروه های قومیت فارس (90.4 درصد) و سیستانی (96.6 درصد) بود (P=0.001). اختلاف آماری معنی داری بین دو جنس و دو نوع مدرسه از نظر میزان مصرف صبحانه مشاهده شد (P=0.001). از مهمترین علل عدم مصرف صبحانه بی اشتهائی (70.1 درصد), مواد غذایی غیر دلخواه (11.8 درصد), بی توجهی مادر (5.2 درصد) و غیره (13 درصد) اعلام گردید. به ازای هر یازده کودک, یک کودک بدون مصرف صبحانه به مدرسه می رود و عوامل اجتماعی - اقتصادی بر آن موثر است. با توجه به نقش مصرف صبحانه در ارتقاء آموزشی دانش آموزان, توصیه می شود اقدامات مناسبی برای بر طرف کردن موانع مصرف صبحانه برداشته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    وقاری، غلامرضا، کشتکاران، عباسعلی، شمالی، لادن، اصلانی، حمیده، مرادیان، حبیبه، و کاظمی، شیما. (1391). بررسی وضعیت مصرف صبحانه در دانش ‌آموزان مقطع ابتدایی. پایش، 11(3)، 327-336. SID. https://sid.ir/paper/24019/fa

    Vancouver: کپی

    وقاری غلامرضا، کشتکاران عباسعلی، شمالی لادن، اصلانی حمیده، مرادیان حبیبه، کاظمی شیما. بررسی وضعیت مصرف صبحانه در دانش ‌آموزان مقطع ابتدایی. پایش[Internet]. 1391؛11(3):327-336. Available from: https://sid.ir/paper/24019/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا وقاری، عباسعلی کشتکاران، لادن شمالی، حمیده اصلانی، حبیبه مرادیان، و شیما کاظمی، “بررسی وضعیت مصرف صبحانه در دانش ‌آموزان مقطع ابتدایی،” پایش، vol. 11، no. 3، pp. 327–336، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button