مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

202
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد میکروبی جسم سلولی و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازه ای جدا شده از ماست بر ضد اشریشیاکلی O157:H7

صفحات

 صفحه شروع 208 | صفحه پایان 217

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری اشریشیاکلی O157:H7 در کشورهای در حال توسعه, یکی از عوامل مهم اسهال می باشد, لذا توجه به درمان آن ضروری است. به علت بروز مقاومت های دارویی, از بین رفتن فلور طبیعی روده و القا تولید وروتوکسین توسط این باکتری در اثر مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها, نیاز به روش های نوین درمانی است. در این تحقیق لاکتوباسیلوس کازه ای از ماست جداسازی شد و اثر جسم سلولی و مایع رویی حاصل از کشت آن بر روی باکتری پاتوژن فوق بررسی شد.روش کار: نمونه های مختلفی از ماست در محیط MRS در شرایط بی هوازی در 37 درجه سانتی گراد کشت داده شد. لاکتوباسیلوس کازه ای به روش میکروبیولوژیک و مولکولی شناسایی شد. اثرات ضد میکروبی جسم سلولی و مایع رویی حاصل از کشت این لاکتوباسیلوس با استفاده از روش انتشار از چاهک و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC; Minimum Inhibitory Concentration) برضد اشریشیاکلی O157:H7 تعیین گردید. منحنی های رشد استاندارد برای باکتری پاتوژن و لاکتوباسیلوس کازه ای به دو روش کدورت سنجی و شمارش کلنی رسم شد, حداقل غلظت کشنده (MBC; Minimum Bactericidal Concentration) و مهارکننده رشد مایع رویی حاصل از کشت لاکتوباسیلوس کازه ای نیز تعیین گردید و پایداری مایع رویی حاصل از کشت در مقابل حرارت و pH بررسی شد.یافته ها: در بین ماست های مورد مطالعه از 2 نمونه ماست لاکتوباسیلوس کازه ای جداسازی و با روش های فنوتیپی و ژنوتیپی تایید گردید. اثر ضد میکروبی این سویه ها بر علیه اشریشیاکلی O157:H7 اثبات گردید. مایع رویی حاصل از کشت سویه های مورد مطالعه, در حرارت های 56, 70 و 80 و 100 درجه سانتی گراد, به مدت 30 و 60 دقیقه پایدارند, و نیز در مقابلpH های 3, 7 و 10 پایدار بودند. حداقل غلظت کشنده و مهارکننده رشد مایع رویی لاکتوباسیلوس ها با استفاده از روش رقت در لوله به ترتیب رقت 1.16 و 1.8 بود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده, می توان از مایع رویی به عنوان نگهدارنده بیولوژیکی در صنایع غذایی استفاده کرد. همچنین به علت اثر ضدباکتریایی لاکتوباسیلوس کازه ای, می تواند در درمان بیماری های ناشی از اشریشیاکلی O157:H7 مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاووشی فروشانی، مریم، ایمانی فولادی، عباسعلی، و سعادتمند، سارا. (1390). اثرات ضد میکروبی جسم سلولی و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازه ای جدا شده از ماست بر ضد اشریشیاکلی O157:H7. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 11(3 (پیاپی 41))، 208-217. SID. https://sid.ir/paper/59675/fa

    Vancouver: کپی

    چاووشی فروشانی مریم، ایمانی فولادی عباسعلی، سعادتمند سارا. اثرات ضد میکروبی جسم سلولی و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازه ای جدا شده از ماست بر ضد اشریشیاکلی O157:H7. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1390؛11(3 (پیاپی 41)):208-217. Available from: https://sid.ir/paper/59675/fa

    IEEE: کپی

    مریم چاووشی فروشانی، عباسعلی ایمانی فولادی، و سارا سعادتمند، “اثرات ضد میکروبی جسم سلولی و مایع رویی لاکتوباسیلوس کازه ای جدا شده از ماست بر ضد اشریشیاکلی O157:H7،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 11، no. 3 (پیاپی 41)، pp. 208–217، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button