Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

955
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه (Bunium Persicum) بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی (In vitro)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه: زیره سیاه ایرانی (Bunium persicum) با نام عمومی Black cumin گیاهی علفی از خانواده چتریان (Umbelliferae) است. این گیاه در نواحی گرم و خشک ایران به صورت خودرو (وحشی) می روید. کاندیدا آلبیکنس نوعی مخمر است که به عنوان فلور نرمال پوست و مخاط دستگاههای گوارشی, تنفسی و تناسلی شناخته می شود. این قارچ در افراد دچار نقص سیستم ایمنی ایجاد بیماری می کند. هدف از این مطالعه, بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک پاتوژن بیماریزای انسانی در محیط آزمایشگاهی بود.روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی 28 پلیت حاوی مخمر کاندیدا آلبیکنس بر روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار پاساژ داده شد. 7 پلیت به عنوان گروه شاهد (بدون اسانس روغنی زیره سیاه) و 21 پلیت به عنوان گروههای مورد, حاوی غلظتهای 1 mg/ml, 2 mg/ml و 3 mg/ml از اسانس فوق الذکر (هر کدام 7 پلیت) مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی پلیت ها به مدت 72 ساعت در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار داشتند که هر 24 ساعت یک بار از نظر تعداد کلونی های رشد یافته توسط کاغذ شطرنجی و استریوسکوپ Heerbrugg WILD مورد شمارش قرار می گرفتند. در نهایت نتایج بدست آمده توسط روشهای آماری توصیفی گزارش گردید.نتایج: بعد از 24 ساعت اول, مخمرهای کاندیدا آلبیکنس در کلیه پلیت های گروه شاهد رشد داشت اما در هیچ یک از گروههای مورد رشدی مشاهده نشد. در 24 ساعت دوم تمامی پلیت های گروه شاهد و پلیت های حاوی 1mg/ml اسانس روغنی زیره سیاه رشد داشتند. این در حالی است که هیچگونه رشدی در پلیت های حاوی 2 mg/ml و 3 mg/ml اسانس روغنی زیره سیاه صورت نگرفته بود. نهایتا پس از 72 ساعت با وجود رشد در پلیت های گروههای شاهد (غیرقابل شمارش), 1 mg/ml (غیرقابل شمارش) و 2 mg/ml (میانگین = 46 کلونی) از اسانس روغنی زیره سیاه, در گروه 3 mg/ml از اسانس مذکور هیچگونه رشدی مشاهده نشد.نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از بررسی حاضر نشان دادند که هر 3 غلظت فوق الذکر قادرند رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس را به تاخیر انداخته و بر روی آن اثر مهاری خود را القا نمایند. مدت زمان مهار رشد قارچ تابع غلظت اسانس در محیط بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، علی، مهبد، سیدامیرعلی، شهاب جهانلو، علیرضا، غلامی، آیدا، و حیدری، مهرگان. (1392). بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه (Bunium Persicum) بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی (In vitro). مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 17(1)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/60136/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی علی، مهبد سیدامیرعلی، شهاب جهانلو علیرضا، غلامی آیدا، حیدری مهرگان. بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه (Bunium Persicum) بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی (In vitro). مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1392؛17(1):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/60136/fa

    IEEE: کپی

    علی رشیدی، سیدامیرعلی مهبد، علیرضا شهاب جهانلو، آیدا غلامی، و مهرگان حیدری، “بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه (Bunium Persicum) بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی (In vitro)،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 17، no. 1، pp. 37–44، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا