مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,688
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

811
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی

صفحات

 صفحه شروع 321 | صفحه پایان 329

چکیده

 پیش زمینه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه ی تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان جمع آوری رادیکال های آزاد در شرایط in vitro توسط عصاره های متانولی بخش های مختلف گیاهان بارهنگ, شبدر, کندر و گردو است.مواد و روش کار: برای این کار عصاره ها با روش های سنجش قدرت آنتی اکسیدانی FRAP, DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفته اند. محتوای فنول و فلاونوئید تام نیز در نمونه های گیاهی ذکر شده با روش های سپکتروفتومتری UV/Vis تعیین شد.یافته ها: نتایج نشان داد که IC50 در مهار رادیکال پایدار DPPH برای عصاره استخوان مغز گردو 2.93 است. بررسی سنجش های ABTS و FRAP نیز نشان داد که عصاره های استخوان مغز گردو, پوسته سبز گردو و بارهنگ نسبت به عصاره های دیگر فعال تر بوده و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری را نشان می دهند. بررسی محتوای فلاونوئیدی و فنولی تام عصاره ها نیز بیانگر این است که به ترتیب عصاره بارهنگ دارای بیشترین محتوای فلاونوئیدی و همچنین همه عصاره ها به جز کندر دارای بیشترین محتوای فنولی می باشند.بحث و نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد که بین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها ارتباط مستقیمی وجود دارد. شبدر با وجود بالا بودن میزان ترکیبات فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی کم تر از حد انتظاری نشان داد. نتیجه آن که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های گیاهی فقط بر اساس محتوای فنولی آن ها توضیح داده نمی شوند. بلکه نیازمند موارد دیگر نیز هستند؛ و با توجه به این که ترکیبات فنولی با ساختار مختلف, فعالیت آنتی اکسیدانی متنوعی دارند. درنتیجه به طور قطع نمی توان گفت همیشه رابطه مستقیمی بین فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نمونه ها وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، زیبا، و دهقان، غلامرضا. (1395). ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 27(4)، 321-329. SID. https://sid.ir/paper/63579/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی زیبا، دهقان غلامرضا. ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1395؛27(4):321-329. Available from: https://sid.ir/paper/63579/fa

    IEEE: کپی

    زیبا میرزایی، و غلامرضا دهقان، “ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 27، no. 4، pp. 321–329، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63579/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button