مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 197

چکیده

 پیش زمینه و هدف: نقش اسیدفولیک در عمل متابولیسم سلولی و رشد سلول های بدن بسیار حائز اهمیت است و به خاطر عدم سنتز آن در بدن ضرورت تامین اسیدفولیک توسط رژیم غذائی بیشتر احساس می گردد. با توجه به مشکلات ناشی از فقر آهن و اسیدفولیک در بسیاری از کشور های جهان بخصوص کشورهای در حال توسعه و فقیر, این ضرورت بیشتر احساس می گردد. سیاست الزام آور دولت در غنی سازی آرد توسط کارخانه های آرد سازی ممکن است نیاز واقعی اکثریت جامعه را تامین بنماید. بر اساس این ایده برای کنترل کمی اسیدفولیک در آرد های غنی شده ارومیه و همچنین تعیین میزان اسیدفولیک در نان برای مقایسه احتمال کاهش اسیدفولیک در پروسه پخت این پروژه طراحی گردید.مواد و روش کار: برای این منظور انواع آرد و نان از نانوایی های سطح شهر و کارخانه های مختلف تامین کننده آرد شهر جمع آوری و تهیه شد و پس از استخراج اسیدفولیک موجود در این نمونه ها و تبدیل آن به فرم قابلیت فلئورسانس طی فرایند اکسیداسیون, مقادیر آن توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC که مجهز به آشکارساز فلورسانس بود اندازه گیری گردید.یافته ها: نتایج حاصله از اندازه گیری اسیدفولیک در 30 نمونه از نانوائی های شهر ارومیه, به ترتیب نشان دهنده 1.02 و 0.85 میکروگرم اسیدفولیک در هر گرم آرد و نان نانوائی های سطح شهر می باشد. مقدار اسیدفولیک در نمونه های جمع آوری شده از 5 کارخانه آردسازی سطح شهر ارومیه نشانگر مقادیر 2.40 و 1.07 میکروگرم در هر گرم آرد به ترتیب برای نمونه های آرد غنی شده و غنی نشده بود.بحث و نتیجه گیری: نتایج قابل انتظار از نمونه های غنی شده آرد و مقایسه آن با آرد های سطح شهر ارومیه, نشان دهنده این واقعیت است که متاسفانه افزایش اسیدفولیک در پروسه غنی سازی تنها 25 درصد عملی گردیده و همچنین به نظر می رسد که در طی پروسه پخت نان, مقدار اسیدفولیک 17 درصد کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، امیر، وردست، محمدرضا، یگانه زارع، سامال، افرنگ، ناهید، و فهیمی، سمیرا. (1395). اندازه گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 27(3)، 187-197. SID. https://sid.ir/paper/63975/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری امیر، وردست محمدرضا، یگانه زارع سامال، افرنگ ناهید، فهیمی سمیرا. اندازه گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1395؛27(3):187-197. Available from: https://sid.ir/paper/63975/fa

    IEEE: کپی

    امیر حیدری، محمدرضا وردست، سامال یگانه زارع، ناهید افرنگ، و سمیرا فهیمی، “اندازه گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 27، no. 3، pp. 187–197، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button