مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف جوش شیرین همراه با نخود خام بر میزان آهن و TIBC در سرم RAT

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 40

چکیده

 آنمی فقر آهن در سراسر دنیا شیوع فراوان دارد. فقر آهن در زنان باردار و کودکان در حال رشد اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به این اهمیت, مراقبتهای دوران بارداری تاکید سازمان بهداشت جهانی  در سال 1998 گردید. یکی از نکات مورد توجه میزان آهن دریافتی و جذب آن می باشد. جذب آهن وابسته به اسیدیته شیوه معده می باشد. در این تحقیق 3 گروه 15 تایی Rat انتخاب شدند که از نظر سن, جنس, محیط زیست و تغذیه از شروع تحقیق در محل نگهداری در شرایط یکسان بوده اند به غذای گروه A و B به ترتیب  g/kg5 و g/kg 10 جوش شیرین اضافه گردید. غذای گروه C بدون جوش شیرین بعنوان گروه شاهد منظور گردیده است.در بسیاری از روزها غذای  Bو A به طور کامل خورده نمی شد و در مجموع این دو گروه نسبت به C گروه با مقدار غذای کمتری سیر می شدند. پس از 3 ماه با ماده بیهوشی اتر حیوانات بیهوش شدند و از قلب آنها به طور مستقیم خون گرفته شد و آزمایش اندازه گیری ظرفیت اتصال تام آهن (TIBC) انجام شد. بعد از باز کردن شکم حیوانات محتویات معده خارج گردید و به PH عصاره هر معده اندازه گیری شد نهایتا میانگین PH عصاره معده ها در گروه C (3), میانگین (1/69 PH گروه A (3/8) و میانگین PH گروه B (3/8) مشاهده شد. میزان آهن و TIBC در گروه C ترتیب (5/72 و 353 میکرو گرم بردسی لیتر), در گروه  A(52/8 و 2/480 میکرو گرم بر دسی لیتر) و در گروه B و 9/309 میکرو گرم بر دسی لیتر) مشاهده گردید.در مجموع در این تحقیق مشاهده گردید که مصرف جوش شیرین باعث افزایش PH (کاهش اسیدیته) معده گردیده همچنین کاهش آهن سرم را سبب شده است. این تغییرات همراه افت TIBC سرم خون حیوان در گروه B و افزایش آن در گروه A در مقایسه با گروه کنترل بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فراهانی، حیدر، و مدرسی، هما. (1379). بررسی اثر مصرف جوش شیرین همراه با نخود خام بر میزان آهن و TIBC در سرم RAT. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 3(2 (پیاپی 11))، 35-40. SID. https://sid.ir/paper/69758/fa

    Vancouver: کپی

    فراهانی حیدر، مدرسی هما. بررسی اثر مصرف جوش شیرین همراه با نخود خام بر میزان آهن و TIBC در سرم RAT. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1379؛3(2 (پیاپی 11)):35-40. Available from: https://sid.ir/paper/69758/fa

    IEEE: کپی

    حیدر فراهانی، و هما مدرسی، “بررسی اثر مصرف جوش شیرین همراه با نخود خام بر میزان آهن و TIBC در سرم RAT،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 3، no. 2 (پیاپی 11)، pp. 35–40، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button