مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

14,442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جوش شیرین افزودنی به مواد غذایی بر میزان کلسیم سرم موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 5

چکیده

 مقدمه: از جوش شیرین به عنوان یک ماده کمکی در طبخ غذاها استفاده می‎شود. غالبا افراد جوان و خصوصا خانمها علاقه خاصی به استفاده از این ماده در طبخ کیکها و شیرینیها نشان می‎دهند. همچنین کلسیم به عنوان یکی از مواد بسیار مهم در رشد و نمو, دوران بارداری و شیردهی محسوب می‏گردد و در صورت کمبود یا افزایش آن افراد دچار صدمات جبران‏ناپذیری می‏گردند. لذا این تحقیق به منظور بررسی تغییرات میزان کلسیم خون (Ca) در اثر مصرف جوش شیرین در موش صحرایی صورت گرفت.مواد و روشها: در این تحقیق 3 گروه 15 تایی موش صحرایی انتخاب شدند که از نظر سن و جنس, محیط زیست و تغذیه از شروع تحقیق در محل نگهداری و شرایط یکسان بودند. به غذای گروه A, 5 g/kg جوش‎شیرین و به غذای گروه 10 g/Kg B جوش شیرین اضافه گردید [غذای گروه C (کنترل) فاقد جوش‎شیرین بود]. پس از سه ماه معالجه حیوانات با اتر بیهوش شدند و از قلب آنها بطور مستقیم خون گرفته شد. پس از جداسازی سرم, آزمایش اندازه‏گیری Ca صورت پذیرفت. نتایج: کلسیم گروه کنترل8.5 mg/dl, گروه 7.9 mg/dl A و کلسیم گروه  7.9 mg/dl Aبدست آمد که این تغییرات بین گروه C و A چندان قابل ملاحظه نبود, لیکن بین گروه B با A و B با C کاملا قابل توجه بود (P<0.02).نتیجه‎گیری: در این تحقیق مشاهده گردید افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی موش صحرایی باعث کاهش کلسیم سرم می‎گردد که در مجموع می‏تواند تأثیر بسزایی بر بسیاری از واکنشهای بیوشیمیایی بگذارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فراهانی، حیدر. (1381). بررسی اثر جوش شیرین افزودنی به مواد غذایی بر میزان کلسیم سرم موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 6(3 (مسلسل 23))، 1-5. SID. https://sid.ir/paper/76740/fa

    Vancouver: کپی

    فراهانی حیدر. بررسی اثر جوش شیرین افزودنی به مواد غذایی بر میزان کلسیم سرم موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1381؛6(3 (مسلسل 23)):1-5. Available from: https://sid.ir/paper/76740/fa

    IEEE: کپی

    حیدر فراهانی، “بررسی اثر جوش شیرین افزودنی به مواد غذایی بر میزان کلسیم سرم موش صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 6، no. 3 (مسلسل 23)، pp. 1–5، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button