مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر حافظه و یادگیری موش های صحرایی نر دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین (Streptozotocin)

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت قندی موجب بروز اختلال در روندهای مرتبط با یادگیری, حافظه و شناخت در جامعه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی می گردد. با توجه به وجود شواهد متعدد مبنی بر اثرات بهبوددهنده دیابت بوسیله گیاه زعفران و اثر تقویت کننده مصرف آن بر حافظه و سلامت روان, در این مطالعه اثر تجویز داخل صفاقی و مزمن عصاره گیاه زعفران (Crocus sativus) بر یادگیری و حافظه در موش های صحرایی دیابتی بررسی شده است.روش کار: در این تحقیق که یک مطالعه آزمایشگاهی می باشد, تعداد 60 سر موش صحرایی نر به دو گروه سالم و دیابتی تقسیم شدند. موش های گروه سالم و دیابتی هر کدام به سه زیر گروه عدم درمان و درمان با عصاره آبی زعفران با دوزهای 30 و 60 mg/kg قرار گرفتند. هم چنین هر یک از زیرگروه های تحقیق با دو روش ماز Y و جعبه شاتل (Shuttle box) مورد آزمون حافظه قرار گرفتند. داده های آزمون Y (درصد تناوب رفتار) و جعبه شاتل (تاخیر اولیه و تاخیر حین عبور) در گروه های مختلف با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست کمکی توکی (Tokey) مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته ها: تیمار موش های دیابتی با عصاره زعفران از افزایش تاخیر اولیه (کاهش اکتساب یادگیری) بصورت معنی دار جلوگیری نمود (p<0.019). هم چنین به دنبال تزریق عصاره با دوز 60 mg/kg از کاهش بارز تاخیر حین عبور (یادآوری اطلاعات) در موش های دیابتی جلوگیری به عمل آمد (p<0.045). داده های آزمون ماز نشان داد که درصد رفتار متناوبی در گروه های دیابتی تحت تیمار با عصاره 30 و 60 mg/kg زعفران نسبت به گروه کنترل بترتیب کاهش معنی دار با p<0.019 و p<0.008 پیدا کرده اند.نتیجه گیری: مصرف مزمن عصاره زعفران بر توانایی نگهداری اطلاعات در انبارهای حافظه و یادآوری آن ها در حیوانات دیابتی موثر است ولی موجب بهبود حافظه فضایی در موش های دیابتی نمی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیاسالاری، زهرا، خلیلی، محسن، و قنبریان، لیلا. (1391). بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر حافظه و یادگیری موش های صحرایی نر دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین (Streptozotocin). علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 19(95)، 44-51. SID. https://sid.ir/paper/10583/fa

    Vancouver: کپی

    کیاسالاری زهرا، خلیلی محسن، قنبریان لیلا. بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر حافظه و یادگیری موش های صحرایی نر دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین (Streptozotocin). علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1391؛19(95):44-51. Available from: https://sid.ir/paper/10583/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کیاسالاری، محسن خلیلی، و لیلا قنبریان، “بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر حافظه و یادگیری موش های صحرایی نر دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین (Streptozotocin)،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 19، no. 95، pp. 44–51، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button