مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف کوتاه مدت ال کارنیتین خوراکی بر پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مرتبط با لیپیدها در ورزش استقامتی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 سابقه و هدف: علیرغم مطالعات فراوان در خصوص توصیف مکانیسم های اصلی عملکرد ال - کارنیتین, هنوز برخی فرآیندهای تاثیر مکمل سازی آن روی متابولیسم چربی در انسان های سالم ناشناخته مانده اند. لذا این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت خوراکی ال - کارنیتین بر ساز و کارهای متابولیسم چربی و عملکرد ورزش استقامتی انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه نیمه تجربی به روش آزمایشگاهی بر روی 34 مرد سالم که به شیوه تصادفی در دو گروه 17 نفری تقسیم شدند, انجام گردید. هر دو گروه کنترل و تجربی یک آزمون ورزشی زیربیشینه 18 دقیقه ای (PWC170) را در دو مرحله جداگانه روی دوچرخه کارسنج اجرا نمودند. در مرحله اول افراد هر دو گروه آزمون ورزشی مذکور را بدون مصرف ال - کارنیتین یا دارونما اجرا نمودند. در مرحله دوم افراد دو گروه مجددا آزمون ورزشی را بعد از 90 دقیقه از مصرف خوراکی 3 گرم ال - کارنیتین (گروه تجربی) و 3 گرم لاکتوز (گروه کنترل) اجرا نمودند. بلافاصله پس از اجرای هر آزمون, نمونه گیری خون به منظور اندازه گیری اسید چرب آزاد و تری گلیسرید و سایر مولفه های سوخت و ساز چربی  (LDL, HDL, TC, Lipase) انجام گرفت و سپس دو گروه مقایسه شدند.یافته ها: میزان اسید چرب آزاد از 0.72±0.14 به 0.69±0.24 میلی مول بر لیتر و تری گلیسرید از 158±46 به 155±47 میلی گرم بر دسی لیتر در گروه تجربی رسید. همچنین شاخص های ضربان قلب استراحت و ورزش و حداکثر اکسیژن مصرفی 36±11 در مقابل 35±9 میلی لیتر در گیلوگرم بر دقیقه بود.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که انتقال میتوکندریایی اسید چرب آزاد بواسطه مکمل سازی ال - کارنیتین افزایش نمی یابد. به طور کلی, مکمل سازی ال - کارنیتین با تغییری در روند متابولیسم کربوهیدرات - چربی در افراد سالم همراه نبوده و در بهبود عملکرد استقامتی موثر نیست.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، مجتبی، پوروقار، علی اکبر، ناظم، فرزاد، اقدامی، انوش، و خورشیدی، داوود. (1388). تاثیر مصرف کوتاه مدت ال کارنیتین خوراکی بر پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مرتبط با لیپیدها در ورزش استقامتی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 11(5 (پی در پی 52))، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/73430/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی مجتبی، پوروقار علی اکبر، ناظم فرزاد، اقدامی انوش، خورشیدی داوود. تاثیر مصرف کوتاه مدت ال کارنیتین خوراکی بر پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مرتبط با لیپیدها در ورزش استقامتی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1388؛11(5 (پی در پی 52)):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/73430/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی ایزدی، علی اکبر پوروقار، فرزاد ناظم، انوش اقدامی، و داوود خورشیدی، “تاثیر مصرف کوتاه مدت ال کارنیتین خوراکی بر پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مرتبط با لیپیدها در ورزش استقامتی،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 11، no. 5 (پی در پی 52)، pp. 45–51، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73430/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button