مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محافظتی پست کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل طبیعی بر روی آریتمی های ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد بطن چپ در قلب ایزوله رت

صفحات

 صفحه شروع 406 | صفحه پایان 415

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه اثرات پست کاندیشنینگ با مصرف عسل طبیعی بر آریتمیهای قلب ایزوله ایسکمیک رت بررسی شد.روش ها: رتهای نر ویستار به 4 گروه تقسیم شده و بدنبال بیهوشی قلب آنها جدا و با اتصال به دستگاه لانگندورف, جریان محلول کربس با فشار ثابت برقرار گردید. حیوانات گروه کنترل در زمان تثبیت, 30 دقیقه ایسکمی ناحیه ای و 30 دقیقه خونرسانی مجدد محلول کربس معمولی و گروههای درمان (پست کاندیشنینگ), از 10 دقیقه قبل تا 10 دقیقه بعد از خونرسانی مجدد بترتیب کربس حاوی غلظتهای 0.25, 0.5 و %1 عسل دریافت کردند. آریتمیهای قلبی شامل تعداد ضربانات نابجای بطنی (VEBs) و تاکیکاردی بطنی (VT), مدت زمان و انسیدانس VT و فیبریلاسیون بطنی (VF) از روی الکتروکاردیوگرامهای حاصله بر اساس قوائد Lambeth آنالیز شدند.یافته ها: در زمان ایسکمی, پرفیوژن عسل طبیعی موجب کاهش معنی دار تعداد VEBs, تعداد, مدت زمان و درصد وقوع VT در مقایسه با گروه کنترل شد (P<0.01). همچنین, زمان VF و درصد وقوع آن نیز در گروههای دریافت کننده عسل به طور معنی داری کاهش نشان داد (P<0.05). در زمان خونرسانی مجدد نیز کلیه غلظتهای عسل موجب کاهش تعداد VEBs گردید (P<0.05). تعداد و مدت زمان VT نیز با غلظتهای 0.5 و %1 عسل کاهش نشان داد (بترتیبP<0.05 ,P<0.01 ). همچنین غلظتهای 0.25 و %0.5 عسل کاهش معنی داری در مدت زمان VF بوجود آوردند (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عسل به عنوان یک عامل پست کاندیشنینگ اثرات محافظتی بر علیه آسیب های ناشی از ایسکمی - خونرسانی مجدد داشته و آریتمیهای قلب ایزوله رت را کاهش میدهد. اثرات عسل در این شرایط احتمالا به مجموعه ای از مکانیسم ها مانند اثر آنتی اکسیدانی, مهار تولید رادیکالهای آزاد, دسترسی مناسب بافت قلب به منابع تولید انرژی از جمله گلوکز و فروکتوز و در نتیجه بهبود عملکرد قلب مربوط باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، مسلم، قره خانی، افشین، و اعتراف اسکویی، طاهره. (1389). اثر محافظتی پست کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل طبیعی بر روی آریتمی های ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد بطن چپ در قلب ایزوله رت. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 14(4)، 406-415. SID. https://sid.ir/paper/74993/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی مسلم، قره خانی افشین، اعتراف اسکویی طاهره. اثر محافظتی پست کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل طبیعی بر روی آریتمی های ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد بطن چپ در قلب ایزوله رت. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1389؛14(4):406-415. Available from: https://sid.ir/paper/74993/fa

    IEEE: کپی

    مسلم نجفی، افشین قره خانی، و طاهره اعتراف اسکویی، “اثر محافظتی پست کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل طبیعی بر روی آریتمی های ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد بطن چپ در قلب ایزوله رت،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 14، no. 4، pp. 406–415، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74993/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button