مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: ارتباط بیماریهای قلبی- عروقی با چربیهای غذایی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر روغنهای مختلف خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی رت انجام گرفت.روش بررسی: در یک مطالعه تجربی 40 رت نر به 5 گروه تقسیم و به مدت 3 هفته با غذای استاندارد تغذیه شدند. از 4 عضو هر گروه نمونه خون تهیه و بقیه رت ها 4 هفته دیگر با غذای استاندارد یا یکی از غذاهای آزمایشی تهیه شده از روغنهای حیوانی, زیتون, سویا و بزرک تغذیه شدند. اسیدهای چرب سرمی به روش کروماتوگرافی گازی و مقدار لیپیدها توسط کیتهای آنزیمی سنجیده شد.یافته ها: اسیدهای چرب اشباع, تک غیراشباع, چند غیراشباع n-6 PUFA و n-3 PUFA سرمی به ترتیب با مصرف روغنهای حیوانی, زیتون, سویا و بزرک بطور معناداری افزایش یافت. همچنین دریافت روغنهای زیتون, سویا و بزرک موجب افزایش معناداری در میزان کل اسیدهای چرب غیراشباع سرمی گردید. مصرف روغنهای سویا و بزرک در مقایسه با روغن حیوانی, میزان PUFA تام سرمی را افزایش و روغن بزرک کاهش معناداری را در نسبت n-6:n-3 PUFA سرمی موجب گردید. تری گلیسرید سرمی با مصرف روغنهای زیتون, سویا و بزرک کاهش یافت در حالیکه توتال کلسترول اختلاف معناداری در گروههای مختلف نداشت. مجموعه رتهای دریافت کننده روغن از میزان LDL-C سرمی کمتری برخوردار بودند ولی افزایش HDL-C تنها با مصرف روغن حیوانی و زیتون مشاهده شد.نتیجه گیری: ترکیب اسیدهای چرب سرمی تابعی از ترکیب چربیهای غذایی بوده و روغنهای خوراکی سطح عرضه بطور متفاوتی بر الگوی لیپیدی سرم تاثیر می گذارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برخورداری، عسگر، طویلانی، حیدر، و خدادادی، ایرج. (1390). اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 16(4 (مسلسل 62))، 9-25. SID. https://sid.ir/paper/76269/fa

    Vancouver: کپی

    برخورداری عسگر، طویلانی حیدر، خدادادی ایرج. اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1390؛16(4 (مسلسل 62)):9-25. Available from: https://sid.ir/paper/76269/fa

    IEEE: کپی

    عسگر برخورداری، حیدر طویلانی، و ایرج خدادادی، “اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 16، no. 4 (مسلسل 62)، pp. 9–25، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا