مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,043
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 68

چکیده

 زمینه و هدف: مشکل هضم کازئین در برخی از افراد به خصوص کودکان دیده می شود. در این مطالعه با کمک پروتئاز موجود در میوه انجیر نارس (فیسین) هیدرولیز کازئین مورد بررسی قرار گرفت. عدم تحمل کازئین موجود در شیر گاو در تعداد قابل توجهی از شیرخواران دیده شده و در صورت عدم تشخیص و جایگزینی به موقع می تواند عوارضی مانند سوء تغذیه و کاهش رشد را در آنها ایجاد نماید. هضم کازئین شیر گاو توسط فرآیندهای شیمیایی و آنزیمی از مهمترین راهکارهای تولید شیر هیدرولیزه جهت استفاده شیرخواران آلرژیک می باشد. در این مطالعه تلاش شده است تا از پروتئازهای موجود در عصاره انجیر نارس به عنوان منبعی جدید و ارزان برای هیدرولیز کازئین شیر گاو استفاده گردد.روش بررسی: با استفاده از بافر فسفات نمکی, عصاره آبی از میوه نارس انجیر تهیه گردید. سپس برای بررسی میزان هیدرولیز کازئین, غلظت های مختلفی از آنزیم استخراج شده در چهار سیستم بافری مختلف شامل بافر تریس (pH=8.5), بافر فسفات (pH=7), بافر سیترات (pH=5.5) بافر استات (pH=4.5) در زمانهای 1, 3 و 6 ساعت روی کازئین خالص تاثیر داده شد. بررسی میزان هیدرولیز کازئین به کمک روش الکتروفورز (SDS-PAGE) و تراکم سنجی باند در مقایسه با شرایط کنترل با کمک نرم افزار Scion lab انجام گرفت.یافته ها: نتایج حاصل از تاثیر عصاره انجیر بر کازئین نشان داد که در نسبت 10/1 و 100/1 (آنزیم به سوبسترا) در شرایط بافر فسفات در مدت زمان 1, 3 یا 6 ساعت هیدرولیز کامل کازئین صورت گرفته و در نسبت 500/1, هیدرولیز نسبی صورت گرفت و همچنین ثابت گردید که سیستم بافری فسفات مناسب تر از سایر سیستم های بافری برای هیدرولیز کازئین است.نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد که آنزیم فیسین, کاندید مناسبی جهت تولید فرمول های شیر خشک حاوی کازئین هیدرولیز شده جهت کاربردهای تغذیه ای می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزنژاد، امیرحسین، شکیبا، یداله، و مصطفایی، علی. (1387). تاثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(4 (مسلسل 50))، 61-68. SID. https://sid.ir/paper/76340/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزنژاد امیرحسین، شکیبا یداله، مصطفایی علی. تاثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(4 (مسلسل 50)):61-68. Available from: https://sid.ir/paper/76340/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین نوروزنژاد، یداله شکیبا، و علی مصطفایی، “تاثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 4 (مسلسل 50)، pp. 61–68، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76340/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button