مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان

صفحات

 صفحه شروع 552 | صفحه پایان 562

چکیده

 زمینه و هدف:استفاده از مواد نگهدارنده بر پایه بیو تکنولوژی و یا سوش های مولد این مواد همواره مورد علاقه حوزه زیست فن آوری غذایی و یکی از آخرین راه حل های افزایش زمان ماندگاری از طرف مقامات بهداشتی و نظارتی می باشد. این مطالعه, با هدف بررسی خاصیت آنتی باکتریایی مایع رویی مخمرهای جداشده از ریچال فرآورده لبنی سنتی ایران و فرآورده های لبنی تخمیری ارمنستان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, مایع رویی یا سوپر ناتانت 77 سوش مخمری از فرآورده های ارمنی و 12 سوش از ریچال ایرانی خالص سازی شد. مواد خالص سازی شده بر سه سوش باسیلوس سوبتیلوس, باسیلوس تیورینجینسیس, سالمونلاتایفی موریوم به عنوان عاملین فساد در مواد غذایی در سه محیط کشت, در دو حالت هوازی و بی هوازی مورد آزمون قرار گرفتند. میزان قطر هاله ایجاد شده اندازه گیری و به عنوان قدرت آنتی باکتریایی آنها گزارش شد. با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 آنالیز گردیدند. روش تحلیل پراش یک طرفه برای مقایسه میانگین ها بکار برده شد. سطح معنی داری کمتر از 5 درصد در نظر گرفته شد.یافته ها: از مجموع 89 سوش مخمری, سه سوش مربوط به ریچال و 9 سوش از فرآوردهای ارمنی (در کل 13.5 درصد), خاصیت آنتی باکتریایی از خود نشان دادند. سوش های T86 از مخمرهای ارمنی و FA1(25) از ریچال در تمام شرایط هوازی و بی هوازی در سه نوع محیط کشت, دارای قطر هاله بیشتر و در نتیجه خاصیت آنتی باکتریایی قوی تری داشتند. در مقایسه میانگین قطر هاله های ایجادی بر سه عامل فساد, سوش های ریچال اختلاف معنی داری داشتند (p<0.05). بالاترین اثر بر باسیلوس سوبتیلوس و پایین ترین اثر بر سالمونلا تایفی موریوم مشاهده شد.بحث: با توجه به قدرت آنتی باکتریایی سوش ها مخمری جدا شده بر باکتریهای های عامل فساد در شرایط بی هوازی و هوازی بود. بنابراین, با اضافه کردن متابولیت و یا خود این مخمرها به مواد غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی, می توان فرآورده ای عملگر و سینبیوتیک را به صنعت غذا معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کریم پور، فرزاد، رضوی، سیدهادی، و نوبارتخرونی، فلورا. (1395). خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش، 21(6 (پی در پی 113))، 552-562. SID. https://sid.ir/paper/77621/fa

    Vancouver: کپی

    کریم پور فرزاد، رضوی سیدهادی، نوبارتخرونی فلورا. خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش[Internet]. 1395؛21(6 (پی در پی 113)):552-562. Available from: https://sid.ir/paper/77621/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد کریم پور، سیدهادی رضوی، و فلورا نوبارتخرونی، “خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان،” ارمغان دانش، vol. 21، no. 6 (پی در پی 113)، pp. 552–562، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button