مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

954
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی سیرکوهی (Allium schoenoprasum) بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه و هدف: کاهش گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان داروئی از اهمیت بالینی بسیاری برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف خوراکی سیرکوهی بر میزان گلوکز و لیپید خون موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 32 سر موش  صحرایی نر سفید نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل, کنترل تحت درمان, دیابتی و دیابتی تحت درمان تقسیم شدند. دیابت موش ها به وسیله تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین به میزان 60mg/kg القا شد. دو گروه تحت تیمار از غذای موش حاوی گیاه سیرکوهی با نسبت وزنی 6.25 درصد مخلوط شده با غذای استاندارد موش به شکل خوراکی یک هفته پس از شروع آزمایش به مدت 6 هفته استفاده نمودند. میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در ابتدای مطالعه و در هفته های 3 و 6 پس از دیابتی شدن اندازه گیری گردید.یافته ها: در گروه دیابتی تحت درمان با گیاه میزان گلوکز سرم به طور معنی دار در هفته های 3 و 6 کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود (P<0.05). به علاوه سطح کلسترول توتال در گروه دیابتی تحت تیمار در هفته ششم تغییر معنی داری در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده نشان نداد. تفاوت موجود بین دو گروه دیابتی و دیابتی تحت تیمار از نظر تری گلیسیرید معنی دار بود (P<0.05). میزان کلسترول LDL موش های دیابتی تحت درمان با سیرکوهی در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده, به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). میزان HDL موش های دیابتی تحت درمان با سیرکوهی در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده افزایش معنی داری داشت (P<0.05).نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف خوراکی سیرکوهی با نسبت وزنی 6.25 درصد در رژیم غذایی موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین باعث کاهش معنی دار گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول LDL و افزایش معنی دار کلسترول HDL می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، خلیلی نجف آبادی، محسن، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، آقایی، محبوبه، انصاری، فریبا، و شرایلی، مریم. (1389). اثر مصرف خوراکی سیرکوهی (Allium schoenoprasum) بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 12(1 (پی در پی 33))، 9-14. SID. https://sid.ir/paper/79576/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، خلیلی نجف آبادی محسن، بلوچ نژادمجرد توران دخت، آقایی محبوبه، انصاری فریبا، شرایلی مریم. اثر مصرف خوراکی سیرکوهی (Allium schoenoprasum) بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1389؛12(1 (پی در پی 33)):9-14. Available from: https://sid.ir/paper/79576/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، محسن خلیلی نجف آبادی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، محبوبه آقایی، فریبا انصاری، و مریم شرایلی، “اثر مصرف خوراکی سیرکوهی (Allium schoenoprasum) بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 12، no. 1 (پی در پی 33)، pp. 9–14، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79576/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا