مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,523
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386)

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه و هدف: شیر و سایر محصولات لبنی اولین و مهمترین منبع تامین کلسیم و دومین منبع تامین چربی های اشباع شده اند. میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کشور ما نسبت به استانداردهای جهانی پایین است. در این پژوهش میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهرستان بیرجند بررسی شده است.روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی, تعداد 1771 کودک سن مدرسه شهر بیرجند در سال 1386, به روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات لازم شامل مشخصات جمعیت شناختی, وضعیت رشد (قد و وزن), میزان و نوع فرآورده های شیری مصرفی و وضعیت سلامتی استخوان ها, مفاصل و دندان ها در فرمی که به همین منظور تهیه شده بود, ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو و ضریب همبستگی در سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: مصرف شیر و فرآورده های آن در بیش از نیمی از کودکان سن مدرسه کمتر از مقادیر توصیه شده استاندارد بود (500 میلی لیتر روزانه). بین تمایل به مصرف شیر با جنس (P=0.002) و نیز شغل مادر (P=0.03), ارتباط آماری معنی دار وجود داشت. پسران و فرزندان مادران شاغل, تمایل بیشتری به مصرف شیر داشتند. بین مصرف روزانه شیر (P=0.002), ماست (P=0.001) و پنیر (P=0.001) با جنس ارتباط آماری معنی دار و همچنین بین مصرف ماست و تعداد دندان های کشیده شده و پوسیده, نیز ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (P=0.05). کودکانی که ماست بیشتری مصرف می کردند, تعداد دندان های کشیده شده و پوسیده کمتر داشتند. بین مصرف شیر و فرآورده های آن و دردهای مفصلی و استخوانی ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه در شهر بیرجند کمتر از میزان استاندارد جهانی است. کاهش مصرف شیر در کودکان, باعث ایجاد اختلالات ناشی از کمبود کلسیم می شود, که با افزایش احتمال بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاهنی، فرخ، کاهنی، سیما، شریف زاده، غلامرضا، نصیری فورگ، احمد، و آوان، محمد. (1388). بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 16(2 (پیاپی 39))، 61-67. SID. https://sid.ir/paper/95419/fa

    Vancouver: کپی

    کاهنی فرخ، کاهنی سیما، شریف زاده غلامرضا، نصیری فورگ احمد، آوان محمد. بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1388؛16(2 (پیاپی 39)):61-67. Available from: https://sid.ir/paper/95419/fa

    IEEE: کپی

    فرخ کاهنی، سیما کاهنی، غلامرضا شریف زاده، احمد نصیری فورگ، و محمد آوان، “بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 16، no. 2 (پیاپی 39)، pp. 61–67، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95419/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا