مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن، شاخص توده بدن، سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 16

چکیده

 زمینه و هدف: کاهش نمایه گلایسمی رژیم غذایی به عنوان روشی جدید برای کاهش وزن و جلوگیری از بیماریهای متابولیکی (دیابت و قلب و عروق) مطرح شده است؛ مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر دو رژیم غذایی با کالری مشابه (ایزوکالریک) کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن و شاخص توده بدن, سطح گلوکز و انسولین سرم ناشتا و بعد از غذا انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کار آزمایی بالینی انجام شد, 46 زن چاق مراجعه کننده به درمانگاه شهید مطهری شیراز با شاخص توده بدنی³27  (BMI), به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شدند و به مدت شش هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. شاخصهای وزن, توده بدن, غلظت گلوکز و انسولین سرم ناشتا و دو ساعت بعد از غذا در آغاز و پایان شش هفته اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های تی زوجی و مستقل در سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 6/7±9/37 سال بود. بررسی متغیرهای مورد مطالعه پس از شش هفته رژیم درمانی, نشانگر کاهش قابل ملاحظه در هر دو گروه بود (P<0.05) میانگین سطح انسولین دو ساعت بعد از غذا در گروه رژیم غذایی کم چرب از نظر آماری کاهش معنی داری نسبت به گروه نمایه گلایسمی پایین داشت(P=0.02) ؛ اگرچه در مورد سایر متغیرها تفاوتی بین اثرات درمانی دو گروه ملاحظه نشد.نتیجه گیری: دو رژیم غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین به یک نسبت در کاهش وزن بدن, شاخص توده بدن, غلظت گلوکز موثر می باشند. ارتباط بین رژیم های غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین و سطح انسولین سرم, نیازمند مطالعات بیشتری می باشد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، فاطمه، و مظلوم، زهره. (1388). مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن, شاخص توده بدن, سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 16(1 (پیاپی 38))، 8-16. SID. https://sid.ir/paper/95731/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی فاطمه، مظلوم زهره. مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن, شاخص توده بدن, سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1388؛16(1 (پیاپی 38)):8-16. Available from: https://sid.ir/paper/95731/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاظمی، و زهره مظلوم، “مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن, شاخص توده بدن, سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 16، no. 1 (پیاپی 38)، pp. 8–16، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button