مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع انگل های بیماریزا در سبزیجات سفره ای جیرفت (1380)

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 12

چکیده

 مقدمه و هدف: بیماری انگلی کماکان از مشکلات مهم بهداشتی استان کرمان می باشد. طیف گسترده ای از آلودگی های انگلی روده ای از طریق مواد غذایی آلوده نظیر سبزیجات به انسان منتقل می شوند. این مطالعه به منظور تعیین شیوع آلودگی های انگلی سبزیجات سفره ای تولید شده در شهرستان جیرفت انجام شده است.روش کار: در این مطالعه مقطعی ابتدا شهرستان جیرفت را به ده منطقه تقسیم و از هر منطقه دو مزرعه انتخاب گردید. در هر مزرعه از 8 نوع سبزی (تربچه, پیازچه, جعفری, تره, شاهی, نعناع, ریحان و ترخون) نمونه برداری شد )جمعا 160 نمونه(. آزمایش نمونه ها در ابتدا به روشهای رسوبی زمانی و سپس با روش تغلیظ با استفاده از سانتریفوژ و همچنین روش غوطه ورسازی صورت پذیرفت.یافته ها: حدود %14 سبزی های سفره ای باغات شهرستان جیرفت آلوده به ژیاردیا, %3.7 آلوده به تخم گونه های تنیا, %2.5 آلوده به هیمنولیپس نانا, %0.6 آلوده به تخم آسکاریس, %0.6 آلوده به آنتامیبا هیستولیتیکا, %1.2 آلوده به کوکسیدیا, %1.8 آلوده به فاسیولاهپاتیکا و %1.8 آلوده به فاسیولاژیگانتیکا بوده است. بدین ترتیب مطالعه نشان داد که حداقل %21 از کل نمونه ها حداقل با یکی از پاتوژنها آلودگی داشتند.نتیجه گیری: با توجه به آلودگی بالای سبزی های سفره ای به انگل های بیماری زا, آموزش مردم در مورد جلوگیری از آلوده شدن محیط مزارع و جلوگیری از انتقال بیماریها به انسان ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ظهور، علیرضا، و مولی زاده، پروین. (1380). شیوع انگل های بیماریزا در سبزیجات سفره ای جیرفت (1380). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 8(1 (پیاپی 13))، 10-12. SID. https://sid.ir/paper/95754/fa

Vancouver: کپی

ظهور علیرضا، مولی زاده پروین. شیوع انگل های بیماریزا در سبزیجات سفره ای جیرفت (1380). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1380؛8(1 (پیاپی 13)):10-12. Available from: https://sid.ir/paper/95754/fa

IEEE: کپی

علیرضا ظهور، و پروین مولی زاده، “شیوع انگل های بیماریزا در سبزیجات سفره ای جیرفت (1380)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 8، no. 1 (پیاپی 13)، pp. 10–12، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95754/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button