مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی و ارزیابی اثر امواج فرا صوت بر میزان رشد مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) در محیط کشت PDB بر پایه آب پنیر با استفاده از روش پاسخ سطح

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه و هدف: برای کاهش هزینه های تولید محصولات میکروبی در صنعت, بهتر است از محصولات فرعی یا ضایعات کشاورزی استفاده کرد. فرا صوت با توان پایین می تواند نفوذپذیری غشا و سرعت انتقال مواد را بهبود بخشیده و رشد و تولید مثل سلول ها را بهینه کند. با توجه به راندمان بالای ساکارومایسس سرویزیه در صنعت تخمیر, در این پژوهش اثر امواج فراصوت و همچنین استفاده از آب پنیر به عنوان سوبسترای جایگزین سوبستراهای کربوهیدراتی, بر میزان رشد ساکارومایسس سرویزیه مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: در این تحقیق از مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) استفاده شد. بهینه سازی میزان رشد مخمر در محیط کشت PDB فرموله شده با آب پنیر با اعمال امواج فراصوت با سه توان (2, 6 و 10 وات) در مدت زمان های مختلف (10, 20 و 30 ثانیه) به محیط حاوی مخمر بررسی گردید. میزان توده سلولی پس از فرآیند تخمیر برای نمونه ی شاهد و تیمار شده اندازه گیری شد.یافته ها: شرایط عملکرد بهینه حاصل از روش RSM, توان فراصوت 6 وات, زمان اعمال فراصوت 20 ثانیه و افزودن 10 درصد گلوکز بود. نتایج نشان داد که امواج فراصوت (با توان 6 وات و زمان 30 ثانیه) در محیط حاوی آب پنیر, سبب افزایش چشمگیری در میزان رشد مخمر (از 14.8 گرم به 64.6 گرم) شدند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که با اعمال امواج فراصوت با توان پایین می توان بازدهی فرآیندهای تخمیر را تا حدود 4 برابر افزایش داد, هم چنین با استفاده از ترکیبات مغذی موجود در آب پنیر, محیطی جدید جهت افزایش بازدهی محصولات تخمیری ایجاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلیان، محمدمهدی، رضایی مکرم، رضا، حجازی، محمدامین، صوتی خیابانی، محمود، همیشه کار، حامد، زنده بودی، فاطمه، و کیوانی، فاطمه. (1394). بهینه سازی و ارزیابی اثر امواج فرا صوت بر میزان رشد مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) در محیط کشت PDB بر پایه آب پنیر با استفاده از روش پاسخ سطح. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 22(135)، 53-65. SID. https://sid.ir/paper/9823/fa

    Vancouver: کپی

    قلیان محمدمهدی، رضایی مکرم رضا، حجازی محمدامین، صوتی خیابانی محمود، همیشه کار حامد، زنده بودی فاطمه، کیوانی فاطمه. بهینه سازی و ارزیابی اثر امواج فرا صوت بر میزان رشد مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) در محیط کشت PDB بر پایه آب پنیر با استفاده از روش پاسخ سطح. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1394؛22(135):53-65. Available from: https://sid.ir/paper/9823/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی قلیان، رضا رضایی مکرم، محمدامین حجازی، محمود صوتی خیابانی، حامد همیشه کار، فاطمه زنده بودی، و فاطمه کیوانی، “بهینه سازی و ارزیابی اثر امواج فرا صوت بر میزان رشد مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) در محیط کشت PDB بر پایه آب پنیر با استفاده از روش پاسخ سطح،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 22، no. 135، pp. 53–65، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button