اخیرا گزارش شده است که پودر سیر از اکسیداسیون LDL جلوگیری کرده و صدمات سلولی ناشی از LDL اکسیده را کاهش می دهد. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی سیر با تعیین تغییرات فشار خون و سطوح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها در افراد سالم، پس از دریافت پودر سیر مورد بررسی قرار گرفته است.سطوح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها (کلسترول، تری گلیسرید، LDL-C,HDL-C) و فشار خون در 31 دانشجوی پسر سالم که سن آنها بین 21-25 بود، اندازه گیری شده است. تمام دانشجویان غیر سیگاری بوده و به علت سکونت در خوابگاه دانشجوئی از رژیم غذائی مشابهی استفاده می کردند. دانشجویان مزبور پودر سیر را 400 mg/d)×3) که هر دوز مصرفی معادل هزار میکروگرم ماده موثره آلیسین بود، به مدت 4 هفته دریافت نموده و پارامترهای یاد شده مجددا اندازه گیری گردید. نتایج بدست آمده با نتایج حاصله قبل از مصرف پودر سیر مورد مقایسه قرار گرفته است.کلسترول، تری گلیسرید و HDL-C بوسیله متدهای آنزیماتیک استاندارد، لیپیدهای تام به روش کلریمتری با استفاده از راکسیون اسید فسفریک – وانیلین و LDL-C با استفاده از فرمول فرداولد (Friedewald) محاسبه گردیده است. نتایج قبل و بعد از مصرف پودر سیر با استفاده از تست آماری (t-test) با یکدیگر مقایسه شده است.در این مطالعه کاهش در سطوح سرمی لیپیدهای تام، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و افزایش در مقادیر HDL-C و نسبت HDL-C/LDL-C مشاهده گردید. اما تنها تغییرات لیپید تام، و افزایش نسبت HDL-C/LDL-C (p>0.05) و HDL-C (p>0.05) معنی دار بود. مقایسه فشار خون قبل و بعد از مصرف پودر سیر کاهش در فشار سیستولیک و دیاستولیک را نشان داد اما معنی دار نبود.از آنجائیکه افزایش در میزان لیپید تام و کاهش HDL-C/LDL-C ممکن است یکی از عوامل خطر آتراواسکلروز باشد، بنابراین مصرف سیر برای جلوگیری از آترواسکلروز و بیماری های عروق کرونری قلب با کاهش تشکیل لیپیدهای اکسیده و تغییر در متابولیسم آنها می تواند موثر باشد.