Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

TOLOO-E-BEHDASHT

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (69)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    568
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 568

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

TOLOO-E-BEHDASHT

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (69)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    634
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 634

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    861
  • دانلود: 

    495
چکیده: 

مقدمه: داده های آماری نشان می دهد که در سال های اخیر جمعیت ساکن در شهرستان فریدون شهر رو به کاهش است و لازم به ذکر است که طی همین سال ها میزان موالید چندین برابر میزان مرگ و میر بوده است. بنابراین این کاهش جمعیت مربوط به مهاجرت به خارج ( برون کوچی ) می باشد، لذا این مطالعه با هدف بررسی عوامل مرتبط با این مهاجرت ها در شهرستان مذکور انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 384 نفر از از مهاجرانی که طی سال های 1390 تا 1394 از شهرستان فریدونشهر خارج شده اند انجام شده است. بدین منظور پس از انجام فرایند نمونه گیری با انجام هماهنگی تلفنی و مراجعه حضوری به آدرس جدید مهاجران در شهر یا روستای مقصد، پرسشنامه سنجش عوامل مرتبط با مهاجرت که مشتمل بر شش مولفه ( عوامل جغرافیایی و اقلیمی، عوامل آموزشی و پژوهشی، عوامل سیاسی، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل مذهبی ) بود، به روش مصاحبه برای ایشان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 و با کمک آمار توصیفی و آزمون های t-test و آنالیز واریانس صورت گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که مهم ترین علل مرتبط با مهاجرت در شهرستان فریدونشهر از دیدگاه مهاجرین به ترتیب اولویت عبارتند از: عوامل اقتصادی، عوامل جغرافیایی و اقلیمی، عوامل آموزشی و پژوهشی، عوامل اجتماعی، عوامل سیاسی، عوامل مذهبی. هم چنین مشخص گردید که بین مشخصات دموگرافیک افراد با نحوه نمره دهی ایشان به عوامل ذکر شده ارتباط وجود دارد. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها و اولویت های شناسایی شده در این پژوهش، لازم است تسهیلات لازم جهت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و دامپروری و هم چنین حمل و نقل عمومی و ایجاد جاده های دسترسی مناسب و افزایش خدمات بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شود تا از مهاجرت جمعیت روستایی جلوگیری گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 861

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 495 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    11-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    527
  • دانلود: 

    451
چکیده: 

مقدمه: نظارت و ارزیابی رشد جسمی در کودکان از روش های مهم جهت تعیین وضعیت تغذیه ای و سلامتی آنان است و با پایش رشد کودکان از طریق شاخص های رشد میتوان اختلال در رشد و سوتغذیه را در انان تشخیص داد. بر این اساس هدف از این مطالعه تعیین شاخص های رشد کودکان 11-6 سال براساس صدک های وزن، قد ونمایه توده بدنی و مقایسه ان بااستاندارد NCHS بوده است. روش بررسی: این ﻣ ﻄ ﺎ ﻟ ﻌ ﻪ اﻳ ﻦ ﺑ ﻪ ﺻ ﻮ رت توصیفی از ﻧ ﻮ ع ﻣ ﻘ ﻄ ﻌ ﻲ در سال تحصیلی1395-1394 در ﺳ ﻄ ﺢ ﺷ ﻬ ﺮ ﻳ ﺰ د اﻧ ﺠ ﺎ م ﺷ ﺪ و در 26 ﻣ ﺪ رﺳ ﻪ ﺑ ﻪ روش ﻧ ﻤ ﻮ ﻧ ﻪ ﮔ ﻴ ﺮ ی ﺧ ﻮ ﺷ ﻪ ای، دانش اﻣ ﻮ زان اﻧ ﺘ ﺨ ﺎ ب و ﻣ ﺸ ﺨ ﺼ ﺎ ت ﺗ ﻤ ﺎ م داﻧ ﺶ اموزان یک ﻛ ﻼ س از ﻫ ﺮ ﭘ ﺎ ﻳ ﻪ اﻧ ﺪ ازه ﮔ ﻴ ﺮ ی ﺷ ﺪ . ﻗ ﺪ و وزن216 کودک در سنین 11-6 ﺳ ﺎ ل اﻧ ﺪ ازه ﮔ ﻴ ﺮ ی ﮔ ﺮ دﻳ ﺪ (جمعاً 2592 کودک) و با اﺳ ﺘ ﻔ ﺎ ده از ﻧ ﺮ م اﻓ ﺰ ار LMS CHARTMAKER جداول ﻗ ﺪ و وزن و ﻧ ﻤ ﺎ ﻳ ﻪ ﺗ ﻮ ده ﺑ ﺪ ﻧ ﻲ ﺑ ﺮ اﺳ ﺎ س سن وجنس ﻣ ﺤ ﺎ ﺳ ﺒ ﻪ ﺷ ﺪ ه و ﺑ ﺎ اﺳ ﺘ ﺎ ﻧ ﺪ ارد ﺟ ﻬ ﺎ ﻧ ﻲ NCHS ﻣ ﻮ رد ﻣ ﻘ ﺎ ﻳ ﺴ ﻪ ﻗ ﺮ ار گرفتند. یافته ها: در دو جنس صدک های قد، وزن و شاخص توده بدنی در تمامی سنین به استاندارد NCHS نزدیک بود، جز در صدک 97 قد پسران و صدک 97 شاخص توده بدنی دو جنس و صدک 97 وزن پسران و صدک 75 وزن پسران در سنین 9 و 10 سال و همین صدک ها در دختران به ترتیب درسنین 11-7 سال و 11-9 سال مقادیر کودکان یزدی بیشتر از مقادیر استاندارد بود. نتیجه گیری: در مجموع با توجه به تفاوتهای مشاهده شده بین مقادیر قد وزن و شاخص توده بدنی کودکان یزدی با مقادیر استاندارد NCHS بهتر است از نرم های مطالعه حاضر استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 527

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 451 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    24-38
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    462
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

مقدمه: مدیریت جهادی نوعی سبک نوین و بومی مدیریت است که از یک سو وابسته به علم و تجربه و از سوی دیگر متکی بر توکل و قصد قرب الهی است، هدف از این پژوهش، بررسی اثرات مدیریت جهادی و ابعاد آن بر روی ادراک کارکنان از سیاست های سازمانی با توجه به نقش میانجی فضیلت سازمانی است. روش بررسی: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده های موردنیاز توصیفی-علّی است. جامعه آماری این پژوهش شامل 480 نفر پرسنل بیمارستان امام جعفر صادق (ع) میبد است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 214 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و با پرسش نامه 44 سؤالی با طیف لیکرت 5 گزینه ای که روایی و پایایی آن تائید شده است، موردبررسی قرار گرفتند. برای تحلیل آزمون فرضیات از روش مدل سازی معادلات ساختاری (حداقل مربعات جزئی) و از نرم افزارsmart pls3 استفاده شده است. یافته ها: نتایج تحلیل حاکی از تاثیر معنادار(t-value مساوی7/22) و مثبت(80 درصد) مدیریت جهادی بر فضیلت سازمانی و تاثیر معنادار(t-value مساوی2/5) و معکوس (27درصد) فضیلت سازمانی بر ادراک از سیاست سازمانی دارد. هم چنین متغیر فضیلت سازمانی قریب 50 درصد اثر میانجی گری دارد. نتیجه گیری: مدیریت جهادی به عنوان سبک نوین مدیریتی می تواند در جهت بهبود و تحول مدیریتی در حوزه بهداشت و درمان اثرات مثبتی را در جهت ارتقاء فضایل و افزایش اعتماد، همدلی و همکاری و کاهش اثرات مخرب رفتارهای سیاسی و ادراکات آن داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 462

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    39-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    631
  • دانلود: 

    154
چکیده: 

مقدمه: رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی یکی از مهمترین فاکتورهای پیشگیری کننده از بیماری های منتقله از غذاست اما به دلیل آگاهی ناکافی و بالطبع عملکرد ناصحیح، افراد زیادی از مسمومیتهای غذایی رنج می برند. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه مسمومیت غذایی انجام شد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که بر روی 100 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد که به صورت طبقه ای تصادفی از دانشکده های مختلف و متناسب با تعداد دانشجوی هر دانشکده انتخاب شدند، انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مورد (50 نفر) و شاهد (50 نفر) تقسیم شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه ای چهار قسمتی بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. ابتدا پرسشنامه در هر دوگروه تکمیل و سپس کتابچه آموزشی در اختیار گروه مورد قرار گرفت وپس ازدو ماه از انجام مداخله مجددا پرسشنامه توسط هردوگروه تکمیل شد. داده ها بعد از کدگذاری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t زوجی، ویلکاکسون و ضریب همبستگی تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان گروه مورد بعد از آموزش به طور معنی داری افزایش یافته بود(001/0P=). از میان متغیرهای دموگرافیک، بین نگرش با سطح تحصیلات اختلاف معناداری مشاهده گردید(007/0P=). همچنین بین آگاهی، نگرش و عملکرد، همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: برنامه آموزشی در زمینه مسمومیت غذایی در ارتقا دانش، نگرش و رفتار دانشجویان تحت مطالعه تاثیر مثبت داشت. با توجه به شیوع بالای مسمومیت غذایی در گروه هدف که به علت سکونت در خوابگاهها و یا مسافرت اتفاق می افتد، لازم است برنامه های آموزشی متنوع و مداوم تبیین و اجرا گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 631

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 154 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    52-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    448
  • دانلود: 

    148
چکیده: 

مقدمه: تغییرات دهان ودندان در طی دوران بارداری در صورت عدم مراقبت مناسب و به موقع سبب عوارض جدی خواهد شد. دوران پیش از بارداری زمان مناسبی برای آموزش به زنان می باشد. مدل اعتقاد بهداشتی یکی از بهترین مدلها برای پیشگیری از بیماریهاست. لذا این مطالعه با هدف طراحی، اجرا وارزشیابی برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی در زمینه رفتارهای مرتبط با بهداشت دهان ودندان در زنان خواستار فرزند شهر مهریز انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی با استفاده از نمونه گیری خوشه ای 164 نفر از زنان خواستار فرزند در دو گروه مداخله و کنترل، وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای سازه های مدل اعتقاد بهداشتی بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. پس از ارائه برنامه آموزشی طراحی شده بر اساس مرحله پیش آزمون به گروه مداخله و گذشت دو ماه، مجدادا داده ها در مرحله پس آزمون جمع آوری و بوسیله آزمون های توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: آزمودنیها61/55 درصد نمره رفتار را بدست آوردند. شاخص پلاک دندانی 20/41± 3/15بود. سازه های مدل 4/12 درصد از واریانس رفتار را پیش بینی کردند. بعد از مداخله رفتار و شاخص پلاک در گروه مداخله به ترتیب افزایش و کاهش معناداری نشان داد. نتیجه گیری: شاخص پلاک دندانی و رفتارهای بهداشتی زنان در حد مطلوبی قرار نداشت اما بعد از اجرای برنامه آموزشی افزایش یافت. استفاده از آموزشهای ارائه شده بر اساس این مدل برای ارتقاء بهداشت دهان ودندان در مادران توصیه می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 448

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 148 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    64-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    382
  • دانلود: 

    534
چکیده: 

مقدمه: صبحانه یکی از وعده های اصلی غذایی است که به دانش آموزان کمک می کند تا فراگیری بهتری داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تعیین کننده های رفتار مصرف صبحانه دردانش آموزان پایه های چهار، پنجم وششم مدارس ابتدایی شهرستان ابرکوه بر اساس نظریه رفتاربرنامه ریزی شده بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی بر روی دانش آموزان مقطع ابتدایی پایه های چهارم، پنجم وششم شهرستان ابرکوه انجام شد. تعداد327دانش آموز، به صورت تصادفی چندمرحله ای در مطالعه وارد شدند. ابزار گردآوری داداه ها پرسشنامه ای بود که از زیر مقیاسهای اطلاعات شخصی وسازه های رفتار، نگرش، هنجارهای انتزاعی، کنترل رفتار درک شده وقصد رفتاری تشکیل شده بود. پایایی و روایی پرسشنامه اندازه گیری و تأیید شد. تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS و با استفاده از شاخص های مرکزی وپراکندگی، ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی و آنالیز واریانس صورت گرفت. یافته ها: میانگین نمره ی رفتار53/6± 99/40 (محدوده 77-1)، نگرش46/4± 27/18(محدوده 24-0)، هنجارهای انتزاعی 64/3± 37/15(محدوده 24-0)، کنترل رفتار درک شده 09/6± 88/17(محدوده 26-0)وقصد رفتاری83/4± 52/15 (محدوده 20-0)بود. 4/2درصد از دانش آموزان در ماه اخیر اصلا صبحانه نخورده بودند. نگرش) 17/0(β =، هنجارهای انتزاعی)01/0(β =، وکنترل رفتار درک شده ) 15/0(β =، توانستد8 درصد از واریانس رفتار مصرف صبحانه را پیش بینی کنندکه در بین سازه ها نگرش قویترین پیش بینی کننده بود. بعلاوه نگرش ) 233/0(β =، هنجارهای انتزاعی)165/0(β =، کنترل رفتاری درک شده) 516/0(β =، توانستند50 درصد از واریانس قصد رفتاری مصرف صبحانه را پیش بینی کنندکه در بین سازه ها کنترل رفتاری درک شده قویترین پیش بینی کننده بود. نتیجه گیری: نظریه رفتار برنامه ریزی شده در تبیین رفتارمصرف صبحانه کارآمد است و نگرش قویترین پیش بینی کننده رفتار وکنترل رفتاری درک شده قویترین پیش بینی کننده قصد است لذا پیشنهاد می گردد در برنامه ریزی های مداخله ای مورد توجه قرار گیرند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 382

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 534 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    77-85
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    574
  • دانلود: 

    125
چکیده: 

مقدمه: با گسترش مقاومت باکتری­ ها به داروهای ضد باکتریایی سنتی و افزایش عفونت­ های قارچی، نیاز به طراحی، سنتز و استفاده از داروهای جدید و موثر ضد­ باکتری و ضد­ قارچ بیشتر می­ شود. مشتقات کینازولینون ترکیبات هتروسیکل دارای دو اتم نیتروژن با خواص فارماکولوژیکی ضد باکتریایی، ضدتومور، ضد التهاب و ضد­ قارچی هستند. هدف این تحقیق، سنتز ترکیبات جدید دی­ هیدروکینازولینونی و بررسی خواص ضدباکتریایی و ضد­ قارچی آن­ ها است. روش بررسی: این تحقیق تجربی است و در آن چهار مشتق از ترکیبات دی­ هیدروکینازولینونی از طریق یک روش جدید و کاملاً سازگار با محیط زیست در آب سنتز و ساختار آنها توسط روش­ های اسپکتروسکوپی مختلف شناسایی و تأیید شد. فعالیت ضد­ باکتریایی این ترکیبات علیه باکتری­ های گرم منفی اشرشیاکلی و گرم مثبت باسیلوس­ سوبتلیس در مقایسه با داروی آمیکاسین و فعالیت ضد­ قارچی آن­ ها علیه قارچ آسپرژیلوس­ نیجر در مقایسه با داروی کتوکونازول توسط آزمون دیسک دیفیوژن با اندازه گیری هاله عدم رشد بررسی شد. یافته ها: اگرچه تمامی مشتقات دی­ هیدروکینازولینونی سنتز شده با بازده و خلوص بالا، خواص ضد باکتریایی وضد قارچی مناسبی از خود نشان دادند، مشتق 2-فنیل-2و3-دی­ هیدروکینازولین-4-(H)-اون فعالیت بیشتر و قابل مقایسه­ ای در حد داروهای استاندارد ضد باکتری آمیکاسین و ضد قارچ کتوکونازول از خود نشان داد. نتیجه گیری: ترکیبات دی­ هیدروکینازولینونی سنتزی در این تحقیق، فعالیت ضد قارچی وضد باکتریایی مناسبی دارند. فعالیت بیشتر ضد­ قارچی و ضد­ باکتری مشتق 2-فنیل-2و3-دی­ هیدروکینازولین-4-(H)-اون را می­ توان به آبگریزی بیشتر حلقه فنیل بدون استخلاف در موقعیت 2-ترکیب در مقایسه با سایر مشتقات دارای گروه­ های آبدوست­ تر در این موقعیت مربوط دانست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 574

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 125 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طلوع بهداشت

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (مسلسل 69)
  • صفحات: 

    86-96
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    642
  • دانلود: 

    175
چکیده: 

مقدمه: تحقیقات بیانگر افزایش مصرف محصولات پروبیوتیک در جهان است. میزان بقا باکتری­ های پروبیوتیک و ویژگی­ های حسی از مهمترین فاکتورهای کیفی ماست پروبیوتیک به­ شمار می­ آیدکه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می­ گیرند. بنابراین هدف این مطالعه بررسی زنده­ مانی باکتری­ های پروبیوتیک و خواص حسی دو نوع ماست پروبیوتیک بود. روش بررسی: با استفاده از استارترهای تجاری ABY3 و MY 1821 دو نوع ماست پروبیوتیک تهیه گردید. به وسیله­ ی روش پورپلیت تعداد باکتری­ های لاکتوباسیلوس­ اسیدوفیلوس، بیفیدوباکتر­ لاکتیس و لاکتوباسیلوس­ کازیی و ویژگی­ های حسی شامل طعم، احساس دهانی، ظاهر و بافت هر دو نوع ماست در مدت 21 روز و با فاصله زمانی هفت روزه اندازه­ گیری شد. نتایج به­ دست آمده با استفاده از آزمون­ های آماری T-test و آنالیز واریانس با اندازه­ های تکراری در نرم افزار SPSS نسخه 18 با سطح معنی داری 05/0 تحلیل گردید. یافته­ ها: در پایان تعداد باکتری­ های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتری در ماست MY 1821 به­ ترتیب 04/0 ± 24/7 و 06/0 ± 90/6 و در ماست ABY3 11/0 ± 45/6 و 06/0 ± 90/6 کلنی در گرم (Cfu/gr) بود. تعداد باکتری لاکتوباسیلوس­ کازیی در ماستMY-1821 04/0 ± 7. 55 تعیین گردید. همچنین تعداد لاکتوباسیلوس­ اسیدوفیلوس به­ میزان 1/1 و 89/0Cfu/gr، بیفیدوباکتری به­ میزان 48/0 و 38/1 Cfu/gr در ماست MY 1821 و ABY3 کاهش نشان دادند، تعداد لاکتوباسیلوس­ کازیی نیز به­ میزان 55/0 در ماستMY 1821 کاهش یافت. متوسط امتیاز طعم، احساس دهانی، بافت و ظاهر در ماست MY 1821 به­ ترتیب 09/3 ± 2/21، 80/1 ± 36/12، 014/1 ± 2/7 و 352/0 ± 86/3 و در ماست ABY3 به­ ترتیب 22/4 ± 6/17، 46/2 ± 73/10، 97/0 ± 66/6 و 488/0 ± 33/3 به­ دست آمد. نتیجه­ گیری: تعداد باکتری­ های پروبیوتیک در پایان مطالعه بالاتر از محدوده استاندارد ملی ایران بود. همچنین ویژگی­ های حسی هر دو نوع ماست تا پایان مطالعه رضایت بخش تا بسیار رضایت بخش ارزیابی گردید. لذا این استارترها در صنایع لبنی جهت ارتقا سلامت عمومی جامعه توصیه می­ گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 642

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 175 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0