مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد شتشوی اتانولی ضایعات گوجه فرنگی، آنزیم پکتیناز، و صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: خلوص لیکوپن حاصل از اولئورزین ضایعات گوجه فرنگی در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این تحقیق اثر پیش تیمار آنزیمی پکتیناز با غلظت های ml/Kg 2, 4, 6, 8 و 10 و زمان اثر 30, 60, 90 دقیقه و شستشو با اتانول 94% در دمای 60 درجه سانتی گراد به مدت 5 ثانیه استفاده شد. استخراج لیکوپن, در 30 درجه سانتی گراد به مدت 16 ساعت با حلال هگزان: اتانول: استون با نسبت های 1: 1: 2 به نسبت 1: 10 نسبت به نمونه های خشک شده انجام شد. برای جلوگیری از اکسیداسیون به مقدار 05/0 درصد وزنی/ وزنی از BHT استفاده شد. بعد از این مرحله اثر صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن توسط پروپیلن گلایکول و هیدروکسید پتاسیم 45% و آب دیونیزه به ترتیب به مقدار 30%, 10% و 10% وزنی اولئورزین بررسی شد. یافته ها: به طورکلی اثر پیش تیمار آنزیمی و اتانولی و همچنین صابونی کردن اولئورزین, بر روی استخراج اولئورزین و لیکوپن و راندمان استخراج لیکوپن دارای اثر معنی دار بود (01/0>P). در مورد ضایعات نشان داده شد که پیش تیمار اتانولی و آنزیمی نمونه های ضایعات قادر به افزایش غلظت لیکوپن در اولئورزین نمی باشد. نتیجه گیری: بیشترین مقدار لیکوپن از تیمار با آنزیم پکتیناز در غلظت ml/kg 10 و زمان اثر 90 دقیقه یعنی 5/279 میلی گرم لیکوپن در هر 100 گرم اولئورزین به دست آمد. اما در صورت صابونی کردن اولئورزین های استخراجی, غلظت لیکوپن در اولئورزین در نمونه های تیمار شده با آنزیم و اتانول بیشتر از نمونه های تیمار شده با آنزیم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبرندامانی، آزاده، مقصودلو، یحیی، قربانی، محمد، و صادقی ماهونک، علیرضا. (1398). کاربرد شتشوی اتانولی ضایعات گوجه فرنگی, آنزیم پکتیناز, و صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن. علوم غذایی و تغذیه، 16(3 (پیاپی 63) )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/143295/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبرندامانی آزاده، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، صادقی ماهونک علیرضا. کاربرد شتشوی اتانولی ضایعات گوجه فرنگی, آنزیم پکتیناز, و صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(3 (پیاپی 63) ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/143295/fa

    IEEE: کپی

    آزاده رنجبرندامانی، یحیی مقصودلو، محمد قربانی، و علیرضا صادقی ماهونک، “کاربرد شتشوی اتانولی ضایعات گوجه فرنگی, آنزیم پکتیناز, و صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 3 (پیاپی 63) ، pp. 27–36، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143295/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button