Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    486
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 486

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    797
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 797

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    328
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 328

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    499-512
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    428
  • دانلود: 

    533
چکیده: 

افت شنوایی ناشی از تماس با صدای مضر یکی از مهم ترین بیماری های شغلی محسوب می گردد. مکانیزاسیون کشاورزی با به کارگیری انواع ماشین آلات سبب بروز مشکلاتی در خصوص ایمنی و سلامت شغلی برای افراد شاغل در این عرصه می شود. در این تحقیق، تعدادی از عوامل موثر بر سروصدای تولید شده در تراکتور باغی گلدونی مدل H. 938 مورد ارزیابی و پیش بینی قرار گرفته اند. آزمون های این پژوهش بر اساس استانداردهای بین المللی صدا ISO 5131 و ISO 7216 در سطوح مختلف دور موتور، موقعیت دنده، نوع جاده و فاصله میکروفن انجام شد. مجموع ترکیب های تیماری برای استخراج سیگنال های صوت منتشرشده از تراکتور گلدونی با 72 تیمار و 3 تکرار به 216 مورد رسید. اطلاعات به دست آمده به صورت آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. همچنین مدل شبکه عصبی مصنوعی و انفیس برای پیش بینی سطح فشار صدا با 216 الگو برای آموزش و ارزیابی ایجاد گردید. نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد اثر عامل های اصلی در سطح احتمال 1% بر سطح صدای منتشر شده از تراکتور گلدونی معنی دار بود. در تحلیل فرکانسی، تراز فشار صدا با افزایش فرکانس روند کاهشی داشته و در فرکانس 4000 هرتز در موقعیت گوش راننده به میزان 93/77 دسی بل بود. نتایج حاصل از مدل شبکه عصبی مصنوعی و انفیس در پیش بینی سطح فشار صدای تراکتور گلدونی با بیشترین ضریب تعیین (R2) برای این پژوهش به ترتیب برابر 73/99 و 91/99 به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 428

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 533 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    513-522
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    495
  • دانلود: 

    578
چکیده: 

در تحقیق حاضر با رویکردی تلفیقی و با استفاده از ارزیابی چرخه حیات به بررسی و ارزیابی فرآیند تولید خیار گلخانه ای در استان آذربایجان شرقی پرداخته شد. محاسبه اطلاعات سیاهه چرخه حیات (شامل سه قسمت نهاده های مصرفی، انتشارات مستقیم و غیرمستقیم مزرعه ای) پس از جمع آوری اطلاعات اولیه انجام شد. و بعد از به دست آوردن انتشارات غیر مستقیم (انتشارات به آب، انتشارات به هوا و انتشارات به خاک) مقدار آلایندگی ها در تولید خیار گلخانه ای محاسبه گردید. طبق نتایج به دست آمده در بین گروه های اثر، به ازای تولید یک تن خیار گلخانه ای بیشترین مقدار آلایندگی با میزان 861/29143 کیلوگرم دی کلرو بنزن، مربوط به مسمومیت آب های آزاد بوده است. تخلیه منابع فسیلی با 1500مگاژول در رده دوم تولید آلایندگی ها قرار داشت و پتانسیل گرمایش زمین با سهم 183کیلو گرم کربن دی اکسید، رتبه سوم آلایندگی ها را به خود اختصاص داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 495

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 578 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    523-533
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    381
  • دانلود: 

    523
چکیده: 

در این پژوهش یک خشک کن مایکروویو-هوای گرم مجهز به سیستم کنترل توان مایکروویو و سیستم تصویربرداری برخط برای مدل سازی سینتیک خشک کردن برگه توت فرنگی استفاده شد. تیمارهای هوای گرم با دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس، سرعت هوای 5/0 متربرثانیه و تیمارهای مایکروویو با چگالی توان 7/2، 5/3 و 5 وات بر گرم و دمای 40 درجه سلسیوس انجام گرفت. نتایج نشان داد که مدل پیج با R2 (9987/0-9945/0) و RMSE (0213/0-0097/0) و مدل لگاریتمی با R2 (9996/0-9984/0) و RMSE (01437/0-006276/0) دارای بهترین برازش به ترتیب بر روی داده های مایکروویو و هوای گرم بودند. همچنین سینتیک تغییرات رنگ کلی (∆ E) نشان داد که در خشک کن مایکروویو بیشترین تغییرات رنگ در ابتدای فرایند رخ می دهد و در انتهای فرآیند تقریباً به10 می رسد. ولی در روش هوای گرم تغییرات رنگ در طول فرآیند بتدریج افزایش می یابد و در انتها به بیشتر از 15 می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 381

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 523 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    535-546
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    451
  • دانلود: 

    551
چکیده: 

تشخیص خودکار بیماری های گیاهی در مراحل اولیه در مزارع بزرگ می تواند علاوه بر افزایش کیفیت محصول نهایی از بروز خسارات جبران ناپذیر نیز جلوگیری نماید. لذا در این پژوهش سامانه ای هوشمند بر مبنای پردازش تصاویر به منظور شناسایی و رفع بیماری آتشک در برگ گیاه لیلیوم و همچنین طبقه بندی گیاه سالم از بیمار طراحی و توسعه یافت. بر این اساس تعداد 20 گل سالم و 20 گل آلوده توسط سامانه بینایی ماشین ارزیابی شدند. به منظور طبقه بندی گیاهان تعداد 19 ویژگی رنگی و موفولوژیگی از گیاه استخراج و موثرترین این ویژگی ها (L برگ، a برگ، b برگ، L ساقه و طول ساقه) با کمک روش آنتروپی فازی انتخاب و به وسیله طبقه بند مشابه گروه بندی گردیدند. راندمان الگوریتم پیشنهادی در تشخیص و طبقه بندی بیماری برای آنتروپی فازی H1، آنتروپی فازی H2/H3 و بدون انتخاب ویژگی به ترتیب 15/96، 18/93 و 3/84 بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 451

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 551 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    547-556
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    362
  • دانلود: 

    467
چکیده: 

باتوجه به اینکه بالاترین عملکرد بذر ذرت در بهترین یکنواختی فواصل قرارگیری آن ها و تراکم بوته ها در مزرعه حاصل می شود، در این تحقیق با تغییر برخی مولفه های موثر در طراحی موزع غلتکی شیاردار، ارائه ی موزعی جدید از نوع غلتکی شیاردار جهت کشت ردیفی ذرت، در نرم افزار Solidworks طراحی و از جنس تفلون زلامید ساخته شد. ارزیابی آزمایشگاهی در هشت سطح فاصلة بین بذور (8، 9، 10، 11، 12، 13، 14 و 15 سانتی متر) که ناشی از تعداد شیار (سه سطح)، سرعت دورانی موزع (هشت سطح) و سرعت پیشروی ثابت 5/3 کیلومتر بر ساعت بودند، بر روی تسمة آغشته به گریس انجام شدند. شاخص های چندکاشتی، کیفیت تغذیه، نکاشت، دقت و میزان بذور آسیب دیده جهت ارزیابی موزع غلتکی شیاردار درنظر گرفته شدند. آزمایش ها بر پایه طرح کاملأ تصادفی انجام شده و در نرم افزارهای SAS و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصله بر پایة رگرسیون خطی چند متغیره نشان داد که در سرعت دورانی 105 دور بر دقیقه، موزع 5 شیاره بهینه فاصلة بذر تا بذر معادل 11 سانتی متر خواهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 362

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 467 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

منجزی نسیم

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    557-567
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    405
  • دانلود: 

    545
چکیده: 

اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از وضعیت های نامناسب کاری در کشت وصنعت های نیشکر استان خوزستان، امروزه دلیل خیلی از آسیب های نیروی انسانی در مزارع نیشکر است. خطر مواجهه با عوامل آسیب رسان به سیستم اسکلتی-عضلانی با روش های متعددی نظیر REBA، RULA، QEC و OWAS ارزیابی می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان آسیب های اسکلتی-عضلانی و ارزیابی ارگونومیکی وضعیت های انجام کار توسط کارگران تهیه قلمه، کاشت و برداشت نیشکر با استفاده از روش OWAS انجام شد. در این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی وضعیت های کاری 20 گروه 10 نفره کاشت و 100 کارگر تهیه قلمه و برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. تصاویر وضعیت کارگران در حالت های مختلف ثبت شد. سپس به قسمت های مختلف بدن بر اساس وضعیت آن ها طبق روش مورد مطالعه کد داده و این کدها وارد جدول شد و امتیازهای نهایی با استفاده از نرم افزار winOWAS محاسبه گردید. نتایج نشان داد که در عملیات تهیه قلمه، کاشت و برداشت نیشکر به ترتیب 37/36، 67/41 و 33/33 درصد وضعیت بدنی کارگران در بحرانی ترین وضعیت، قرار داشت. بنابراین شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی بین کارگران تولید نیشکر قابل توجه است. بر اساس نتایج به دست آمده، عمده ترین مشکلات ارگونومیکی شامل وضعیت بدنی نامناسب، بلند کردن و حمل بارهای سنگین و خمش و پیچش کمر می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 405

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 545 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    569-579
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    435
  • دانلود: 

    487
چکیده: 

در این تحقیق مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی تولید کیک با روش ارزیابی چرخه زندگی در استان گیلان مطالعه و بررسی شد. داده های لازم از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری از 21 کارخانه تولید کیک در گیلان جمع آوری شد. انرژی معادل نهاده ها و ستانده با استفاده از ضرایب انرژی نهاده ها به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان داد که مقدار 57/62670 مگاژول انرژی برای تولید هر تن کیک مصرف شده است. بیشترین سهم انرژی مصرفی به گاز طبیعی با 30931 مگاژول اختصاص داشت. بررسی شاخص های انرژی نشان داد که بازده مصرف انرژی در تولید کیک در گیلان 2872/0 است. نتایج ارزیابی چرخه زندگی نشان داد در تولید کیک 49/13099 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل به هوا منتشر شده است که در حدود 86 درصد از آن ناشی از فعالیت های خارج از کارخانه و بقیه مربوط به احتراق گاز طبیعی جهت پخت کیک است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 435

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 487 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    581-593
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    812
  • دانلود: 

    1001
چکیده: 

هدف از این تحقیق، بررسی ویژگی های روغن های کنجد تهیه شده به روش پرس سرد بود. تعداد 18 نمونه روغن کنجد جمع آوری و علاوه بر ویژگیهای کیفی مقدار اسیدهای چرب سیس و ترانس، استرول ها، استیرن و توکوفرول ها در آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد از بین نمونه های مورد بررسی، 7 نمونه (حدود 39%) حداقل در یکی از ویژگیهای مورد بررسی با استاندارد ملی مطابقت نداشته و بیشترین میزان عدم انطباق نمونه ها مربوط به مقدار توکوفرول ها و استرول ها بود. مهم ترین استرول موجود در روغن کنجد از نظر کمی بتاسیتوسترول بود (7/57 تا 9/61%). نتایج نشان داد نمونه ها از ویژگیهای کیفی خوبی برخوردارند، گرچه کاهش توکوفرول در برخی از نمونه ها مشاهده شد که می تواند به دلیل استفاده از المنت های حرارتی حین استخراج روغن باشد. لذا تعیین میزان توکوفرول شاخص مهمی برای تعیین کیفیت روغن استحصال شده به روش پرس سرد می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 812

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1001 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    595-606
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    789
  • دانلود: 

    607
چکیده: 

عطر و رایحه برنج یکی از ویژگی های مهم در بررسی کیفیت و موثر در میزان بازارپسندی آن است. در این پژوهش از یک سامانه بینی الکترونیکی متشکل از شش حسگر نیمه هادی اکسید فلزی به عنوان یک روش غیرمخرب در بررسی امکان تفکیک ارقام مختلف برنج ایرانی و یک نوع برنج تقلبی که از تقلب های رایج در عرضه برنج است، استفاده شده است. روش تحلیل مؤلفه های اصلی با دو مؤلفه اصلی قادر بود 89% از واریانس (تغییرات) داده ها را برای پنج نمونه از ارقام اصلی برنج را پوشش دهد. همچنین این تحلیل توسط دو مؤلفه اصلی اول و دوم، 96% از واریانس داده ها را برای چهار نمونه برنج که شامل دو رقم برنج اصلی و دو نمونه برنج تقلبی است، را توصیف کند. با استفاده از روش تحلیل تفکیک خطی، دقت %100 برای هر دو گروه از نمونه ها به دست آمد. دقت شبکه عصبی مصنوعی در طبقه بندی نمونه ها، 6/98% برای تفکیک دو گروه ارقام ایرانی و نمونه های اختلاطی به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 789

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 607 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    607-614
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    448
  • دانلود: 

    553
چکیده: 

در این تحقیق، برخی از پارامترهای کیفی آب استخر پرورش ماهی شامل pH، هدایت الکتریکی (EC)، کل مواد محلول (TDS) و کدورت (Turb) به کمک روش های استاندارد اندازه گیری شده و با استفاده از پردازش تصاویر گرفته شده توسط گوشی تلفن همراه هوشمند و شبکه های عصبی مصنوعی پیش بینی شدند. همه آزمایش ها در استخر پرورش ماهی کپور در شهرستان سنقر واقع در استان کرمانشاه انجام شد. نمونه ها از سه عمق مختلف جمع آوری شدند. دوازده مولفه شامل 6 مولفه رنگی ( قرمز، سبز، آبی، سیاه، خاکستری و سفید) و 6 مولفه بافت (میانگین، انحراف معیار، نرمی، گشتاور سوم، یکنواختی و آنتروپی) از نمونه تصاویر گرفته شده استخراج و به عنوان ورودی مدل شبکه عصبی انتخاب شدند. بر اساس نتایج، شبکه با ساختار 4-15-12 (12 نرون در لایه ورودی، 15 نرون در لایه مخفی و 4 نرون در لایه خروجی) به عنوان بهترین مدل برای پیش بینی پارامترهای pH، TDS، EC و Turb به ترتیب با ضرایب تبیین 913/0، 993/0، 994/0 و 958/0 و مقادیر RMSE به ترتیب برابر 054/0، 835/1، 766/3 و 262/0 انتخاب شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 448

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 553 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    615-631
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    399
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

پسماندهای خانگی درصد زیادی مواد تجزیه پذیر دارند که برای تهیه کود گیاهی یا کمپوست منبع بسیار مناسب است. این پژوهش باهدف بررسی اثر موادحجیم بر بلوغ و کیفیت کمپوست ضایعات غذایی در راکتورهای خانگی انجام گردید. در این تحقیق از 4 تیمار به ترتیب ضایعات خانگی (FW)، ضایعات خانگی به همراه باگاس نیشکر و زغال زیستی (FWSB)، ضایعات خانگی با خاک اره و زغال زیستی (FWGB) و ضایعات خانگی به همراه نان خشک و زغال زیستی (FWBB) مورداستفاده قرار گرفت. باگاس نیشکر و خاک اره، نان خشک و زغال زیستی تولیدشده از لجن فاضلاب مرغداری برای دستیابی به C/N تعیین هدف شده (تقریباً 24) مورداستفاده قرار گرفتند. در پایان فرایند، میزان pH در تیمار FWSB بیشترین مقدار(1/8) و در تیمار FWBB کمترین مقدار را (88/6) دارا بود. EC در طول فرایند در تیمارها، یک روند مشابه صعودی را طی کرده است. نسبت بهینه C/N در همه ی تیمارها مشاهده شد. همچنین FWSB دارای اثر مطلوب تری بر فرایند کمپوست سازی و کیفیت کمپوست نهایی است و با ایجاد تخلخل و حفظ رطوبت توده، سبب کنترل pH و EC می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 399

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    633-642
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    554
  • دانلود: 

    766
چکیده: 

هدف از این مطالعه ارزیابی کیفیت پروتئین مکمل های غذایی تولید شده از لوبیا و ماش جوانه زده و ارزیابی سلامت محصول از لحاظ خواص نگهداری و محتوای فلزات سمی است. نتایج نشان داد که سطوح انرژی این محصول بالاتر از میزان نیاز انرژی روزانه توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای نوزادان در سال 2009 می باشد. محتوای مس در محصول تولیدی پائین تر از میزان آن در نمونه شاهد بود. محتوای کروم در هر دو فرمول در سطح 22/0 میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد که این سطوح و سطح مس پائین تر از سقف های مجاز مربوط به عناصر کمیاب ثبت شده توسط سازمان های تخصصی می باشد. مکمل غذایی تولید شده در این مطالعه دارای سطوح بالاتر انرژی، کیفیت بهتر هضم پروتئین و مقدار بیشتر اسید آمینه می باشد که به همین دلیل فرمول توسعه یافته حاضر می تواند برای کودکان مبتلا به مشکلات تغذیه ای و کمبود مواد مغذی مناسب باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 554

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 766 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    643-656
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    391
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

هدف از تحقیق حاضر، مدل سازی و بهینه سازی پارامترهای دستگاه الکتروریسی برای تولید غشاء نانوالیافی با کاربرد در سیستم های غشایی از پلیمر پلی سولفون (PSF) با استفاده از روش سطح پاسخ می باشد. برای این منظور، تاثیر ولتاژ (18-12 کیلو ولت)، سرعت جریان محلول پلیمری (6/0– 3/0 میلی لیتر در ساعت) و فاصله بین سوزن و جمع کننده (5/17-5/10 سانتی متر) و اثر سورفکتانت غیر یونی Triton x-100 (TR-100) بر مورفولوژی و ساختار غشاء نانوالیافی مورد بررسی قرار گرفت. شرایط بهینه برای تولید نانوالیاف به این صورت می باشد: ولتاژ اعمال شده 31/16 کیلوولت، سرعت جریان محلول پلیمری 39/0 میلی لیتر در ساعت و فاصله الکتروریسی 45/15 سانتی متر. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داد با افزودن سورفکتانت، قطر نانوالیاف حدود 20 درصد کاهش یافته و خواص مورفولوژیکی نانوالیاف بهبود یافته و نانوالیاف یکدست و همگن تولید گردیده است. زاویه تماس غشاءهای نانوالیافی مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج بیانگر آبگریز بودن هر دو غشاء (PSF و PSF/TR-100) می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 391

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    657-670
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    811
  • دانلود: 

    644
چکیده: 

بیماری سلیاک (CD)، نوعی بیماری خودایمنی گوارشی است که به صورت ناتوا نی در هضم گلوتن بروز می کند. تنها راه درمان این بیماری استفاده از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن در تمام طول عمر فرد است. بنابراین، توجه به تولید مواد غذایی بدون گلوتن با کیفیت برای مصرف این بیماران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدین منظور هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر جایگزینی شکر با استویا در سه سطح (0، 5/0 و 1 %) و افزودن آرد دانه چیا در دو سطح (0 و 8 %) و ایزوله پروتئین نخود در دو سطح (0 و 3 %) بر میزان وزن مخصوص، رفتار جریانی خمیر، رطوبت، حجم مخصوص، تخلخل، سفتی بافت، شاخص قهوه ای شدن، فعالیت آبی و ویژگی های حسی مافین بدون گلوتن بر پایه آرد برنج بود. نتایج آزمایشات نشان داد که وجود استویا-شکر-آرد دانه چیا به خصوص در حالت ترکیبی علاوه بر افزایش میزان رطوبت و فعالیت آبی قادر به افزایش حجم مخصوص، تخلخل، شاخص قهوه ای شدن و کاهش وزن مخصوص بودند. همچنین نمونه شکر-آرد دانه چیا از سفتی بافت کمتر و ویژگی های حسی بهتری برخوردار بود، نتایج ارزیابی حسی نشان داد نمونه شکر – آرد دانه چیا بالاترین میزان پذیرش (نمره 5) را دارا بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 811

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 644 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    671-681
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    417
  • دانلود: 

    503
چکیده: 

تهیه نقشه از محیط گلخانه و تعیین موقعیت گلدان ها در این نقشه، که اصلی ترین موانع در محیط های کشاورزی خصوصاً گلخانه هستند، گامی ضروری در خودکار نمودن اغلب عملیات های کشاورزی است. در این تحقیق با استفاده از بینایی استریو به استخراج نقشه از محیط گلخانه و تشخیص و جداسازی گلدان ها در این نقشه پرداخته شد. برای برآوردن شدن این هدف از چارچوب راس و گره ها و اتصالات شبکه ای در این چارچوب استفاده شد. برای ارزیابی الگوریتم طراحی شده، میزان خطای موقعیت تخمین زده شده گلدان ها به وسیله الگوریتم با موقعیت واقعی گلدان ها، براساس فاصله اقلیدسی محاسبه شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که 100 درصد گلدان ها شناسایی و تعیین موقعیت شدند. تخمین خطا در تعیین موقعیت گلدان ها دارای میانگین 056/0 متر و ریشه میانگین مربع خطای 0006/0 متر بود. همچنین، بیش ترین خطا در تخمین موقعیت گلدان ها، 137/0 متر و کم ترین مقدار خطا 005/0 متر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 417

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 503 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    683-694
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    288
  • دانلود: 

    517
چکیده: 

امروزه روش کشت عمودی به دلیل بهره وری بالا در واحد سطح و بهبود کیفیت محصولات گلخانه ای مورد توجه قرار می گیرد. در حال حاضر برای ساخت انواع فرم های پشتیبان گیاه در کشت عمودی برای محصولات گلخانه ای از روش های مرسوم و دستی استفاده می شود. بنابراین ساخت فرم های مختلف پشتیبان گیاه با استفاده از فناوری کنترل عددی رایانه ای(CNC) از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، طراحی، ساخت و ارزیابی یک سیم خم کن اتومات به منظور ایجاد فرم های مختلف پشتیبان گیاه ارائه شده است. این دستگاه، از سه واحد مکانیکی، الکترونیکی و کنترل-برنامه نویسی تشکیل شده است. در واحد مکانیکی به ترتیب برای انتقال و خم کردن سیم از مکانیزم تبدیل حرکت دورانی به خطی به همراه یک موتور پله ای و شفت عمودی خارج از مرکز چرخدنده استفاده شد. همچنین به منظور خم کردن سه بعدی سیم، با ثابت نگه داشتن سیم و چرخش صفحه کاری حول محور انتقال، فرآیند خم کاری در مختصات جدیدی انجام گرفت. در بخش الکترونیکی دستگاه، از برد آردوینو، سه عدد موتور پله ای و سه عدد درایور و یک موتور DC استفاده گردید. در ادامه با ارتباط مجموعه الکترونیکی با کامپیوتر و سپس با ارسال فرمان حرکتی، دستگاه توسط اپراتور کنترل گشته که این فرآیند در محیط آردوینو انجام می شود. در این دستگاه اثر پارامترهای فرکانس در چهار سطح (31، 42، 50 و 61 هرتز)، فاصله خم کن تا تکیه گیاه در دو سطح (7/1 و 3/2 میلی متر) و زمان در چهار سطح (5، 7، 8 و 10 ثانیه) به عنوان متغیرهای مستقل بر روی تغییر مکان خطی و زاویه ای سیم به عنوان متغیرهای وابسته ارزیابی گردید و عملکرد ماشین ساخته شده با مدل های نرم افزاری مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با تغییرات پارامتر های مستقل، در مدلسازی انواع فرم های پشتیبان گیاه با نرم افزار و دستگاه ساخته شده تفاوت معنی داری مشاهده نمی شود. به طور کلی، دستگاه سیم خم کن اتومات ساخته شده در این پژوهش فرم های مختلف، پیچیده و کاربردی پشتیبان گیاه را با دقت و سرعت بالایی ایجاد کرده و بهینه سازی هر کدام از فرم ها را برای رشد گیاه فراهم می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 288

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 517 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    695-703
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    611
  • دانلود: 

    722
چکیده: 

در این مقاله اثر فرایندهای مختلف آسیاب دانه کنجد (پره ای، سرامیکی، ساچمه ای، و سنگی) بر ریزساختار، توزیع اندازه ذرات و ویژگی های رئولوژیکی ارده مطالعه گردید. ارده یک سیال سوسپانسیون بر پایه روغن بود و در آن ذرات حاوی پروتئین با شکل های مختلف در فاز پیوسته روغنی معلق بودند. فرایند آسیاب سنگی بزرگ در مقایسه با سایر روش های آسیاب کردن بر روی کاهش اندازه ذرات، بهبود خواص رئولوژیکی و پایداری ارده در سطح احتمال 5% تاثیر معنی داری داشت. پایداری کلوئیدی با کاهش اندازه متوسط ذرات به زیر 5 میکرون بهبود یافت. رفتاررقیق شوندگی با برش برای همه نمونه های ارده دیده شد که به ساختار کلوئیدی ذرات آسیاب شده مرتبط بود. آزمون خزش نشان داد که ساختار الاستیک ارده با کاهش اندازه ذرات به رفتار ویسکوز تغییر یافت و این رفتار وابسته به روش آسیاب کردن بود. میزان سفیدی ارده با کاهش اندازه ذرات کاهش پیدا کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 611

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 722 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    705-715
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    528
  • دانلود: 

    575
چکیده: 

خشک کردن یکی از گسترده ترین روش های مورد استفاده برای نگهداری میوه ها و سبزی ها می باشد. در فرآیند خشک کردن، به منظور رسیدن به یک فعالیت آبی نهایی، درصد آب ماده ی غذایی کاهش می یابد. این عمل پایداری میکروبی محصول را تضمین کرده و تغییرات فیزیکی و شیمیایی را به حداقل می رساند. در این مطالعه اثر پیش تیمار اسمزی و فراصوت بر توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. توت فرنگی بعد از برش، در محلول اسمزی ساکارز با غلظت 60 درصد و همچنین آب مقطر غوطه ور شدند. در ادامه یک نمونه در محلول ساکارز تحت فرآیند فراصوت (UOD)، یک نمونه در محلول ساکارز بدون فراصوت (OD) و یک نمونه محلول در آب مقطر با فراصوت (UDW) پس از طی مدت زمان های 10، 20 و 30 دقیقه در آون با دمای 60 درجه سیلسیوس برای تکمیل فرآیند خشک شدن قرار گرفتند. سپس تأثیر پیش تیمار اسمزی و فراصوت بر میزان از دست دادن آب، جذب مواد جامد محلول، کاهش وزن، جذب مجدد آب، درصد چروکیدگی، بافت، شاخص رنگ *b *a *L و مقبولیت حسی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که پیش فرایند اسمزی-فراصوت سبب افزایش جذب مواد جامد محلول، از دست دادن آب، کاهش وزن و بافت نمونه می شود. همچنین درصد چروکیدگی (تا 44/21 درصد) و شاخص قرمزی و زردی در طی زمان فراصوت کاهش یافتند. نمونه های پیش تیمار دیده اسمزی از نظر طعم، رنگ، بافت و پذیرش کلی مقبولیت بیشتری در بین مصرف کننده ها داشتند. با اعمال انواع پیش تیمارها، کل زمان خشک شدن به میزان 5 الی 25 درصد کاهش می یابد. در این میان خشک کردن با پیش تیمار اسمزی_فراصوت از نظر زمان مقرون به صرفه تر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 528

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 575 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    717-735
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    288
  • دانلود: 

    471
چکیده: 

در سال های اخیر ارزیابی چرخه حیات به ابزار مناسبی جهت بررسی و تعیین میزان اثرات زیست محیطی در تولیدات کشاورزی و صنایع غذایی تبدیل گردیده است؛ به طوری که در بسیاری از کشورها از آن به عنوان ابزاری برای تصمیم گیری-های کلان در برنامه ریزی تولیدات کشاورزی استفاده می شود. با در نظر گرفتن ماهی به عنوان تأمین کننده ی بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بشر، پژوهشی بر روی بررسی شاخص های زیست محیطی (بخش های اثر) در سامانه ی تولید ماهیان گرم آبی در استان گیلان انجام گرفت. اطلاعات مربوط به میزان تولید نهاده های مصرفی (انتشارات غیر مستقیم) و مصرف آن ها در استخرها (انتشارات مستقیم) از طریق 57 پرسش نامه ی نمونه گیری شده و پایگاه داده ای اکواینونت جمع-آوری گردید. نتایج نرمال سازی بخش های اثر نشان داد که شاخص های مسمومیت آب های آزاد، اسیدی شدن و مسمومیت آب های سطحی بیشترین مقادیر آلاینده های زیست محیطی را به ترتیب با مقادیر 7-10×17/5، 7-10×95/1، 7-10×98/0 به خود اختصاص داد ه اند. انتشارات ناشی از تولید نهاده ی الکتریسیته (انتشارات غیر مستقیم) و آلاینده های منتشر شده از مصرف سه نهاده ی الکتریسیته، کودهای شیمیایی و کود دامی (انتشارات مستقیم) بیشترین سهم از میزان آلایندگی را بر روی شاخص های مذکور داشتند. همچنین مقایسه ی نتایج روش های طراحی انفیس نشان داد که روش خوشه بندی فازی 8 خوشه ای نسبت به روش های جداسازی شبکه ای و خوشه بندی کاهشی، با دقت بالاتر و خطای کمتری قادر به پیش بینی مقادیر بخش های اثر زیست محیطی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 288

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 471 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    737-748
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    334
  • دانلود: 

    510
چکیده: 

در این پژوهش، فیلم های بر پایه ژلاتین-آرد سنجد حاوی نانو ذرات اکسید روی (0، 2، 4 و 6% وزنی/وزنی) مورد مطالعه قرار گرفت. ضخامت، حلالیت، نفوذ پذیری به بخار آب، ازدیاد طول تا نقطه شکست فیلم های حاوی نانو ذرات اکسید روی، بیشتر از فیلم های شاهد بود. با افزایش درصد نانو ذرات اکسید روی، میزان روشنایی (L*) و شفافیت فیلم ها کاهش و پارامترهای قرمزی (a*)و زردی (b*) افزایش یافت )05/0 (P...

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 334

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 510 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button