Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

اکبری پریا

نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    133-143
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    709
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

مطالعه حاضر، به منظور بررسی اثر گرسنگی بر شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی شانک زرد باله در دو اندازه وزنی مختلف طراحی گردید. در این تحقیق،120 ماهی با میانگین طولی 8.05±0.98 cm و وزنی 7.46±1.07 (سایز A) و 120 ماهی با میانگین طولی 11.05±0.86 cm و وزنی 18.01±3.07 cm (سایز B)، هر کدام به دو گروه تغذیه شده و تغذیه نشده و سه تکرار (20 قطعه ماهی در هر تکرار) در مخازن پلاستیکی 60 L مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه برداری از ماهی در 10، 20 و 30 روز محرومیت غذایی انجام شد. نتایج به دست آمده حاکی از کاهش معنی دار شاخص های رشد (ضریب رشدویژه، وزن نهایی، افزایش وزن بدن، شاخص کبدی و فاکتور وضعیت) گروه تغذیه نشده در سایز A شده است (P<0.05). در حالی که تفاوت معنی داری در این شاخص ها (به استثنای شاخص کبدی و فاکتور وضعیت) و ترکیب لاشه در سایز B بین گروه تغذیه شده و تغذیه نشده مشاهده نشد (P>0.05). تفاوت معنی داری در میزان بقاء در بین گروه تغذیه شده و گروه تغذیه نشده در کل دوره آزمایش مشاهده نشد (P>0.05). در حالی که چربی لاشه در گروه تغذیه نشده به طور معنی داری کمتر و پروتئین و رطوبت به طور معنی داری بیشتر از گروه تغذیه شده در سایز A بود (P<0.05). افزایش معنی داری در سطوح لیزوزیم در گروه تغذیه نشده از روز 20 محرومیت غذایی در مقایسه با گروه تغذیه شده هر دو سایز مشاهده شد و اختلاف معنی داری درکلیه شاخص-های رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و سطوح لیزوزیم بین دو سایز مشاهده گردید (P<0.05). نتایج حاضر نشان می دهد که در سایز A ماهی شانک زرد باله، هم الگوی رشد و هم کیفیت لاشه به طور معنی داری در گروه تغذیه نشده در مقایسه با گروه تغذیه شده کاهش یافتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 709

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    145-154
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    957
  • دانلود: 

    589
چکیده: 

در مراحل اولیه لاروی میگوی بزرگ آب شیرین دستگاه تنظیم اسمزی هنوز شکل نگرفته است و تنظیم اسمزی و یونی بدن عمدتا مربوط به فعالیت های آنزیم Na/K-ATPase با مصرف ATP می باشد. به همین دلیل در چرخه زیست طبیعی، مراحل لاروی باید در آبهای لب شور نزدیک مناطق مصبی با شرایط مشابه اسمزی ایزوتونیک بدن لارو با حداقل مصرف ATP و حداکثر بازماندگی سپری شود. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر غلظت های مختلف سدیم و پتاسیم در آب مرکز تکثیر، بر شدت فعالیت آنزیم Na/K-ATPase، شاخص کیفی لارو (LCI) و بازماندگی در مراحل 1، 4، 7 و 11 لاروی میگوی بزرگ آب شیرین انجام گردید. برای این تحقیق، از ترکیب پایه آب لب شور مصنوعی نیو (شوری 12 گرم در لیتر) استفاده شد و دو آزمایش در مخازن 100 لیتری با تراکم اولیه 200 لارو در لیتر انجام گردید. در آزمایش اول، چهار تیمار 100، 150، 200 و 250 میلی گرم در لیتر پتاسیم با استفاده از نمک کلرید پتاسیم و در آزمایش دوم، چهار تیمار 2000، 3000، 4000 و 5000 میلی گرم در لیتر سدیم با استفاده از نمک کلرید سدیم هر کدام با سه تکرار فراهم شد. بر اساس نتایج به دست آمده، کیفیت لارو میگوی بزرگ آب شیرین بر اساس شدت فعالیت آنزیم Na/K-ATPase شاخص بهتری نسبت به شاخص کیفی لارو و بازماندگی لاروها می باشد. نتایج نشان داد که شرایط ایزوتونیک و حداقل فعالیت آنزیم Na/K-ATPase در مراحل 1 و 4 لاروی و مراحل 7 و 11 لاروی به ترتیب 4000 و 3000 میلی گرم در لیتر سدیم و 150 میلی گرم درلیتر پتاسیم برای هر چهار مرحله لاروی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 957

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 589 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    155-162
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    979
  • دانلود: 

    264
چکیده: 

استفاده از محرک های غذایی در جیره آبزیان علاوه بر افزایش غذاگیری، منجر به کاهش مدت زمان تغذیه و در نتیجه کاهش هدر رفت غذا می شود. در این مطالعه اثرات افزودن کلرید کلسیم و اسیدآمینه آزاد گلوتامین بر میزان مصرف غذا، پارامترهای رشد و ترکیبات لاشه در کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای غذایی مورد آزمایش شامل: غلظت 0.9 مولار کلرید کلسیم، غلظت 0.1 مولار اسید آمینه گلوتامین و غلظت ترکیبی از 0.9 مولار کلرید کلسیم با 0.1 مولار اسید آمینه گلوتامین و تیمار شاهد بودند که هر کدام در 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن این ترکیبات به غذای کپور معمولی می تواند باعث تغییر در پارامترهای رشد گردد. بطوریکه بالاترین میزان افزایش وزن و درصد افزایش وزن بدن در تیمار حاوی گلوتامین مشاهده شد که با شاهد تفاوت معنی دار داشت (P≤0.05) بالاترین ضریب رشد روزانه و کمترین ضریب تبدیل غذایی بدون اختلاف معنی دار با شاهد مربوط به تیمار اسید آمینه گلوتامین بود (P≥0.05) با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان داشت که اسید آمینه فوق می تواند به عنوان محرک غذایی در جیره کپور معمولی مورد استفاده قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 979

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 264 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    163-171
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    579
  • دانلود: 

    314
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 579

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 314 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    173-187
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    760
  • دانلود: 

    261
چکیده: 

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی اسانس دارچین در کاهش سمیت آفلاتوکسین B1 جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با تاکید بر شاخص های خونی، بیوشیمی سرم و آسیب شناسی بافت کبد انجام پذیرفت. بدین منظور ماهیان در 6 تیمار آزمایشی متشکل از 6 سطح آفلاتوکسین (ppn، 0، 25 و 50) و دو سطح اسانس (0 و 1 درصد) هر کدام به سه تکرار تقسیم گردیدند. آزمایش به مدت 60 روز ادامه داشت. در انتهای آزمایش جهت بررسی شاخص های مذکور نمونه برداری به صورت تصادفی انجام شد. درصد هماتوکریت، تعداد گلبول های قرمز و غلظت هموگلوبین تحت تاثیر مثبت وجود اسانس دارچین در جیره غذایی قرار گرفتند (P<0.05). همچنین وجود سم آفلاتوکسین در جیره غذایی باعث افزایش تعداد گلبول قرمز و غلظت هموگلوبین خون گردید (P<0.05). میزان فعالیت آنزیم های ALP و ALT نیز در حضور سم آفلاتوکسین افزایش یافت (P<0.05)، البته افزودن اسانس دارچین فعالیت ALP سرم ماهیان قرار گرفته در معرض آفلاتوکسین را کاهش داد. همچنین اثر اصلی عامل های سطح آفلاتوکسین و اسانس جیره غذایی بر میزان شاخص های پروتئین کل و گلبولین معنی دار بود، در حالیکه غلظت آلبومین و لیزوزیم سرم خون تحت تاثیر اثر متقابل سطح آفلاتوکسین و اسانس قرار گرفت (P<0.05). همچنین با افزایش سطح سم، میزان شاخص کبدی به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). در بررسی های بافت شناسی نیز علایمی همچون اتساع عروق خونی، تخریب سیتوپلاسم، تجمع خون، نفوذ سلول های ایمنی و نکروز در گروه های حاوی سم آفلاتوکسین مشاهده گردید، که متناسب با سطح سم در جیره غذایی بود. نتیجه آنکه، افزودن یک درصد اسانس دارچین به جیره غذایی سبب کاهش تغییرات نامطلوب بافتی و همچنین بهبود شاخص های خونی و بیوشیمیایی سرم ماهیان تغذیه شده با جیره های غذایی آلوده با آفلاتوکسین بویژه در گروه 25 ppb آفلاتوکسین گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 760

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 261 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    189-200
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    869
  • دانلود: 

    187
چکیده: 

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر استفاده از ضایعات حاصل از روغن کشی میوه زیتون بر ترکیبات شیمیایی بدن، شاخص های رشد، فاکتورهای خونی و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام پذیرفت. 6 نوع جیره غذایی شامل یک جیره شاهد (بدون تفاله زیتون) و 5 جیره حاوی 2، 4، 6، 8 و 10 درصد تفاله خشک و الک شده تجاری میوه زیتون تهیه شده و ماهیان با وزن متوسط 184.7 گرم در استخرهای مستطیلی شکل تغذیه شدند. هر تیمار از سه تکرار برخوردار بود. دبی متوسط آب 10 لیتر بر ثانیه و میزان دما و pH آب به ترتیب در طی دوره پرورش 3±10 درجه سانتی گراد و 6.8-7.9 بوده است. ماهیها بر اساس میزان اشتها در سه نوبت در روز (ساعتهای 8، 12 و 18) بطور دستی تغذیه شدند. بررسی شاخص های مختلف اعم از آنالیز لاشه، شاخص های رشد و فاکتورهای خونی نشان داد که می توان تا 8 درصد جیره توسط تفاله زیتون جایگزین شود و علی رغم اینکه در اکثر موارد تیمار 10 درصد نیز شرایط مشابه ای داشته اما با بررسی برخی از شاخص های خونی به نظر می رسد که استفاده از تفاله زیتون تا 8 درصد ترکیب جیره مناسب ترین میزان بکارگیری آن می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 869

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 187 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

اکبری پریا

نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    201-210
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    692
  • دانلود: 

    378
چکیده: 

ال کارنیتین به عنوان یکی از مکمل های ضروری و مهم جهت تغذیه انسان و حیوان شناخته شده است. مطالعه حاضر، به-منظور بررسی اثر مکمل ال- کارنیتین بر عملکرد رشد ( وزن نهایی بدن، میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی، کارایی تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، میزان کارایی پروتئین، میزان کارایی چربی، میزان تولید پروتئین و میزان تولید چربی) و ترکیبات شیمیایی لاشه ( پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت)، پروفایل اسید های چرب بدن و فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین 1  (IGF-1) ماهی شانک زرد باله طراحی گردید. در این تحقیق، 240 ماهی با میانگین وزنی 3.23±0.46 گرم به صورت تصادفی در 4 گروه 60 تایی ( با سه تکرار و در هر تکرار 20 قطعه ماهی) در مخازن پلاسنیکی 60 لیتر قرار گرفتند و با رژیم غذایی محتوی 0، 400، 800 و 1200 میلی گرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم غذا به صورت روزانه مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از 64 روز، رژیم غذایی محتوی 800 میلی گرم ال- کارنتین بر کیلوگرم غذا منجر به افزایش معنی دار عملکرد رشد ( به استثنای میزان رشد روزانه)، میزان پروتئین و چربی لاشه، اسید های چرب بدن و فعالیت شبه انسولین شد. همبستگی مثبت بین فعالیت شبه انسولین و میزان رشد روزانه به استثنای رژیم غذایی محتوی 1200 میلی گرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. با توجه به نتایج حاضر می توان بیان نمود که رژیم غذایی 800 میلی گرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا می تواند منجر به افزایش رشد، کیفیت لاشه، فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین 1 و متابولیسم لیپید در ماهی شانک زرد باله شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 692

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 378 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    211-219
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    604
  • دانلود: 

    248
چکیده: 

پاروپایانی نظیر Acartia tonsa از نظر آبزی پروری بدلیل دارا بودن میزان هم آوری زیاد، زمان تجدید نسل کوتاه و نیز مقاومت نسبت به تغییرات شوری و دما دارای اهمیت قابل توجهی اند. لذا تولید انبوه A. tonsa جهت استفاده از آن به عنوان غذای زنده در صنعت آبزی پروری از اهداف این تحقیق بوده است. در این مطالعه نقش عوامل اکولوژیک شوری و دما در چرخه زندگی گونه A. tonsa دریای خزر در شرایط آزمایشگاهی در سه تیمار دمایی (1±29، 1±27 و 1±25 درجه سانتیگراد) و دو تیمار شوری (12 ppt و 17) طی مدت زمان 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. این گونه توسط تورپلانکتون با اندازه چشمه 100 میکرون از عمق تا 10 متر حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه خزر آباد) جمع آوری شد. بررسی چرخه زیستی این زئوپلانکتون نشان داد که این گونه در طی 8-10 روز بالغ می شود. بر اساس نتایج به دست آمده اختلافات معنی داری در تعداد موجودات در مراحل ناپلیوسی و کوپه پودیت در شوری ها و درجه حرارت های مختلف مشاهده گردید (P<0.05) بیشترین میزان تولید تخم، و تبدیل آنها به مرحله ناپلیوس در دمای 29 درجه سانتیگراد با شوری 17 ppt بود. بیشترین میزان بازماندگی این گونه نیز در همین شوری ثبت گردید. این تحقیق نشان داده است که در شرایط آزمایشگاهی می توان تولید انبوه از گونه  A. tonsaباشوری آب دریای خزر تهیه نمود که میزان تولید مثل آن در حدود 1-8 عدد تخم در روز بازای هر جانور ماده است که قابل مقایسه با تولید مثل طبیعی آن در دریا با حدود 11-50 عدد تخم در روز می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 604

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 248 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    221-234
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    628
  • دانلود: 

    182
چکیده: 

رودخانه گاماسیاب به عنوان یکی از پرآب ترین رودخانه های غرب کشور بوده و دریافت کننده پساب کارگاه های پرورش قزل آلاست. ارزیابی پساب کارگاه بر رودخانه با ارزیابی زیستی کفزیان صورت پذیرفت. نمونه برداری از ماکروبنتوزهای این رودخانه توسط سوربر، طی چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال 1392 با انتخاب یک کارگاه پرورش در بالادست رودخانه و چهار ایستگاه در ورودی، خروجی، 500 متری و 1000 متری کارگاه در سه تکرار انجام شد. طی این مدت، 5454 نمونه از جانداران کفزی بررسی و شناسایی شد که متعلق به 11 راسته، 22 خانواده و 25 جنس بودند. بیشترین فراوانی را در اکثر ایستگاه ها راسته افمروپترا تشکیل داده که 4 خانواده و 6 جنس در این راسته شناسایی شدند. فراوانی ماکروبنتوزها و درصد EPT درکلیه فصول در ایستگاه خروجی کاهش یافت، غنای تاکسونی در ایستگاه خروجی در بهار و پاییز کاهش و درتابستان افزایش داشته که این تغییرات معنی دار نبود. تغییرات شاخص تنوع شانون- واینر نیز در غالب ایستگاه ها معنی دار نبوده است. شاخص هیلسنهوف کیفیت آب را در ایستگاه های مختلف بسیار خوب، خوب و مناسب ارزیابی نمود که غالبا در ایستگاه خروجی کیفیت آب یک درجه کاهش داشت. در بررسی اثر ایستگاه ها و فصل های مختلف بر ماکروبنتوزها از طریق تحلیل تشخیصی، مشخص گردید که ایستگاه خروجی بیشترین تفاوت را با ایستگاه ورودی دارد و فصل تابستان نیز بیشترین تفاوت را از لحاظ جوامع ماکروبنتوزی با فصول دیگر دارد. همچنین بررسی همبستگی دو شاخص شانون – واینر و EPT/Chir با بزرگ بی مهرگان کفزی نشان داد که این دو شاخص در بررسی اثر ایستگاه ها با یکدیگر همبستگی منفی و در بررسی اثر فصل ها همبستگی مثبت دارند. با فاصله گرفتن حدود 1 کیلومتر از ایستگاه خروجی شرایط تا حدودی بهبود یافته ولی بطور کلی فون بنتوزهای رودخانه تغییر کرده و پس ازطی یک کیلومتر به حالت اول بر نمیگردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 628

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 182 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    235-251
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    876
  • دانلود: 

    705
چکیده: 

این پژوهش به منظور بررسی تغییرات فاکتورهای رشد، تغذیه، بیوشیمیایی لاشه و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون کپور معمولی تغذیه شده با جیره حاوی سطوح مختلف پودر و عصاره الکلی گیاه یونجه، انجام گردید. طی این تحقیق 300 قطعه ماهی با وزن متوسط 0.19±20.04 گرم و طول متوسط 0.64±11.78 سانتی متر به مدت 8 هفته با 9 تیمار غذایی ساخته شده تغذیه شدند.تیمارهای غذایی ساخته شده شامل 4 تیمار غذایی با سطوح افزایشی پودر یونجه (سطوح 3، 6، 9 و 12 درصد)، 4 تیمار غذایی با سطوح افزایشی عصاره الکلی یونجه (سطوح 1، 2، 3 و 4 درصد) و یک تیمار غذایی بدون افزودن عصاره و پودر (به عنوان گروه کنترل) بودند. بر اساس نتایج بدست آمده در پایان آزمایش، نتایج نشان داد که افزودن سطوح مختلف پودر یونجه تا میزان 9 درصد جیره و عصاره الکلی تا میزان 4 درصد جیره منجر به افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد روزانه، نرخ رشد ویژه، ضریب چاقی، شاخص احشایی و کبدی، پروتئین و چربی لاشه، نسبت بازده غذایی، نسبت بازده پروتئین و چربی، پروتئین کل، گلوبولین،گلوکز و فسفر سرم با اختلاف معنی داری نسبت به تیمار شاهد منجر شده (P<0.05) و از طرف دیگر این تیمار ها در نسبت تبدیل غذایی، چربی محوطه شکمی، رطوبت لاشه، تری گلیسرید و کلسترول کاهش معنی داری تیمار شاهد نشان دادند (P<0.05) اما اختلاف معنی داری بین شاخص های طول نسبی روده، کل غذای مصرفی، کربوهیدرات و خاکستر لاشه، آلبومین و کلسیم با تیمار شاهد مشاهده نشد (P>0.05) در این تحقیق شاخص نسبت تبدیل اقتصادی نیز محاسبه گردید و نتایج بهترین و اقتصادی ترین تیمار برای به کار گیری در تغذیه ماهی کپور تیمار 4 درصد عصاره و 9 درصد پودر بود. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق و بهبود فاکتورهای رشد و تغذیه و همچنین افزایش سطوح سرمی پروتئین تام و گلوبولین از یک سو و کاهش مقادیر سرکی کلسترول و تری گلیسرید از سوی دیگر، و همچنین تاثیرات مثبت بر سطوح سرمی کلسیم و فسفر، یونجه را می توان به عنوان یک مکمل گیاهی مناسب جهت استفاده در جیره غذایی ماهی کپور معمولی، معرفی نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 876

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 705 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    253-263
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    678
  • دانلود: 

    661
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 678

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 661 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    69
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    265-273
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    656
  • دانلود: 

    162
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 656

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 162 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0