سویا یک منبع ممتاز تامین پروتئین در تغذیه انسان ها و سایر حیوانات به شمار می رود. اسیدهای آمینه حاوی گوگرد (متیونین و سیتئین) در پروتئین های سویا ناچیز است. حدود 70% از پروتئین های سیتوزولی سویا متعلق به پروتئین های گلایسینین و β– کونگلایسینین است. پروتئین های گلایسینین، بیشترین میزان اسیدهای آمینه متیونین و سیستئین (3-4,5%) را دارا می باشند. افزایش مقدار پروتئین های گلایسینین و تغییر نسبت گلایسینین به – کونگلایسینین بر روی ارزش غذایی سویا تاثیر می گذارد. ارزش غذایی سویا توسط افزایش غلظت اسیدهای آمینه حاوی گوگرد افزایش می یابد. کیفیت پروتئین در سویا به طور موثری تحت تاثیر شرایط تغذیه ای به ویژه عناصری مانند فسفر، پتاسیم و ازت قرار دارد. در این پژوهش اثر غلظت های مختلف فسفر و پتاسیم برروی تغییرات کمی و کیفی پروتئین های گلایسینین و β– کونگلایسینین در برگ و کالوس سویا مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات کمی پروتئین کل با آزمون لوری و تغییرات کیفی با روش SDS-PAGE مطالعه گردید. بالاترین مقدار پروتئین و همچنین بیشترین افزایش زیر واحد اسیدی پروتئین گلایسینین با وزن مولکولی 38 کیلو دالتون در برگ های گیاهان تیمار شده با غلظت های 30 گرم پتاسیم و 0.02 گرم فسفر در هر 100 کیلوگرم خاک و کالوس های حاصل از کشت در محیط های حاوی 30 میلی مولار پتاسیم و 1 میلی مولار فسفر مشاهده شد. زیر واحد اسیدی پروتئین گلایسینین با وزن مولکولی 38 کیلو دالتون دارای متیونین و سیستئین بیشتری نسبت به زیر واحد قلیایی این پروتئین و زیر واحدهای ά ,α ,β و پروتئین β– کونگلایسینین است.