از آنجا که ویسکوزیته عامل مهمی در تعیین کیفیت رب گوجه فرنگی می باشد لذا برای بسیاری از مصرف کنندگان، میزان ویسکوزیته عامل مهمی در خرید آن می باشد و بعضی از خریداران عمده خارجی، رب را با ویسکوزیته مشخص خریداری می کنند. همچنین ویسکوزیته ظاهری در پذیرش محصولات غذایی یک ویژگی مهم برای مصرف کننده محسوب می شود. با توجه به اینکه استاندارد مناسبی از قوام و ویسکوزیته رب گوجه فرنگی در دسترس نیست و کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی قوام رب را بر اساس آزمون بوستویک تعریف می کنند در این پژوهش به تعیین همبستگی بین قوام سنج بوستویک و ویسکومتر دورانی در سه بریکس 16، 12 و20 و سه دمای 25، 35 وc 45 در چهار فاصله زمانی 5، 15، 30 و 60 ثانیه بوستویک پرداخته شده است در نهایت همبستگی میان دو دستگاه ویسکومتر دورانی و قوام سنج بوستویک بدست آمد که با کمک معادلات حاصل می توان ویسکوزیته دقیق رب گوجه فرنگی را تعیین کرد. در نهایت نتایج نشان داد که بیشترین همبستگی بین دو دستگاه در زمان 30 ثانیه می باشد.